fbpx
Connect with us

Nieuws

Oplossingen voor burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties

Sinds een jaar kunnen Arnhemmers met hulpvragen bij hun burgerinitiatief of vrijwilligersorganisatie, een beroep doen op Praktische Zaken. Inwoners besteden hun tijd en energie het liefst aan datgene waarvoor zij hun initiatief begonnen zijn, want daar zijn ze goed in. Voor al het andere organisatorische waar zij tegenaan lopen, kunnen zij tips, advies en passende oplossingen vinden bij Praktische Zaken.

Foto: Zefanja Hoogers

De drie adviseurs zijn Rob Wieten (weet veel over financiën), Rob van Sprang (weet veel over veiligheid en risico’s) en Annet Elzinga (weet veel over communicatie). Zij zijn de drie kwartiermakers van Praktische Zaken; dé helpende hand bij bedrijfsvoering voor burgerinitiatieven en
vrijwilligersorganisaties. Praktische Zaken geeft inzicht in de inhoudelijke en financiële consequenties aan Arnhemmers met hun initiatieven. De adviseurs van Praktische Zaken hebben het afgelopen jaar al vele Arnhemmers op weg geholpen met zaken waar oplossingen voor werden gezocht. Zo ontwikkelt Praktische Zaken een methode voor (groeiende) vrijwilligersorganisaties of burgerinitiatieven voor wie het best een uitdaging kan zijn om de financiële administratie op orde te krijgen én organiseert regelmatig een inloop voor vragen van deze organisaties en initiatieven op dit gebied. Iedere laatste vrijdag van maand organiseert Praktische Zaken een Communicatie Lab, waar Arnhemmers terecht kunnen voor ondersteuning bij PR zaken. Folders, sociale media, nieuwsbrief: laat je daar inspireren of adviseren, of horen en zien hoe andere burgerinitiatieven hun communicatie organiseren. In het Communicatie Lab komen tips en ondersteuning altijd tot een concreet resultaat waar je direct iets aan hebt.

Fictief loket

De kwartiermakers van Praktische Zaken hebben geen vaste locatie en ontmoeten elkaar regelmatig op plekken als Buro MLBRGN aan de Akkerwindestraat, DAZO aan de Spijkerstraat of Geniet in de
Weerd aan de Weerdjesstraat, waar zij vragen vanuit de stad aan elkaar koppelen, praktische oplossingen ontwikkelen om de initiatieven verder te helpen en maatwerk bedenken voor hulpvragen. In Arnhem zijn al langer zowel de Adviesbrigade (biedt ondersteuning aan besturen van
vrijwilligersorganisaties) als De Ideeënmakelaars (denken mee in de kiemfase van een burgerinitiatief) actief. Zij werken ondertussen intensief samen met Praktische Zaken en vormen één fictief loket voor alle vragen van burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties.

Gemeente Arnhem

Praktische Zaken is een initiatief van Arnhemse burgers en wordt gefinancierd door de Gemeente Arnhem. De gemeente ondersteunt waar mogelijk bewoners- en vrijwilligersinitiatieven en heeft Praktische Zaken mede gefinancierd, om initiatiefnemers te ontlasten. Antwoorden op bijvoorbeeld ARBO of juridische vragen vonden inwoners eerder niet bij bestaande organisaties in Arnhem. Door burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties met goede ondersteuning het zo veel mogelijk
makkelijker te maken, hebben zij een grotere kans van slagen en wordt bovendien geld en energie bespaard.

Voor praktische Zaken is bereikbaar via 026 2340 111, info@praktischezakeninarnhem.nl of kijk op praktischezakeninarnhem.nl en de Facebook- of LinkedIn pagina.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Veteraan Bill Millington overleden

Op woensdag 27 mei is de 95-jarige Bill Millington overleden. De veteraan vocht tijdens de slag om Arnhem. Hij is de vierde Arnhem veteraan die in korte tijd deze maand overleed.

Op 95-jarige leeftijd is veteraan Bill Millington overleed op 27 mei. Bill sprong tijdens de tweede dropping op de Ginkels heide op maandag 18 september 1944. Bill was actief bij de 8th Parachut Battalion of the 6th Airborne Division. Tijdens zijn dropping werd Bill en zijn collega’s onder vuur genomen door de Duitsers die hen stonden op te wachten.

Foto van Bill Millington tijdens zijn dienst

Uiteindelijk is Bill gevangen door de Duitsers en geplaatst in Krijgsgevangenenkamp Mühlberg. Deze kamp ligt aan de Poolse grens in Duitsland en stond bekend om de slechte condities. Op 23 april 1945 is kamp Mühlberg door de Russen bevrijd.

Bill is onlangs jarig geweest op 20 mei en werd 95 jaar.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Commissaris van de Koning bezoekt Pleyade-locatie Malburgstaete

Op zaterdag 30 mei bracht John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland, een bezoek aan Malburgstaete in Arnhem. Dit is een van de twaalf locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. De commissaris bezocht de locatie vanwege de versoepeling van de bezoekregeling rondom het coronavirus.

Foto: Pleyade

Tijdens het bezoek sprak de commissaris (rechts op de foto) met bewoners, waaronder cliëntenraadsleden, en medewerkers van de locatie over de impact van de coronamaatregelen op het leven. Ook spraken zij uitgebreid over hoe het is om weer voorzichtig bezoek te mogen ontvangen. “We vinden het erg fijn dat we elke week iemand anders op bezoek kunnen krijgen.”, aldus de bewoners. Iets waarover de commissaris vol lof sprak: “Pleyade bekijkt, binnen de maatregelen, de mogelijkheden en niet de onmogelijkheden. De spreek-luisterverbinding, of zoals de bewoners hem noemen ‘de babbeltent’, vind ik daar ook een mooi voorbeeld van.” Ook was de commissaris getuige van hoe bewoonster mevrouw Otten weer voor het eerst sinds de verplichte locatiesluiting bezoek ontving. Haar zus kwam langs. Het was een bijzonder weerzien.

De gesprekken vonden volgens de richtlijnen plaats in de speciaal ingerichte ontmoetingsruimte waar bewoners ook hun familieleden ontvangen. “Ik ben dankbaar dat ik een ochtend in het gezelschap van deze hartelijke mensen mocht zijn. Ik heb gezien wat de maatregelen met mensen doen, maar ook gezien hoe je hier als ouderenzorgorganisatie op een goede manier mee om kunt gaan.”, aldus de commissaris.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gemeentelijke handhaver gewond door geweld

Op donderdag 28 mei zijn twee handhavers van de gemeente belaagd door een man. Eén handhaver raakte lichtgewond en moest ter controle naar het ziekenhuis.

Foto: politie

Het gebeurde rond 21:40 uur ter hoogte van het Willemsplein. De man die de handhavers belaagde, is door de politie aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Velp. Op dat moment waren er een aantal omstanders in de buurt. De politie hoopt dat deze getuigen zich willen melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

‘Gaat alle perken te buiten’

De burgemeester Ahmed Marcouch, zegt over het geweld: “Deze lafhartige daad gaat alle perken te buiten. Blijf van handhavers af. De impact van geweld is groot, dat merk je meteen als je ze spreekt. Goed dat de vermoedelijke dader is gepakt. Ik roep mensen die iets hebben gezien op om contact op te nemen met de politie.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair