fbpx
Connect with us

Nieuws

Ophef over ‘wereldrecord bierdrinken’ in discotheek Aspen Valley

Er is een hoop ophef ontstaan door een activiteit van discotheek Aspen Valley. Zij bieden namelijk een biertje voor €1,40 aan.

Of de discotheek een verkeerde keuze heeft gemaakt, wordt nog onderzocht door de gemeente Arnhem. Vanaf 2013 is het namelijk verboden om meer dan 40 procent korting te geven op drank. Acties zoals Happy Hour waar twee drankjes voor de prijs van één te koop zijn, zijn verboden.  Naast controle vanuit de gemeente heeft het vooral veel negatieve reacties gezorgd op sociale media. Veel mensen vonden het geen goed voorbeeld voor de jeugd of vinden dat het aanzet tot comazuipen.

Grap

Eigenaar Khalid Oubaha biedt zijn excuus aan. “Afgelopen week stond er een bericht op de Facebookpagina van Aspen Valley over het wereldrecord bierdrinken. Eén van onze medewerkers heeft dit bericht bij wijze van grap geplaatst. Helaas is dit niet duidelijk overgekomen en is de tekst door velen opgevat als uitnodiging tot overmatig alcoholgebruik. Zo is het absoluut niet bedoeld.”

In Aspen Valley kom je voor de sfeer en de gezelligheid en niet om dronken te worden, vindt Oubaha. “Ik ben voorstander van verantwoord alcoholgebruik en we houden ons aan alle regels op dit gebied. Ik vind het vervelend dat dit bericht een verkeerde indruk heeft gewekt en bied mijn excuses aan aan de mensen die zich aan de inhoud hebben gestoord.” Of dit genoeg is voor de gemeente, zullen we binnenkort weten.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een ondernemer stunt met prijzen. Zo heeft het nieuwe café Taphuys op de Jansplaats de eerste weken een kortingsactie gegeven van meer dan 50% op vrijdagavond. Hier heeft de gemeente ook uiteindelijk ingegrepen.

Meer nieuws?

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Archief

Vrouwen met gewichts- en huidproblemen welkom bij Vacustep Arnhem

Binnenkort opent in Arnhem een nieuwe revolutie voor vrouwen die problemen hebben met kilo’s en huidproblemen rondom de benen, billen en buik. Op 25 januari zal op de Steenstraat 1 Vacustep Arnhem haar deuren openen.

Foto: Vacustep

Wie graag als goede voornemen wil afvallen in 2021, kan binnenkort zijn kilo’s verliezen op de Steenstraat 1. Daar zal Vacustep Arnhem haar deuren openen. Bij een Vacustep werk je vooral aan je benen, billen en buik in een afgesloten cabine die vacuüm zuigt. Daarnaast zal de infrarood in de cabine ervoor zorgen dat de kilo’s en huidproblemen sneller worden aangepakt.

Cm’s vliegt eraf

Bij een behandeling met de Vacustep kun je een vermindering 8 tot 25 cm verwachten op je buik, billen en benen na 1 kuur van 20 x 28 minuten. “We adviseren mensen minimaal 2 a 3 keer per week langs te komen voor een behandeling van 28 minuten. Met een programma van 28 minuten kun je ruim 1,5 uur sportschool besparen. Toch makkelijk als je snel voor je werk langs komt of nadat je kinderen naar school heb gebracht.
De cm’s vliegen eraf gecombineerd door het steppen of fietsen in een cabine waarin een vacuüm heerst. Dit stimuleert de doorbloeding bij het weefsel waar veel vet aanwezig is. Hierdoor wordt vet sneller afgebroken. Naast vetverlies helpt het ook bij hardnekkige cellulitis en krijg je een strak en glad huidje. De ingebouwde infrarood zorgt voor extra gewichtsverlies en het werkt erg goed bij het ontspannen van spier- en gewrichtspijn. Dit is vooral fijn voor mensen met spierziektes zoals reuma. Na een behandeling voel je al gelijk fit en vitaal.

Meten = weten

“Tijdens een beurs in Duitsland ontdekte ik de machines van Vacustep. Door mijn ervaringen in de gezondheidszorg, wist ik dat het ging werken.” laat de eigenaresse van Vacustep Arnhem weten. “Iedereen wilt snel resultaat hebben, daarom adviseer ik mensen vaker per week langs te komen voor een behandeling.”
Voordat je aan de slag gaat, wordt je eerst gemeten en gewogen zodat je aan het einden van een kuur kunt zien wat het resultaat is. “Mensen die meer resultaat willen krijgen van ons ook extra voedingsadvies. Dit stimuleert extra bij het versterken van de vetafbouw.

Of de deuren ook per 25 januari 2021 open kunnen, hangt af van de COVID-19 maatregelen. Maar bij Vacustep Arnhem hebben ze er alle vertrouwen in. “Wij verwachten dat veel Arnhemse vrouwen zullen stralen op het strand of zwembad als ze een kuur hebben gevolgd.” aldus de eigenaresse van Vacustep Arnhem.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem krijgt meldpunt seksuele intimidatie. ‘Seksuele intimidatie is niet oké, meld het!’

Inwoners of bezoekers van Arnhem kunnen vervelende ervaringen door seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag op straat vanaf 1 januari melden bij het meldpunt seksuele intimidatie. Arnhem is hiermee één van de eerste gemeenten met een meldpunt speciaal voor seksuele intimidatie. Via de site www.meldseksueleintimidatie.nl kunnen slachtoffers direct melden wat hen is overkomen. Bellen of melden via WhatsApp kan ook. Bij het meldpunt vinden slachtoffers een luisterend oor. Ook is contact met lotgenoten mogelijk. Meldingen worden zorgvuldig geregistreerd zodat er een beter beeld ontstaat van de aard en de omvang van dit probleem. Dat maakt een gerichtere aanpak mogelijk.

Foto: Gemeente

Uit onderzoek 2019 bleek dat 63% van de ondervraagde vrouwen een of meerdere keren te maken heeft gehad met ongewenst gedrag op straat, zoals sissen, nafluiten, uitschelden, vieze gebaren en ongewenste aanrakingen. Gevolg is dat vrouwen bepaalde gebieden gaan mijden of zich anders gaan kleden. Zij voelen zich minder veilig. Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral vrouwen in de leeftijd van 14 tot 35 jaar zich onveilig voelen. Op grond van dit onderzoek voelt Arnhem grote urgentie om de strijd aan de binden met seksuele intimidatie.

Onacceptabel

Wethouder Martien Louwers (Inclusie) vindt dat iedereen zich vrij moet kunnen begeven en bewegen: “Seksuele intimidatie, in welke vorm dan ook, is zeer ernstig en onacceptabel. Het is goed dat er nu één duidelijk punt is waar intimidatie kan worden gemeld. Slachtoffers moeten hun verhaal ergens kwijt kunnen en hulp krijgen als dat nodig is. Vrouwen moeten zich op straat en tijdens het uitgaan vrijelijk kunnen begeven en bewegen zonder dat zij lastiggevallen worden. Dit geldt overigens ook voor de LHBTIQ+ gemeenschap, zij hebben ook bovengemiddeld last van seksuele intimidatie. Iedereen moet zich in Arnhem vrij kunnen voelen.”

Meldingsbereidheid verhogen

Uit het onderzoek bleek ook dat de meldingsbereidheid bij seksuele intimidatie heel laag is. Als reden hiervoor wordt onder andere genoemd dat het voor veel slachtoffers onduidelijk of – en waar zij melding kunnen doen. Door het instellen van een laagdrempelig meldpunt en het breed bekendmaken daarvan hoopt de gemeente die onduidelijkheid op te lossen en de meldingsbereidheid te verhogen.

Via een communicatiecampagne, onder andere met posters, wordt gewerkt aan bekendheid en bewustwording. De boodschap die gebruikt wordt is: ‘Seksuele intimidatie is niet oké, meld het!’ 

Laagdrempelig meldpunt

Het meldpunt is één van de middelen die worden ingezet om seksuele straatintimidatie terug te dringen. Het meldpunt is opgezet in samenwerking met ervaringsdeskundigen en wordt uitgevoerd door VizierOost. VizierOost is gespecialiseerd in de aanpak van discriminatie, uitsluiten en pesten.

Dit past bij de inzet van het Horecadeurpanel in Arnhem en bij de samenwerking met de horeca voor het alarmeringsinstrument “Ask for Angela”.

In 2021 wordt ook uitvoering gegeven aan de rest van onze aanpak, waaronder het organiseren van een bewustwordingsbijeenkomst voor professionals, het betrekken van scholen en het trainen van bijvoorbeeld gemeentelijke handhavers en jongerenwerkers.

Meer Gorinchem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

90’s held ‘Def Rhymz’ start eigen restaurant op Hommelseweg

Grote hits zoals Schudden, Doekoe en de Bom maakte de rapper Def Rhymz in 2000. Maar binnenkort opende hij per 1 januari een zaak op de Hommelseweg 205.

In een leuk filmpje met Hans Kazan Junior laat Def Rhymz zien waar hij zijn nieuwe Surinaamse restaurant gaat openen. Daar zal hij vooral de Surinaamse keuken laten proeven zoals die bedoeld is. Denkende aan gerechten zoals Roti, Broodje kerrie kip en Broodje bakkeljauw.


Def Rhymz is een echte 90’s held. Nog steeds is de rapper te zien en horen bij diverse 90’s feestjes. Hij is vooral bekend geworden door zijn hits zoals Schudden, Doekoe en de Bom.

Def de Chef zal per 1 januari 2021 op de Hommelseweg 205 haar deuren openen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair