fbpx
Connect with us

Nieuws

Ontmoetingsfestival Muziek bij de Buren gaat voor landelijke uitbreiding

Muziek bij de Buren gaat toegankelijker worden en uitbreiden. Het festival gaat er voor zorgen dat elke stad of dorp zelf een eigen editie kan organiseren – met steun van de landelijke stichting. Daar is geld voor nodig. Daarom doet Muziek bij de Buren mee aan de VOORbeeld-verkiezing 2020 en maakt zo kans op het winnen van 81.200 euro. Help de stichting door tot en met 30 juni te stemmen op Muziek bij de Buren via www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020.

Foto: Muziek bij de Buren – Maarten Verbaarschot

Ieder jaar genieten meer dan veertigduizend bezoekers en meer dan tweeduizend muzikanten van de ontmoetingsfestivals. Bewoners toveren hun huiskamers om in een intiem concertpodium voor bijzondere optredens. Die zijn gratis te bezoeken. Het levert de huiskamereigenaren, bezoekers en muzikanten waardevolle ontmoetingen op. Muziek verbindt mensen van alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken.

Digitaal platform

Dat succes verdient uitbreiding. Het prijzengeld investeert Muziek bij de Buren in de doorontwikkeling van een digitaal platform. Daarmee maakt de stichting het iedereen straks nog makkelijker om zelf een editie van het ontmoetingsfestival te organiseren. De organisatie zet in op praktische ondersteuning en communicatie. Daardoor bereikt Muziek bij de Buren nog meer mensen en kan de stichting meer energie steken in het coachen van vrijwilligers én het betrekken van ouderen en kwetsbare groepen. Deze nieuwe vorm van werken maakt het ook mogelijk om Muziek bij de Buren te organiseren in kleinere gemeenten die tot nu toe de financiële slagkracht misschien niet hadden.

Muziek bij de Buren aftermovie 2015 from Cre-Aid on Vimeo.

Stemmen

Tijdens de openbare stemronde, die loopt tot en met 30 juni kan iedereen met een LinkedIn- én Facebookprofiel stemmen op Muziek voor de Buren. Ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020. Het project met de meeste punten is automatisch genomineerd voor de finale en ontvangt minimaal 15.000 euro. Uit de top 10 kiest de jury nog twee genomineerden voor de finale op 8 oktober. De winnaar ontvangt een bedrag van 81.200 euro!

VOOR

De VOORbeeld-verkiezing is een initiatief van VOOR. Een werving- en selectieformule die de ambitie heeft om ‘zaken doen en goed doen’ te combineren door tien procent van haar volledige omzet te doneren aan maatschappelijke projecten in de #VOORbeeld-verkiezing.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Verbod op particulier vuurwerk in Arnhem afsteken

vuurwerk koningsdag Arnhem

De meerderheid in de raad heeft deze week een motie van CDA aangenomen waarin een verbod gaat komen op het afsteken van particulier vuurwerk. Als compensatie moet er een centrale vuurwerkshow komen op de Rijn.

Foto: Pixabay

Ook wil de gemeenteraad dat het college in gesprek gaat met de ministerie over een vuurwerkverbod. Op dit moment is er alleen een verbod op pijlen en knalvuurwerk. Met één stemverschil heeft de motie het uiteindelijk gehaald. Naast CDA heeft ook GroenLinks, Arnhemse Ouderenpartij, ChristenUnie, D66 en Partij voor de Dieren voor de motie gestemd. De VVD, DENK Verenigd Arnhem, PvdA, SP, Arnhem Centraal en PVV hebben tegen gestemd. Als de Arnhem Centraal-raadslid Manders en PVV-fractievoorzitter Verheij aanwezig waren bij de raadsvergadering, had de motie het niet gehaald.

Niet te handhaven

De burgemeester waarschuwt de raad voor het handhaven van de motie. Mensen kunnen wel in de winkels in Arnhem kopen, maar niet aansteken. Ook is het vuurwerk makkelijk te koop in Duitsland. De vraag is of de gemeente genoeg politie en handhavers heeft om de stad te controleren.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem opent loket ‘Geldzaken & Ondernemers’

geld

Arnhemse ondernemers met geldzorgen kunnen vanaf 8 juli aankloppen bij Geldzaken & Ondernemers. Dit loket biedt Arnhemse ondernemers met geldzorgen financieel advies en hulp bij schulden. De gemeente Arnhem start met deze service omdat er voor ondernemers met geldzorgen geen eenduidige, complete aanpak bestond. Ondernemers kloppen op verschillende deuren en betalen soms zelf voor de hulpverlening. De hulp die de gemeente gaat bieden is gratis. Zeker nu veel ondernemers het financieel zwaar hebben vanwege alle maatregelen rondom corona, kanGeldzaken & Ondernemers uitkomst bieden. 

Foto: pixabay

Het loket is vanaf 8 juli vijf dagen per week geopend. Ondernemers kunnen een afspraak maken via de website, via e-mail of telefonisch. Wethouder schulddienstverlening, Martien Louwers: “Juist in deze lastige tijd willen we er als gemeente zijn voor ondernemers met problemen. Het is niet gemakkelijk om hulp te vragen als je schulden hebt. Ondernemers willen hun problemen het liefst zelf oplossen en schaamte speelt vaak een rol. En als het dan ook nog onduidelijk is welke hulp er mogelijk is, zie je door de bomen het bos niet meer. Dat geeft veel stress. Het is ons streven om alle Arnhemmers met geldzorgen, dus ook ondernemers, weer perspectief te bieden. Bijvoorbeeld met hulp bij het saneren van schulden.”

Samenwerking

Wie een afspraak bij Geldzorgen & Ondernemers heeft gemaakt, krijgt een gesprek met een coördinator schuldhulp die meedenkt en gerichte ondersteuning. In het loket wordt samengewerkt met onder andere: Overrood (coaching en begeleiding), Zuidweg en Partners (schuldregelingsorganisatie), PLANgroep, de sociale wijkteams en Bureau Zelfstandigen. De gemeente hoopt dat ondernemers met deze vorm van hulp minder snel stoppen met hun bedrijf als het even minder gaat. Als een onderneming echt niet meer levensvatbaar blijkt, wordt de ondernemer begeleid naar de schuldhulp voor particulieren.

Krachtig ondernemersklimaat

Wethouder economische zaken, Jan van Dellen: “Ondernemers zijn belangrijk voor Arnhem als levendige, ondernemende en inclusieve stad. Zij creëren werkgelegenheid, investeren en initiëren innovatie en creativiteit in de stad. De gemeente zet zich dan ook in voor een krachtig ondernemersklimaat waarin bedrijven worden ondersteund in hun ontwikkeling en daarbij behorende vraagstukken”. Geldzaken en Ondernemers is onderdeel van de Ondernemersdesk van Van Bedrijven Weten. Ondernemers kunnen hier ook terecht met andere vragen, bijvoorbeeld over vergunningen of over de 1,5 meter-regels.

Campagne

Deze week start een campagne om Geldzaken & Ondernemers bekend te maken bij ondernemers. Het loket is bereikbaar via www.arnhem.nl/geldzorgen, direct via mail: ondernemen@arnhem.nl of telefonisch: 026 3774900.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

IKC de Klimboom vanaf nu excellente High Performing School

Vorige week ontving IKC De Klimboom het predicaat ‘High performing in leading en learning’ ontvangen.

Foto: IKC De Klimboom

“Om deze titel te mogen dragen word je beoordeeld op tien uitgangspunten, waaronder visie, hoge normen en verwachtingen voor alle leerlingen, hoog niveau van samenwerking en effectief leiderschap.” laat de school weten.

IKC de Klimboom bestaat nu drie jaar en heeft de missie en ambitie een school te zijn met een heldere visie op leren en bijpassend onderwijsconcept en profilering, een krachtig en sterk professioneel samenwerkend team dat onderwijs biedt op hoog niveau binnen een schoolorganisatie met een professionele cultuur en structuur. “We kunnen concluderen dat wij, in betrekkelijk korte tijd, behoorlijke resultaten hebben geboekt bij doelen bij deze ambitie. Dit wordt bevestigd door alle betrokkenen van onze school en wordt ook zichtbaar in de groei van leerresultaten van onze leerlingen. Het is mooi dat dit nu ook wordt erkend.
We zijn trots, we doen wat werkt!” vertelt IKC De Klimboom.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair