fbpx
Connect with us

Nieuws

Pilot voor flitsparkeren en verbetering parkeergarages

musis garage
Foto: Google StreetView

Er komt een pilot met flitsparkeerplaatsen vlakbij het voetgangersgebied in het centrum van Arnhem. Zo wordt het nóg eenvoudiger om een snelle boodschap in het centrum te doen. De kwaliteit van de drie gemeentelijke parkeergarages wordt flink verbeterd. De verlichting wordt beter, er komt een betere bewegwijzering in de garages zelf en de ontvangstruimtes krijgen een makeover. Deze en meer plannen staan in de Voortgang Uitvoeringsagenda ‘De Arnhemse binnenstad binnen bereik’. De verbeteringen moeten van Arnhem een nog gastvrijere stad maken.

Consument of werknemer, ondernemer of bewoner, voor allemaal is een goede bereikbaarheid van groot belang. De consument wil graag gastvrij ontvangen worden en de parkeergelegenheid of stalling gemakkelijk kunnen vinden, terwijl voor de werknemer een betrouwbare reistijd van belang is. Omdat de binnenstad als woonomgeving, maar ook als werk- en beleefomgeving voortdurend aan populariteit wint, is het belangrijk dat er keuzes gemaakt worden om de binnenstad ook in de toekomst bereikbaar, gastvrij en leefbaar te houden.

Flitsparkeren

Er komt een pilot op twee locaties met een aantal parkeerplekken, die alleen voor flitsparkeren te gebruiken zijn. Dat zijn parkeerplaatsen waar een korte periode kan worden geparkeerd. Precies lang genoeg voor een snelle boodschap. Die locaties zijn samen met de binnenstadsondernemers, die verenigd zijn in Platform Binnenstad Arnhem, en bewonersplatform
Arnhem6811 bepaald. De gemeente komt in het voorjaar met een uitgewerkt plan. Als de pilot succesvol is, komen er meer flitsparkeerplekken.

Kwaliteit parkeergarages omhoog

In 2018 bleek al uit onderzoek dat de kwaliteit van de Arnhemse parkeergarages beter moet. Voor de drie gemeentelijke parkeergarages (Musis, Centraal en Rozet) maakt de gemeente een plan van
aanpak om dat te realiseren. De verlichting van de parkeerdekken moet beter. De garages worden namelijk als te donker ervaren. Ook de bebording en bewegwijzering moet beter, evenals de herkenbaarheid vanaf de straat. Daar komen grotere en duidelijkere borden. De ontvangstruimten
moeten beter. Soms kan dat met een goede schilderbeurt, soms is een hele verbouwing nodig om weer aan de eisen van deze tijd te voldoen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Gebruikte luierdief actief in Rijkerswoerd

Al een tijdje heeft Rijkerswoerd last van een persoon die gebruikte luiers steelt uit afvalcontainers.

Op verschillende plekken in Rijkerwoerd worden gebruikte luiers uit containers gestolen. De persoon is in de nachtelijke uren actief en steelt gebruikte luiers uit containers. Wie de persoon is, is niet bekend. Wel zijn er beelden dat de persoon de gebruikte luiers pakt.

Dongen

Waarom deze persoon de luiers pakt is onbekend. Wel zijn er in andere gemeentes ook luierdieven actief zoals bijvoorbeeld in Dongen (Noord Brabant). Daar heeft een man luiers gestolen bij o.a. een kinderdagverblijf, waarna ze later gedumpt werden in de bossen. Daar is de man dit jaar aangehouden, nadat hij 5 jaar lang actief is geweest. De man is niet bestraft maar wel doorgestuurd naar een psychiater.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie zoekt getuigen mishandeling Tilburgweg

Op donderdag 25 juli omstreeks 07.30 heeft er op de Tilburgweg een mishandeling plaats gevonden. Dit zou in de buurt van het station Arnhem Zuid zijn geweest.

Foto: Politie

Van de mishandeling is aangifte gedaan. Het slachtoffer verklaarde aan de politie dat ze op haar scooter reed en dacht dat een dame op de fiets hulp nodig had. Ze wil deze dame helpen maar deze bleek agressief en heeft uiteindelijk het slachtoffer van haar scooter getrapt.

De politie zoekt naar getuigen van dit incident. Het slachtoffer heeft kort gesproken met een vrouw die haar zonnenbril van de grond gepakt heeft.  
Heb je iets gezien stuur ons dan een privebericht.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Vitesse speelt 2-2 gelijk tegen Ajax

Vitesse heeft in de seizoensopener met 2-2 gelijkgespeeld vs Ajax. In GelreDome maakte Matúš Bero de openingstreffer, waarna Donny van de Beek nog voor rust de gelijkmaker op het scorebord bracht namens de Amsterdammers. Uitgerekend basisdebutant én oud-Ajacied Riechedly Bazoer zette Vitesse met een geweldige goal na rust weer op voorsprong, maar Dusan Tadic zorgde voor het slotakkoord: 2-2. 

Foto: Vitesse

Vitesse startte de seizoensopener met drie debutanten. Naast Bazoer speelden ook Armando Obispo en Oussama Tannane hun eerste officiële duel voor de Arnhemmers. Zij zagen hoe Van de Beek de eerste kans van de wedstrijd kreeg nadat Vitesse de bal achterin niet lekker wegwerkte. Het schot van de middenvelder van Ajax werd vervolgens gered door Remko Pasveer. Vitesse kwam daarna via Tannane gevaarlijk door over de rechterkant, maar zijn pass bereikte Bero niet. 

image

Zo’n tien minuten later was het opnieuw Tannane die aan de basis stond van een aanval van Vitesse. Vyacheslav Karavaev stoomde op aan de rechterkant en vond Bero. De middenvelder zag zijn schot van richting veranderd worden en zette Vitesse zo op voorsprong: 1-0. 

image

Ajax nam het initiatief na twintig minuten spelen over. Zo kwam Van de Beek twee keer gevaarlijk voor het doel van Pasveer, maar de keeper redde tweemaal uitstekend. Niet veel later was Pasveer kansloos op een schot van Blind, gelukkig voor Vitesse bracht de lat redding. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel: een schot van Tadic werd van richting veranderd, kwam bij Ziyech en hij vond Van de Beek met een lage voorzet: 1-1. Vitesse zette er voor rust alleen nog een schot van Clark tegenover, die werd gevangen door Andre Onana. 

image

De onderbreking deed Vitesse vervolgens goed, want de ploeg van Leonid Slutskiy kwam prima uit de kleedkamer. Eerst via Kara die met zijn voorzet uiteindelijk niemand vond en daarna via een uitstekende pass van achteruit op Linssen, die van de bal gelopen werd door Nico Tagliafico. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag er echter geen penalty in en in de rebound schoot Tim Matavz te gehaast over. Vijf minuten later kon de GelreDome voor de tweede keer juichen toen uitgerekend basisdebutant én oud-Ajacied Bazoer hard raak schoot na een geweldige rush: 2-1. 

image

Vrijwel direct na de aftrap moest Ajax al de gelijkmaker maken. Van zo’n zeven meter schoot Hakim Ziyech echter tegen Pasveer aan en in de rebound kreeg ook Marin de bal er niet in. De druk van de landskampioen hield daarna aan en dat resulteerde na 81 minuten in de gelijkmaker. Van de Beek vond in de zestien aanvoerder Dusan Tadic en hij schoot raak in het dak van het doel: 2-2. Vier minuten later moest Vitesse de slotfase zien te overleven met tien man. Bazoer kreeg zijn tweede gele kaart. Ajax drong daarna aan, maar scoorde niet meer. Vitesse kreeg daarmee het welverdiende punt. 

image

Vitesse speelt volgende week zaterdag 10 augustus een uitwedstrijd tegen Willem II. Dat duel begint om 20.45 uur in het Koning Willem II Stadion. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 16 augustus (20.00 uur) vs PEC Zwolle. Tickets voor deze wedstrijd zijn vanaf maandag 5 augustus verkrijgbaar. Uiteraard is het ook mogelijk om je te verzekeren van alle thuiswedstrijden. Een seizoenkaart bestellen kan makkelijk en snel via geelswert.nl. 

Opstelling Vitesse
Pasveer (K), Kara, Doekhi, Obispo, Clark, Bazoer, Serero (79′ Musonda Jr), Bero, Tannane (66′ Gong), Matavz (61′ Grot), Linssen © 

Opstelling Ajax
Onana (K), Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Marin (69′ Mazraoui), Blind, Van de Beek, Ziyech (69′ Promes), Dolberg (82′ Neres), Tadic 

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaart:
23’ Bero
71′ Veltman
73’ Tagliafico
74’ Blind
85’ Rode kaart Bazoer (2x geel)

Meer Nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair