fbpx
Connect with us

Nieuws

Organisatie World Living Statues is er klaar voor

Trots is de Arnhemse organisator Robin Hagen als hij terugkijkt naar wat zijn idee 14 jaar geleden internationaal teweeg heeft gebracht voor de straatkunst Living Statues. Hagen wilde van het kleine NK living statues dat in Arnhem georganiseerd was een WK maken. Maar hoe. Door een vliegtuig te pakken en in Barcelona, Wenen, London, New York, Madrid letterlijk deze straatkunstenaars van de straat te plukken en ze naar Arnhem te vliegen voor de eerste editie van het World Living Statues festival. Zijn idee werd een grandioos succes. Honderdduizenden bezoekers en wereldwijde aandacht. Het vormde direct de basis van nog vele edities in Arnhem maar ook ver buiten de grenzen kreeg het World Living Statues gevolg. Kleinere festivals in Nederland kwamen als paddenstoelen uit de grond. Maar ook Roemenië, Israël, België, Portugal, Duitsland, Polen en de Oekraïne volgden met festivals voor Levende standbeelden.

WK Arnhem
Alle festivals zijn met uiterst veel respect voor het World Living Statues festival opgezet en vaak in goede samenwerking. Want alleen tijdens het WK in Arnhem komen de allerbeste kunstenaars die wereldwijd als living statue optreden bij elkaar. Om mee te strijden naar die felbegeerde titel Wereld Kampioen Living statue. Naast de leuke cheque van 2000 euro is met deze titel succes verzekerd namelijk. Artistiek leider van WLSF John Eicke (Berlijn) kan erover meepraten. Hij werd 2 x wereldkampioen in Arnhem. Zijn agenda zit overvol. Miljoenen kilometers vliegt hij de wereld over om op te treden als wereldkampioen living statues. China, Canada. USA, Brazilië, Rusland, Europa, het Midden Oosten. Overal is hij meerdere malen geweest. Al die ervaringen neemt hij dit jaar mee naar Arnhem. Omdat hij als internationaal Artistiek leider verantwoordelijk is voor de enorm strenge selectie die vooraf plaatsvindt tussen de honderden aanmeldingen waarvan er slechts 60 mogen meestrijden. Naast het WK  strijden trouwens 50 kinder statues en amateurstatues intensief om hun eigen titels. En de kwaliteit van deze beelden wordt jaarlijks hoger (en aandoenlijker).

Statues By Night Ede
Voorafgaand aan het WK te Arnhem treden een aantal wereldtoppers samen met straatartiesten kids,  amateurstatues en lokale kunstenaars op tijdens Statues By Night te Ede, vrijdag 29 september. In een feeërieke prachtig verlichte sfeer betoveren, verbazen en vermaken ze het publiek gedurende de avond. De  kinderen kunnen ter plekke zich laten omtoveren en ook meedoen.

The Warm Up Arnhem is Feest
Zaterdag 30 september vieren we feest. Op de markt te Arnhem worden alle kids, amateurs, Nederlandse deelnemers en deelnemers van het WK dit jaar uitgenodigd om te feesten. Op muziek. Met straat theater. Alles mag. De spieren worden losgemaakt voor de belangrijke volgende dag. Het publiek doet mee. De remmen gaan los. De Warm Up is zoals de naam al zegt een warming up voor het WK. Maar is met name een warm bedankje namens alle deelnemers aan Arnhem en haar bewoners. De stad die wereldwijd aan de basis staat van de enorme groei van Living Statues als straatkunst.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Praat mee over Arnhem in 2040

Wie mee wil praten over hoe Arnhem er in 2040 uit komt te zien, kan vanaf 16 september terecht op de website www.koerswijzerarnhem.nl. Koerswijzerarnhem is een online stemwijzer waarmee Arnhemmers aan de hand van stellingen kunnen laten weten hoe zij denken over uitdagingen waar de stad de komende jaren voor staat. Na het invullen van de stemwijzer krijgen deelnemers een toekomstbeeld van Arnhem in 2040 voorgespiegeld dat is gebaseerd op hun keuzes. Voor minder digitaal vaardige Arnhemmers is later dit jaar ruim de gelegenheid om hun stem te laten horen tijdens de ‘Week van de Stad’ die begin november wordt georganiseerd.

Foto: Gemeente

Wethouder Cathelijne Bouwkamp, verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening: “Ik nodig alle Arnhemmers uit om mee te praten en te denken over de toekomst van onze stad. De uitdagingen waar onze stad voor staan zijn fors. Denk maar aan het bouwen van voldoende woningen, het omgaan met het veranderende klimaat en het zorgen voor een goede bereikbaarheid. Grote uitdagingen dus en een beperkte ruimte. Dat vraagt om keuzes. Ik hoor graag welke keuzes de Arnhemmers zouden maken.
Daarom ook mijn oproep om je stem te laten horen.”

Input voor omgevingsvisie

De reacties van de Arnhemmers worden meegenomen bij het opstellen van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie beschrijft op hoofdlijnen hoe Arnhem er in de toekomst uit zal komen te zien en vormt de basis waarop toekomstige ontwikkelingen worden getoetst. Daarmee is de omgevingsvisie een belangrijk en bovendien ook verplicht instrument voor de ruimtelijke ordening van de stad. De planning is dat de Arnhemse gemeenteraad in het eerste kwartaal van 2021 de omgevingsvisie vaststelt.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgemeester Marcouch pakt intimidatie vrouwen abortuskliniek aan

Marcouch

Veelvuldig verzamelen betogers zich rond de abortuskliniek om te demonstreren en om vrouwen op andere gedachten te brengen. De manier waarop dit gebeurt, wordt door vrouwen die de kliniek bezoeken als zeer intimiderend ervaren. Datzelfde geldt voor het personeel en passanten van de kliniek.

Foto: Ahmed Marcouch (FB)

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Met grote voeten treden zij het recht en de individuele vrijheid van deze vrouwen. Vrouwen zijn prima denkers, voelers en doeners. Laat de vrouwen met rust. Zij komen
zelf wel naar u toe als ze adviezen aangaande abortus nodig hebben.’

Rechtbank Noord-Holland

De rechtbank Noord-Holland deed recentelijk uitspraak over het op hinderlijke wijze aanspreken van individuele bezoekers van de abortuskliniek in Heemstede. De rechtbank ziet daarin een rechtvaardiging
voor een beperking op de Wet openbare manifestaties. De rechter geeft ook aan dat het de bezoekers van de kliniek onevenredig hindert in hun vrijheid, in het bijzonder in het ongestoord gebruik maken van
hun rechten uit de Wet afbreking zwangerschap.

Vergunning noodzakelijk

Naar aanleiding van de bovengenoemde uitspraak is burgemeester Marcouch van mening dat de situatie in Arnhem vergelijkbaar is met de situatie in Heemstede, waarop de demonstranten zijn geïnformeerd
dat er niet meer pal voor de abortuskliniek betoogd mag worden. Naar aanleiding van dit besluit hebben de betogers aangegeven niet langer te betogen. Vervolgens hebben zij een standplaats ingenomen vlak
voor de abortuskliniek door een bord met folders voor hun buik te dragen. Omdat daarmee nog steeds het hinderlijke en intimiderende gedrag niet is gestopt, heeft het Arnhemse college besloten dat het verboden is om zonder vergunning een promotiestandplaats in te nemen binnen een straal van 500
meter rond een abortuskliniek is.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Loslopende katten en hun baasjes voor de rechter

Ecoloog Chris Smit en jurist Arie Trouwborst willen dat katten voortaan binnen blijven en niet meer zelfstandig los mogen lopen. De kat zou namelijk ook op zeldzame vogelsoorten jagen. Deze moeten beschermd worden volgens de tweetal. Ze gaan een proefproces starten tegen huiskatten en hun baasjes.

Jaarlijks worden er tussen de 17 en 200 miljoen vogels en reptielen gevangen door de huiskat. Hiertussen zitten ook zeldzame en beschermde dieren bij. “Per minuut worden er minimaal 32 vogels gedood” liet de ecoloog weten. “Laat de rechter zich hierover maar eens uitspreken.”. Chris Smit vroeg zich af waarom honden wel aangelijnd moeten worden en katten niet. “De kat is veel gevaarlijker voor beschermden vogels en reptielen.”

Zwerfkatten

Naar verwachting zijn er in Nederland tussen de 132.000 en 1,2 miljoen zwerfkatten. Deze katten zorgen voor veel overlast op sommige plekken zoals bijvoorbeeld in Texel. Uit onderzoek is gebleken dat 35% van de weidevogelskuikens is gegrepen door de katten. Juist deze kuikens zijn belangrijk om de weidevogels te beschermen.

Geen politie draagvlak

Of de politiek hun vingers durf te branden aan een mogelijke verbod om katten aan de lijn te laten lopen is niet duidelijk. De ministeries van Justitie en Landbouw, natuur en voedselkwaliteit ziet er geen heil in.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair