fbpx

Ome Joops Tour van start

Ome Joops tour is vanmiddag van start gegaan bij het Arnhemse stadhuis. Sportwethouder Gerrie Elfrink heeft rond 12.00 uur het startschot voor de 67e editie van de fietstocht gelost. Ongeveer 150 kinderen zijn nu onderweg naar Nijmegen voor de eerste etappe van het fietsevenement.

Ome Joops Tour is geen snelheidswedstrijd. Wel zitten er soms wedstrijdelementen in. Met onder meer langzaam fietsen en behendigheidsritten kunnen de jonge deelnemers punten en soms prijzen verdienen. Aan de tour doen kinderen mee die nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben.

Vrijwilligers

Marcouch
Ook Ahmed Marcouch (links) was aanwezig. Rechts: Marcel Legerstee.

‘Ome’ Joop Legerstee organiseerde in 1950 de eerste editie van zijn tour. In het Arnhem van de Wederopbouw was hier veel behoefte aan. Na Legerstees dood heeft zijn zoon Marcel het stokje overgenomen. Hij krijgt dit jaar steun van een leger van 80 vrijwilligers.

De start trok de nodige belangstelling. Een van de toeschouwers was de beoogde nieuwe burgemeester Ahmed Marcouch. Hij heeft een miniatuurfietsje gekregen, die elke nieuwe burgervader krijgt.

Nieuws, TV en Radio | RTV-Arnhem

Website RTV-Arnhem

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Back to top