fbpx

Opnieuw ‘gedoe’ rondom omstreden reisje college van burgemeester en wethouders

Fotograaf: onbekend
Gemeentesecretaris tijdens zijn reis naar Saudi-Arabië.

In nog geen jaar is er een omstreden reisje geboekt door een lid van het college van burgemeester en wethouders. Dit keer is het de gemeentesecretaris die naar een omstreden land afreisden voor zijn werk.

Vorig jaar november kwam burgemeester Marcouch al in opspraak. Hij zou namelijk afreizen naar zusterstad Wuhan in China. Toen stelde de partij DENK Verenigd Arnhem vragen over zijn reis naar China. China is op dit moment omstreden omdat ze meer dan een miljoen Oeigoeren (Chinezen met moslim geloof) afvoerden naar concentratiekampen om hun te bekeren. Uiteindelijk heeft Marcouch besloten niet zijn reis door te zetten. Nu komt gemeentesecretaris Rob van Wuijtswinkel in opspraak.

Saudi-Arabië

De gemeentesecretaris Rob van Wuijtswinkel is op kosten van derden naar Saudi-Arabië vertrokken. Dit keer stelde D66, GroenLinks, Arnhemse Oudere Partij (AOP) en SP vragen over zijn reis naar Saudi-Arabië. D66, GroenLinks en AOP stelde al vragen over het omstreden Saudi-Arabië. Daar zijn worden net als in China stelselmatig de mensenrechten geschonden. Vrouwen hebben er minder rechten dan mannen, persvrijheid is ver te zoeken. De SP maakte zich ook zorgen over de kosten van het reisje. Zo is er onduidelijkheid ontstaan over wie de kosten heeft betaald van het reisje. Mogelijk hebben derden deze kosten betaald. In de regels van ambtenaren staat dat de gemeente altijd de kosten moet betalen van reizen. Ook mogen ze geen giften aannemen zoals etentjes, etc.

Gemeentesecretaris

De gemeentesecretaris heeft de hoogste positie binnen de gemeentelijke ambtenarij. Hij is eindverantwoordelijk voor het handelen van alle ambtenaren en is daarmee de hoofdpositie binnen de gemeentelijke apparaat. Hiermee heeft Rob van Wuijtswinkel een voorbeeldfunctie naar alle andere ambtenaren.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top