fbpx
Connect with us

Nieuws

Park Open dit weekend!

Foto: Park Open

Park Open start weer zondag 16 juni de eerste editie in Sonsbeek. Het thema is: Vrienden! Op het podium: vijf bands die bewijzen dat vriendschap een fantastische basis is voor living your dream. In het gras: iedereen die van zon en zomer houdt, goede muziek waardeert met vrienden.

Dit jaar is Park Open voor de 29ste keer op de Ronde Weide. Het programma van Park Open is dit seizoen als vanouds breed, eigenzinnig, verrassend en toegankelijk.

Kandidaten gezocht voor kinderpodium Mieters!

Nieuw dit jaar is het Park Open kinderpodium Mieters! Kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen zich aanmelden met een zelf ingezongen versie van hun favoriete nummer. Ze brengen dit – alleen of met hun opa op mondharmonica, het hele elftal of bff live ten gehore op Mieters!, een speciaal kinderpodium achter op de wei. De deelnemende kinderen kunnen naast room ook wat anders winnen. Namelijk een clip van hun optreden én een speciaal voor hen gearrangeerde Park Open-versie van hun liedje! Meer info over Mieters! en hoe je je kunt aanmelden vind je op parkopen.nl.

GELREBANDS@ Park Open  

Ook nieuw in 2019 is GELREBANDS@, een festivaltoer voor muzikaal talent uit de hele provincie. Park Open vindt dat regionale bands en festivals elkaar veel meer kunnen versterken. Samen met Epop Festival in het Loeffpark in Epe en Music in the Backyard Festival in de Kindertuin in Zaltbommel zijn daarom dit jaar twee aanstormende bands geselecteerd die op alle drie de festivals spelen. Doel: Gelders talent helpen een groter publiek te bereiken en het publiek verrassen met onbekend ‘talent van eigen bodem’. Op 16 juni aanstaande bijt uitblinker Miller & The Tone Machine uit Silvolde onder de noemer GELREBANDS@ Park Open de spits af op de Ronde Weide.

#opnaarde30!

Bijna dertig zomers jong, is Arnhems bekendste en gezelligste feestje er dus weer helemaal klaar voor. Trendongevoelig als we zijn, is onze grootste inspiratie oud en jong laten genieten van live muziek, verrassende ontmoetingen en relaxen in het groen. Met Tikkies draag je hier deze zomer naar draagkracht aan bij! Scan in de Tikkie-app de QR-code op Facebook of op de site en help Park Open op naar de 30!

Line-up 16 juni 

Je zou door al het bovenstaande bijna vergeten dat er ook nog een editie is aankomende weekend.

LUMEN

De eerste band de 16de ontstond uit een project van twee schoolvrienden, Stefan Rhodenborgh en Luke de Bruijn. Voor hun profielwerkstuk toverden zij de huiskamer van Stefan’s ouders in Presikhaaf om in een studio en produceerden daar een album. De indierock die dit voortbracht, doet denken aan een mix van Editors, Pearl Jam en het vroege Coldplay. Sinds kort is de band met studievrienden Jacob en Wiebe compleet en is LUMEN het land aan het doorkruisen om hun dynamische muziek live ten gehore te brengen. Hun mix van dreunende versterkers en aanstekelijke melodieën heeft podia in Rotterdam en Utrecht al veroverd, nu komt de band weer thuis in Arnhem!

Foxlane

De groeiende livereputatie van indieformatie Foxlane uit Nijmegen heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen: shows door het hele land, meer dan een miljoen streams op het nummer “Birmingham” en de publiekswinnaar van de “Grote Prijs van Nederland”. De vier jonge honden leveren een moderne blik op de indiescene. De frisse sound is te herleiden naar de explosiviteit van Foals en de rauwheid van Shame: de gitaren leveren hooks en herrie, de baslijntjes zijn opzwepend en zanger Guus maakt het unieke geluid van Foxlane af met zijn eigen, rauwe vocalen.

Gelrebands@ Park Open:  Miller & The Tone Machine

Vier festivalprogrammeurs moesten kiezen uit de beste Gelderse acts…ze waren er snel uit, de selectie van Miller & The Tone Machine was loud & clear want ze hadden hen alle vier een hoge score gegeven. Een van de programmeurs had ze live gehoord als voorprogramma en vond ze toen ‘beter dan de hoofdact’! De basis van de band zijn drie bevriende docenten. Muziek is hun gezamenlijke passie en beroep. Het was al snel duidelijk dat ze met eigen nummers aan de slag wilden. Het moest een soulband worden, maar geen  tribute van belegen Motown-achtige formaties. Een eigenwijze invulling, want bij de band zoek je vergeefs naar een frontman of frontlady, drummer Kees is ook de zanger. Van de bandnaam hebben ze toen ook maar iets soul-igs gemaakt met een verwijzing naar de naam van de broers Mulder: Miller.

Three Little Clouds

Elke gig weer krijgt Three Little Clouds de mensen aan het dansen, het leven is een feest en dat is precies wat hun optredens bij je naar boven brengen. Verbonden door een onzichtbare rode draad zijn de muzikanten om te beginnen beste vrienden die samen een toffe tijd beleven tijdens het creëren en delen van muziek. En dat zie je, in binnen-, en buitenland.  Na een tour in Frankrijk en festivals als Into the Woods, Nederlands Film Festival en Amsterdam Dance Event gaat het hard.

“Met elkaar en onze muziek de wereld verkennen. De vibe waarmee we al zoveel mensen hebben aangestoken, die willen we overbrengen! Het is belangrijk dat je kunt genieten van het leven en er echt veel uithaalt. Op de feestjes die wij geven, voel je die momenten.” 

Waltzburg

Indiepop uit Nijmegen die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Waltzburg noemt zichzelf een vriendenband en de wereld van Waltzburg bestaat uit energieke songs die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met vijf bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel. Juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep, die het soms niet al te luchtige leven weer een heel stuk leuker én dragelijker maakt. Na Sziget en Noorderslag: nu op Park Open!

Meer nieuws


Reacties

Reacties

Nieuws

American Football finale op sportpark ’t Cranevelt

Foto: Tulip Bowl

Het Finaleweekend American Football is verplaats naar Sportpark ’t Cranevelt. Hij zou oorspronkelijk worden georganiseerd op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam, maar er zijn problemen met het veld waardoor de wedstrijden verplaatst worden. 

De strijd om de nationale titels worden nu gespeeld op het veld van de Arnhem Falcons in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem en de Falcons. Op zaterdag 6 juli zullen de wedstrijden van de Cadets (onder 15 jaar) en de Eerste Divisie daar plaats vinden. Op zondag 7 juli is de finale tussen de Juniors (onder 19 jaar), die strijden om de Dyan Kralt Bowl, en wordt het weekend afgesloten met de Tulip Bowl.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nieuwe Lifestyle markt in Arnhem

Foto: CHYMO & MORE Photography – Swan Market

23 juni is er voor het eerst de Swan Market in Arnhem. Deze landelijke concept is een lifestyle markt met leuke bezigheden voor jong en oud.

Zondag 23 juni is op de Markt van 11:00 – 17:00 de Swan Market. De markt is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is.
Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met heerlijke eten en drinken, aangeboden door authentieke food trucks en live muziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. Verder is er ook genoeg leuks te doen voor de kleine Swanners!

Kortom genoeg te doen!

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Attero BV nieuwe afvalverwerker voor de regio

foto: Flickr

De Milieusamenwerking Regio Arnhem heeft de verwerking van fijn en grof huishoudelijk afval Europees aanbesteed. Op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding is definitief gegund aan Attero BV uit Wijster. De afvalverwerker start op 1 januari 2020.

Attero BV scoort vooral goed op milieuaspecten. Het bedrijf vervoert het afval vanaf het overslagstation in Duiven naar de verwerkingsinstallatie in Wijster. Zij maken hiervoor gebruik van duurzame vervoermiddelen op biobrandstof. De verwerking bestaat uit twee stappen: uit het restafval
worden nog aanwezige herbruikbare fracties zoals plastic, metalen en organisch materiaal, zoals etensresten, uitgesorteerd. Daarna wordt het resterend materiaal met energieterugwinning hoogwaardig verbrand. Het scheiden aan de bron, zoals nu in elke gemeente gebeurt, blijft ook in de
toekomst van groot belang. Deze verwerkingswijze geeft aanvullend daarop een extra impuls aan hergebruik en verlaagt de hoeveelheid te verbranden materiaal. De kosten van afvalverwerking, met name afvalverbranding, worden fors hoger en stijgen zo’n 40% per ton in 2020.

Aanbesteding

Op 31 december 2019 loopt het huidige verwerkingscontract van fijn en grof huishoudelijk restafval af. De MRA-gemeenten (Arnhem, Lingewaard, Montferland, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar) hebben gezamenlijk een aanbestedingsstrategie vastgesteld en de aanbesteding gepubliceerd op 5 maart 2019. Op basis van de aanbesteding zijn in totaal zijn twee inschrijvingen ontvangen. De inschrijvingen zijn beoordeeld op beste prijs-kwaliteitsverhouding. Naast
de tariefprijs voor verwerking is het criterium duurzaamheid vertaald naar CO2-kosten die gepaard gaan met de verwerkingstechnieken en transportmiddelen. Op basis van deze beoordeling zijn beide
percelen gegund aan Attero BV. De contractperiode loopt van 1 januari 2020 tot 1 januari 2025 met de mogelijkheid om twee keer met twee jaar te verlengen.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue ReadingPopulair