fbpx
Connect with us

Nieuws

Opnieuw ‘gedoe’ rondom omstreden reisje college van burgemeester en wethouders

Fotograaf: onbekend
Gemeentesecretaris tijdens zijn reis naar Saudi-Arabië.

In nog geen jaar is er een omstreden reisje geboekt door een lid van het college van burgemeester en wethouders. Dit keer is het de gemeentesecretaris die naar een omstreden land afreisden voor zijn werk.

Vorig jaar november kwam burgemeester Marcouch al in opspraak. Hij zou namelijk afreizen naar zusterstad Wuhan in China. Toen stelde de partij DENK Verenigd Arnhem vragen over zijn reis naar China. China is op dit moment omstreden omdat ze meer dan een miljoen Oeigoeren (Chinezen met moslim geloof) afvoerden naar concentratiekampen om hun te bekeren. Uiteindelijk heeft Marcouch besloten niet zijn reis door te zetten. Nu komt gemeentesecretaris Rob van Wuijtswinkel in opspraak.

Saudi-Arabië

De gemeentesecretaris Rob van Wuijtswinkel is op kosten van derden naar Saudi-Arabië vertrokken. Dit keer stelde D66, GroenLinks, Arnhemse Oudere Partij (AOP) en SP vragen over zijn reis naar Saudi-Arabië. D66, GroenLinks en AOP stelde al vragen over het omstreden Saudi-Arabië. Daar zijn worden net als in China stelselmatig de mensenrechten geschonden. Vrouwen hebben er minder rechten dan mannen, persvrijheid is ver te zoeken. De SP maakte zich ook zorgen over de kosten van het reisje. Zo is er onduidelijkheid ontstaan over wie de kosten heeft betaald van het reisje. Mogelijk hebben derden deze kosten betaald. In de regels van ambtenaren staat dat de gemeente altijd de kosten moet betalen van reizen. Ook mogen ze geen giften aannemen zoals etentjes, etc.

Gemeentesecretaris

De gemeentesecretaris heeft de hoogste positie binnen de gemeentelijke ambtenarij. Hij is eindverantwoordelijk voor het handelen van alle ambtenaren en is daarmee de hoofdpositie binnen de gemeentelijke apparaat. Hiermee heeft Rob van Wuijtswinkel een voorbeeldfunctie naar alle andere ambtenaren.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair