fbpx
Connect with us

Nieuws

Onder de sterren naar de film

Niemand is een binnenmens! En ook daarom is buiten naar de film steeds populairder aan het worden. Het concept is niet alleen eenvoudig, maar ook een stuk goedkoper dan echt naar bioscoop gaan.

Pak daarom nu je agenda en noteer de volgende data:

Op 1 juli draait de film ‘La La Land’ in de buurt van het T-huis in het park Presikhaaf. Deze film behaalde een recordaantal Oscarnominaties (14 keer). De toegang is gratis.

8 juli zal de film ‘Een man die Ove heet’ vertoond worden in park Presikhaaf bij het T-huis. Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter. Hij gromt alleen een beetje. De toegang is gratis.

Op 12 juli staat Amélie op het programma bij Stadsvilla Sonsbeek in samenwerking met Pathé. Er zal wel toegang worden geheven: 11,50 euro. Aanvangstijd is 19.00 uur.

Op 15 juli draait de film ‘Moonlight’.  De film speelt zich af in Miami en is opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man. Deze is te zien in park Presikhaaf. De toegang is gratis.

Op 12 augustus kun je bij Stadsvilla Sonsbeek (opnieuw) ‘La La Land’ gaan kijken. De prijs voor een ticket is 12,95 euro en daar krijg je dan een koptelefoon bij. Let op: de film start exact net na zonsondergang om 21.11 uur.

1 en 2 september slaat Focus de handen ineen met Dudok. Op het Kerkplein aan de kant het café zullen er respectievelijk beide avonden één film worden vertoond. Focus is nog bezig met het uitzoeken van de titels. De toegang is gratis.

Drive-in Cinema Schuytgraaf werd vorig jaar door Studio Halfvol georganiseerd in opdracht van gemeente, maar zal dit jaar geen vervolg hebben.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Nu ook betalen met app in parkeergarages

Vanaf vandaag werken de parkeerapps ook voor de drie gemeentelijke parkeergarages Musis, Centraal en Rozet. Betalen voor straatparkeren kon al langer. Inmiddels wordt al zo’n zestig procent van de parkeerkosten via een parkeerapp betaald. Het gemak van zo’n app kun je dus vanaf nu ook in de parkeergarage ervaren.

Foto: Gemeente

Betalen via een parkeerapp is simpel. Je rijdt de parkeergarage in en neemt een parkeerkaartje. Op dat moment is je kenteken geregistreerd. Je parkeert je auto en opent de parkeerapp. In de app zie je dan al dat je in de parkeergarage bent. Je hoeft dan alleen nog maar de parkeeractie te starten. Het hoeft niet meteen na het inrijden, maar in ieder geval voordat je wilt vertrekken. Bij het uitrijden word je kenteken herkend, gaat de slagboom open en kun je uitrijden.

Arnhem gastvrij

‘We doen er alles aan om een gastvrije stad te zijn’, zegt wethouder mobiliteit Roeland van der Zee. ‘Daar hoort bij dat je het zo makkelijk mogelijk maakt om te parkeren en daarvoor af te rekenen. Het kon al op straat, het kan bij de shop & Go parkeerplaatsen, nu kan het ook in de drie gemeentelijke parkeergarages.’

Het maakt niet uit welke parkeerapp je gebruikt. Voor straatparkeren werkt elke parkeerapp. Voor parkeren in de parkeergarages ook, behalve Yellowbrick. Deze app zal naar verwachting in de loop van 2021 ook bruikbaar zijn.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Geheime intocht Sinterklaas Arnhem’ lekt uit door fout bij RTV Arnhem

Het bestuur van Sinterklaas intocht Arnhem is in rep en roer omdat de intocht al gisteren om 14:00 online stond op de sociale media van RTV Arnhem. Dit omdat de premiere eigelijk om 14:00 de volgende dag plaats zou vinden.

Foto: Stichting Sinterklaas intocht Arnhem

De organisatie van Sinterklaas intocht Arnhem baalt als een stekker dat de intocht nu al massaal wordt bekeken en gedeeld van de sociale media van RTV Arnhem. Helaas is het de organisatie van de nieuwe stichting nog niet gelukt om iemand te pakken te krijgen van RTV Arnhem, zodat ze het filmpje van zowel Facebook als Youtube kunnen verwijderen.

RTV Arnhem is in het weekend slecht te bereiken vanwege het beleid wat ze hebben om geen redactieleden te laten werken in het weekend. Ook was voor onze redactie RTV Arnhem niet bereikbaar van commentaar.

meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Marcouch dreigt Sinterklaas met boete €10.000,- bij intocht

Als Stichting Comité Die Blide Incomst van Sinterniclaesz een evenement organiseert tussen nu en 6 december, krijgt de stichting een dwangsom van €10.000,-. Met deze waarschuwing wil de burgemeester voorkomen dat de organisatie een evenement organiseert waar bezoekers naar toe trekken.” en “Indien u bovenstaande last niet naleeft, dan verbeurt u onmiddellijk een dwangsom van 10.000 euro ineens

Dat de liefde tussen Burgemeester Marcouch en de organisatie achter de intocht ver te zoeken is bleek al uit een conflictsituatie wat de organisatie eerder naar buiten bracht. Maar dat de liefde nu echt onder nul is gekomen blijkt uit de brief die de organisatie heeft ontvangen. Daarin dreigt burgemeester Marcouch met een boete van €10.000,- als de organisatie toch een activiteit gaat organiseren. “Ik leg u de last op inhoudende en verbod om binnen de regio VGGM in de periode tot en met 6 december 2020 een evenement te organiseren of te laten organiseren, bestaande uit activiteiten die op enigerlei wijze met het Sinterklaasfeest zijn verbonden, en die erop gericht zijn, of ertoe kunnen leiden, dat publiek op deze activiteiten afkomt” en “Indien u bovenstaande last niet naleeft, dan verbeurt u onmiddellijk een dwangsom van 10.000 euro ineens”

Na 75 jaar eind aan de intocht?

Al ruim 75 jaar verzorgt de stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz met veel plezier de intocht van Sinterklaas in Arnhem. Maar door de motie tegen een Zwarte Piet van een aantal partijen, heeft burgemeester Marcouch besloten om afscheid te nemen van deze organisatie. Zo heeft de burgemeester gekozen om een afsplitsende partij die met pieten gaat werken die geen grime op hun gezicht heeft.

De stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz gaat samen met de vrijwilligers beraden over de toekomst en hoopt in 2021 weer een mooi feest te kunnen organiseren. 

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair