fbpx
Connect with us

Nieuws

Ontwerp Platform Arnhem en Museum Arnhem openen Ontwerp Winkel

foto: OPA

Het Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en Museum Arnhem starten samen een nieuwe winkel voor ontwerp in Arnhem. In de winkel zijn producten te zien en te koop van verschillende ontwerpers. De winkel opent zaterdag 1 juni zijn deuren in De Kerk aan het Sint Walburgisplein 1. 

De Ontwerp Winkel Arnhem is de eerste centrale plek in Arnhem waar producten van Arnhemse makers verkocht worden. In Arnhem en omgeving werken veel ontwerpers: van gevestigde namen tot jonge talenten in verschillende disciplines zoals grafisch, product en mode-ontwerp. Op dit moment is er nog geen centrale plek waar hun producten te zien en te koop zijn. 

Bijzondere cadeaus

In de nieuwe winkel worden bijzondere cadeaus verkocht van Arnhemse makers. Er is een ruim assortiment met kleine designcadeaus, maar ook grotere ontwerpen, zoals vazen en tassen. De Ontwerp Winkel Arnhem is zonder entreebewijs van De Kerk te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Wisselend assortiment

In de vaste collectie van de winkel is werk te vinden van Klaas Kuiken, Lenneke Wispelwey, Arnout Visser, Fraenck en Klaartje Martens. Ook boeken en kaarten van Het Paradijs en Merlijne Marell zijn verkrijgbaar. Evenals een groot deel van de collectie van Design x Ambacht. Naast de vaste collectie worden ook producten verkocht die bij de actuele tentoonstelling in De Kerk aansluiten. Bij de nieuwe tentoonstelling ‘We’re in this together’ is er bijvoorbeeld unisex kleding te koop van de modeontwerpers Bas Kosters en Hans Hutting. 

De Kerk

De Kerk is een tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem. De ruimte wordt gebruikt voor een programma met nieuwe, experimentele en actuele thema’s en geeft een podium aan Arnhemse makers. De gezamenlijke winkel met OPA past uitstekend in dit concept.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Werk aan de Pleijroute van start

Vanaf maandag 8 juli wordt het even doorbijten op de A325 en de Pleijroute (N325). De voorbereidingen zijn al 2 weken eerder gestart maar het echte werk gaat dan beginnen. De complete renovatie zal tot 25 augustus plaatsvinden.

Foto: Provincie Gelderland (FB)

De asfaltlaag wordt vervangen en de vangrail aan de middenberm van de A325 wordt gerenoveerd. Aan de Pleijroute (N325) komen 4 pechhavens. Dit zorgt voor verkeershinder door de afsluitingen en omleidingen.

Het werk wordt in 3 fasen uitgevoerd. Fase 1 is van 8 tot 18 juli: afsluiting Pleijroute (N325) tussen Nijmeegseplen en Velperbroek, fase 2 is van 22 juli t/m 11 augustus op het traject Ressen – Nijmeegseplein. Fase 3 is van 12 augustus t/m 25 augustus op het traject Velperbroek – Nijmeegseplein. Er wordt 7 dagen per week gewerkt. Ook ’s nachts zullen de werkzaamheden doorgaan.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

14 juli: Park open

De tweede editie van Arnhems livemuziekfestival heeft weer een dijk van een line-up. Wie 14 juli komt, maakt een trip over de hele wereld. Gewoon op je kleedje op de Ronde Weide. Het is niet alleen maar reggae wat klok slaat, maar de bas en de drums staan onmiskenbaar in de hoofdrol. Maak je klaar voor de volgende smaken: hiphop-rap-funk-rock-reggae, indie-rock, indie-folk, exotica-pop en rootsreggae!

Foto: Park Open

De middag begint met 3000 PIECES dat een spannende en originele crossover brengt van hiphop, rap, funk, rock en reggae. De band weet vijf genres op unieke en eigen wijze samen te brengen en speelt daarmee in de traditie van Urban Dance Squad, The Red Hot Chili Peppers en The Sugarhill Gang. Paradiso kregen ze al een keer vol, nu de openingsact van Park Open!

Smoking Alaska

Daarna stapt Smoking Alaska uit Duiven op het podium. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Maak je op voor een grote variatie van zachte melancholische nummers tot alternatieve rock. Hun debuutalbum werd internationaal verkocht en hun nieuwste ep ‘Bring Me Back a Souvenir’ die dit voorjaar uitkwam, staat geheid op de setlist. 

Snow Coats

De derde band is het Doetinchemse Snow Coats dat in tegenstelling tot zijn naam warme indie-folk muziek maakt. Chillen dus. Ze stonden al eens op de Zwarte Cross, hebben de Popronde en diverse buitenlandse tours gedaan en zijn onlangs door 3voor12 Gelderland uitgeroepen tot beste Gelderse band.

Thaïti

Dan: Thaïti! Deze eigenzinnige Worldbeat-formatie uit Nijmegen brengt exotica-pop met 80’s disco-invloeden. Thaïti schildert de kleuren van hun self-made jungle op elk podium dat ze spelen. Percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks. Ook R&B-is bij vlagen terug te horen. Maak je klaar voor een muzikale en energieke wereldreis: very special!

Reality

En de zondag wordt afgesloten door Reality, een 10-koppige band met een sound geïnspireerd door godfather of ska Laurel Aitken, The Specials, UB 40 (voorprogramma Europese tour jaren 80) en The Selecter. Live brengt de formatie een zeer dansbare en aanstekelijke mix van rootsreggae, rock en soul. De songs zijn een unieke mix van sociaal bewustzijn, sterke melodieën en pakkende refreinen. Natuurlijk spelen ze klassiekers als ‘Soweto’ en ‘Circumstances’ maar ook nieuwe songs! 

Kinderpodium Mieters!

Nieuw dit jaar is het Park Open kinderpodium Mieters!: een talentenshow voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar die ook wel eens op het podium willen zingen. Er zijn zelfs prijzen te winnen… de hoofdprijs is een clip van het optreden op  Park Open én een speciaal gearrangeerde Park Open-versie van het lied. Stuur je favoriete song in en doe mee! Aanmelden via parkopen.nl/mieters 

#opnaarde30!

Nog één jaar en Park Open tikt de dertig aan. Dat moet gevierd worden! Je kunt helpen er volgend jaar een superjubileumjaar van te maken met een kleine bijdrage. Op parkopen.nl kun je met je Tikkie-app een QR-code scannen en geven wat je missen kunt. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we er genoeg van maken! #opnaarde30!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Museum Arnhem gaat terug naar school!

Museum Arnhem ontwikkelde in co-creatie met Rijn IJssel een vernieuwend kunsteducatieprogramma speciaal voor MBO-studenten. Met de nieuwe Museum Bus Arnhem wordt de collectie vervoerd naar de klas. WebVR wordt als vooruitstrevende techniek gebruikt om kunstwerken in een virtueel museum te tonen. Het virtuele museum is te bezoeken op www.museumarnhemvr.nl.

Foto: Museum Arnhem

Het reizende educatie- en publieksprogramma is opgezet onder de noemer ‘Museum Arnhem op locatie’. Begeleid door kunstenaars en docenten leggen MBO-studenten de komende jaren aan de hand van de collectie van het museum een link naar hun toekomstige beroepspraktijk. Om studenten met echte museumstukken in contact te brengen en de veelzijdigheid van de museumcollectie te laten zien is een tweedehands bus aangeschaft. In transportkisten worden de collectiestukken vervoerd. Deze kisten worden in de klas omgebouwd tot tentoonstellingswand. Het educatieve programma is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, VSB Fonds, Prins Bernard Cultuur Fonds Gelderland en Fonds 21.

Virtueel museum

In het project maken studenten ook zelf kunstwerken. Aangezien Museum Arnhem op dit moment zijn deuren heeft gesloten vanwege een renovatie, is gekeken naar een andere manier om de werken tentoon te stellen. Deze virtuele tentoonstelling is mogelijk door de toepassing van WebVR, een vooruitstrevend nieuw medium, en is ontworpen door multidisciplinair designer Rudolf Romero. Hij zijn al enkele jaren op internationale podia pionierend op het gebied van tentoonstellen van kunst in een virtuele ruimte. Vernieuwend aspect is dat de virtuele tentoonstelling ook te bezoeken is via een laptop (dus zonder VR-bril).

Start project met studenten Creatieve industrie

Het project is gestart met studenten van de Creatieve Industrie die de opleiding Art & Design volgen. Zij kozen inspirerende werken uit de collectie van Museum Arnhem. Onder begeleiding van Mirka Farabegoli maakten zij zelf nieuwe kunstwerken rondom het thema ‘identiteit’. De tentoonstelling is in het virtuele museum te zien.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair