fbpx
Connect with us

Nieuws

Ophef over ‘wereldrecord bierdrinken’ in discotheek Aspen Valley

Er is een hoop ophef ontstaan door een activiteit van discotheek Aspen Valley. Zij bieden namelijk een biertje voor €1,40 aan.

Of de discotheek een verkeerde keuze heeft gemaakt, wordt nog onderzocht door de gemeente Arnhem. Vanaf 2013 is het namelijk verboden om meer dan 40 procent korting te geven op drank. Acties zoals Happy Hour waar twee drankjes voor de prijs van één te koop zijn, zijn verboden.  Naast controle vanuit de gemeente heeft het vooral veel negatieve reacties gezorgd op sociale media. Veel mensen vonden het geen goed voorbeeld voor de jeugd of vinden dat het aanzet tot comazuipen.

Grap

Eigenaar Khalid Oubaha biedt zijn excuus aan. “Afgelopen week stond er een bericht op de Facebookpagina van Aspen Valley over het wereldrecord bierdrinken. Eén van onze medewerkers heeft dit bericht bij wijze van grap geplaatst. Helaas is dit niet duidelijk overgekomen en is de tekst door velen opgevat als uitnodiging tot overmatig alcoholgebruik. Zo is het absoluut niet bedoeld.”

In Aspen Valley kom je voor de sfeer en de gezelligheid en niet om dronken te worden, vindt Oubaha. “Ik ben voorstander van verantwoord alcoholgebruik en we houden ons aan alle regels op dit gebied. Ik vind het vervelend dat dit bericht een verkeerde indruk heeft gewekt en bied mijn excuses aan aan de mensen die zich aan de inhoud hebben gestoord.” Of dit genoeg is voor de gemeente, zullen we binnenkort weten.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een ondernemer stunt met prijzen. Zo heeft het nieuwe café Taphuys op de Jansplaats de eerste weken een kortingsactie gegeven van meer dan 50% op vrijdagavond. Hier heeft de gemeente ook uiteindelijk ingegrepen.

Meer nieuws?

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

BMV Makelaars: ‘Meer Arnhemmers zetten hun huis te koop’

Arnhemse woningzoekers zagen in het afgelopen kwartaal hun kansen om een woning te kopen toenemen. Nadat de verkoopdynamiek de afgelopen jaren sterk leed onder het gebrek aan aanbod, lijkt de coronacrisis hier verandering in te brengen.

Foto: BMV Makelaars

Dit blijkt uit de onlangs verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van BMV Makelaars, partner in Dynamis.

Woningzoekers hebben weer meer te kiezen

Sinds de start van de intelligente lockdown neemt het aantal Arnhemse huishoudens dat hun woning te koop zet toe. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn. Door de extra aanmeldingen is het aanbod met een achtste toegenomen ten opzichte van het historische laagtepunt drie maanden eerder.

Verkopen in lijn met vorig jaar

Door het gebrek aan keuzemogelijkheden voor woningzoekers lag het aantal verkopen in april en mei bijna een kwart lager dan in het voorgaande jaar. In 2019 konden woningzoekers begin april nog kiezen uit bijna 500 woningen, in 2020 was op deze datum sprake van een historisch laag aanbod van slechts 375 woningen. Pas in juni ontstond een keerpunt in de verkoopcijfers, waarbij de verkoopdynamiek werd aangejaagd door het extra aanbod  als gevolg van de coronacrisis.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Willeke Alberti treedt op voor bewoners en medewerkers Waalstaete

Op woensdag 22 juli trad zangeres Willeke Alberti op in de tuin van Waalstaete. Waalstaete is een van de locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. Ook het vernieuwde restaurant werd door Willeke Alberti geopend en kreeg de naam ‘Samen zyn’, naar een van haar welbekende nummers.

Foto: Pleyade

Bewoners en medewerkers genoten zichtbaar van het optreden. Veel bewoners bekeken het optreden vanuit de tuin, maar ook vanaf de balkons werd volop meegezongen met het bij vrijwel iedereen bekende repertoire. Ook voor Willeke Alberti zelf was het genieten: “Ik ben zo dankbaar om hier te zijn, dit was mijn eerste optreden na ruim vijf maanden. Heerlijk om dat hier op Waalstaete te kunnen doen, ik heb alleen maar blije gezichten gezien.”

Restaurant ‘Samen zyn’

Het restaurant van Waalstaete werd voor de coronaperiode verbouwd en was bijna klaar om open te gaan. Een paar maanden later dan gepland, kon de verbouwing onlangs alsnog worden afgerond. Bewoners kunnen hier vanaf maandag genieten van een prachtige plek om samen te
zijn. Na haar optreden onthulde Willeke Alberti de naam van het vernieuwde restaurant: “Ontzettend leuk dat het restaurant naar een lied van mij is vernoemd en wat is het mooi geworden! Ik wens de bewoners hier samen heel veel mooie momenten toe.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie neemt auto in beslag

De politie heeft een auto in beslag genomen naar aanleiding van het ontdekken van een hennepkwekerij in Arnhem zuid.

Foto: Politie

“Op 17 april 2020 zijn wij naar aanleiding van een melding van Liander, een van onze ketenpartners waar wij veel mee samenwerken, ter plaatse gegaan naar een woning.” aldus de politie. Het vermoeden bestond dat in de schuur naast deze woning zich een hennepkwekerij zou bevinden. Ter plaatse trof de politie inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Uit onderzoek is gebleken dat er een eerdere oogst is geweest waar financieel voordeel van is genoten. Als gevolg hiervan heeft de politie beslag gelegd op het voertuig van de verdachte.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair