fbpx
Connect with us

Nieuws

Park Open 18 augustus

Terwijl duizenden Arnhemmers elders vakantie vieren,  maakt Park Open het thuis nóg leuker! Met vijf lokale helden die hun sporen ruimschoots verdiend hebben zal het een groot feest worden 18 augustus.

Foto: Park Open

De middag begint met de Nederlandstalige rockers van NUL26 die ‘geïnspireerd door onkunde en de negende van Mahler’ met tomeloze energie hartbrekende muziek en smakelijk veel plezier maken. Meeluister, meedans en meevoel-rock, gedragen door een ritmesectie als een zestiger-jaren wasmachine. Daarna springt GANGABELLA op het podium. Dit Arnhemse do-it-yourself collectief schrijft zijn eigen rocknummers en graaft daarvoor in de muzikale conventies van de zestiger, zeventiger en negentiger jaren. De band is geïnspireerd door ‘periodes met muzikale echtheid en passie’ en combineert rauwe acid-rock met de poëtische klankwereld van singer-songwriters.

MORRÈS

De derde band is MORRÈS…met krachtige baslijnen en strak vloeiende drumbeats. Krachtige zuivere vocalen, energie en beleving. Een snufje alt-rock, sympho en melodieuze powerpop waarbij ook breekbare ballads niet geschuwd worden. Al eerder een sensatie op de Ronde Weide, nu terug op het podium! Dan het krijgshaftige CYNBEL met een sound waarin ook invloeden van The Killers, U2 en Kings of Leon hoorbaar zijn. Onvervalste stadionrock van een band die op Huntenpop, Paaspop en Bevrijdingspop speelde, live optrad bij 3FM, in Paradiso stond, de aftershow van Kensington in Club Ziggo verzorgde en support-act was van Stereophonics. Lust je nog peultjes?

MR.WEAZLEY

De dag eindigt uitbundig met het achtkoppige MR.WEAZLEY dat je omver blaast met opzwepende beats. De leden van deze opvolger van de eveneens zeer succesvolle Arnhemse band Leeways, deelden al een liefde voor afrobeat & reggae en voegden daar hiphop aan toe. Ze knalden direct door op festivals als de Zwarte Cross, Oerol, Mañana Mañàna, MadNes, Luie Hond en KetiKotiVerder speelden ze de Popronde plat en lanceerden ze verschillende singles. Terug in hometown Arnhem gaat op Park Open het dak eraf met Mr.Weazley! 

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Meldkamer Arnhem en Nijmegen gaan samen

De meldkamer van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid gaan samenwerken. Dit omdat er problemen waren rondom bezetting van de meldkamers.

Foto: Dawid Skalec – Wikimedia

Vanaf dinsdag 19 november werken de meldkamers van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid samen in de gezamenlijke Meldkamer Arnhem-Nijmegen. De meldkamer zal in Arnhem gevestigd worden. Alle 112-meldingen komen vanaf vandaag in Arnhem binnen en worden zoals altijd deskundig afgehandeld. 

Krapte in personeel

Beide meldkamers kampten met een personele krapte, waardoor het steeds lastiger werd om 24/7 de telefoontjes van mensen in nood te beantwoorden. Ook moesten beide regio’s investeren in de techniek om de meldkamer draaiende te houden. Door deze samenvoeging naar een gezamenlijke meldkamer worden roosterproblemen opgelost en hoeft de investering in techniek slechts één keer te worden gedaan. 

Meldkamer naar Apeldoorn

De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging naar de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn die op de planning staat voor medio 2022. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Mediakunst Festival Arnhem in Focus

Museum Arnhem en Focus Filmtheater presenteren op zondag 24 november van 11.00 tot 22.00 uur het Mediakunst Festival Arnhem. Een dag vol mediakunstwerken uit Nederland van de afgelopen decennia, waarbij kunstenaars hun eigen werk toelichten.

Foto: Focus

Het dagprogramma van het Mediakunst Festival Arnhem is opgedeeld in vier blokken, met elk een overkoepelend thema. Bezoekers kunnen een passe-partout voor de hele dag kopen, maar er zijn ook tickets per blok beschikbaar. Alle blokken worden ingeleid door de kunstenaars die hun eigen werk toelichten. Blok 1 (11.00 – 13.00 uur) met Jeroen Eisinga gaat over performancekunst en video. Blok 2 (14.00 – 16.00 uur) met Lydia Schouten behandelt feminisme en seksualiteit. In blok 3 (16.30 uur – 18.30
uur) met Julika Rudelius staan fictie, mens en maatschappij centraal, en de dag wordt afgesloten door blok 4 (20.00 – 22.00 uur) met Barbara Visser over politieke betrokkenheid.

Boekpresentatie

Tijdens het festival is er van 19.30 – 20.00 uur een presentatie van het boek ‘A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies’. In het boek staan kunstenaars die hun opleiding
volgden aan ArtEZ en kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de collectie van Museum Arnhem. Marga van Mechelen overhandigt het boek aan Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem. Conservator
hedendaagse kunst van Museum Arnhem, Mirjam Westen, licht het belang van het boek toe. De presentatie is vrij toegankelijk.

Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via focusarnhem.nl of aan de kassa van Focus Filmtheater.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Leger des Heils collecteert in Arnhem

Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 25 tot en met 30 november langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. “Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus.” laat het Leger des Heils ons weten.

Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald uit donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 25 tot en met 30 november. De gift vanuit de Arnhemmers zijn daarbij hard nodig, want samenleven doe je dus niet alleen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair