fbpx
Connect with us

Nieuws

Pilot voor flitsparkeren en verbetering parkeergarages

musis garage
Foto: Google StreetView

Er komt een pilot met flitsparkeerplaatsen vlakbij het voetgangersgebied in het centrum van Arnhem. Zo wordt het nóg eenvoudiger om een snelle boodschap in het centrum te doen. De kwaliteit van de drie gemeentelijke parkeergarages wordt flink verbeterd. De verlichting wordt beter, er komt een betere bewegwijzering in de garages zelf en de ontvangstruimtes krijgen een makeover. Deze en meer plannen staan in de Voortgang Uitvoeringsagenda ‘De Arnhemse binnenstad binnen bereik’. De verbeteringen moeten van Arnhem een nog gastvrijere stad maken.

Consument of werknemer, ondernemer of bewoner, voor allemaal is een goede bereikbaarheid van groot belang. De consument wil graag gastvrij ontvangen worden en de parkeergelegenheid of stalling gemakkelijk kunnen vinden, terwijl voor de werknemer een betrouwbare reistijd van belang is. Omdat de binnenstad als woonomgeving, maar ook als werk- en beleefomgeving voortdurend aan populariteit wint, is het belangrijk dat er keuzes gemaakt worden om de binnenstad ook in de toekomst bereikbaar, gastvrij en leefbaar te houden.

Flitsparkeren

Er komt een pilot op twee locaties met een aantal parkeerplekken, die alleen voor flitsparkeren te gebruiken zijn. Dat zijn parkeerplaatsen waar een korte periode kan worden geparkeerd. Precies lang genoeg voor een snelle boodschap. Die locaties zijn samen met de binnenstadsondernemers, die verenigd zijn in Platform Binnenstad Arnhem, en bewonersplatform
Arnhem6811 bepaald. De gemeente komt in het voorjaar met een uitgewerkt plan. Als de pilot succesvol is, komen er meer flitsparkeerplekken.

Kwaliteit parkeergarages omhoog

In 2018 bleek al uit onderzoek dat de kwaliteit van de Arnhemse parkeergarages beter moet. Voor de drie gemeentelijke parkeergarages (Musis, Centraal en Rozet) maakt de gemeente een plan van
aanpak om dat te realiseren. De verlichting van de parkeerdekken moet beter. De garages worden namelijk als te donker ervaren. Ook de bebording en bewegwijzering moet beter, evenals de herkenbaarheid vanaf de straat. Daar komen grotere en duidelijkere borden. De ontvangstruimten
moeten beter. Soms kan dat met een goede schilderbeurt, soms is een hele verbouwing nodig om weer aan de eisen van deze tijd te voldoen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair