fbpx
Connect with us

Nieuws

Politie gaat mee de klas in

Er werd maandag ochtend even raar opgekeken toen er een politieagent de Josef Sartoschool inliep. Hij werd uitgenodigd om bij een vertelkring aanwezig te zijn. Daar werd een presentatie gehouden over de politie.

Foto: Politie Arnhem-Noord

Maandag ochtend 9 maart mocht één van de politieagenten naar de Josef Sartoschool (Velperweg e.o). Niet voor een negatieve situatie, maar juist een leuke actie. Daar ging een jongetje uit groep 2 een presentatie geven over de politie. Hoe beter dan dit samen te doen met een echte politieagent.

Erg genoten

Volgens de moeder van het jongetje heeft hij en zijn klasgenoten erg genoten van de aanwezigheid van de agent. Dit kwam ook doordat de agent veel tijd nam om allerlei vragen te beantwoorden. Volgens de politie is dit een mooie manier om goed contact te hebben met de toekomst.

Angst voor de politie

De politie organiseert vaak kindvriendelijke activiteiten. Zo wordt er elk jaar een activiteit in de stad gehouden waarbij kinderen op een laagdrempelige manier in contact komen met de politie. Het wil nog wel eens gebeuren dat kinderen onbewust angstig worden gemaakt voor de politie. Zo willen ouders soms wel eens zeggen “Kijk, dat is de politie. Als je nu niet naar me luistert, nemen zij je mee naar de gevangenis!” of: ‘Kijk eens naar die agenten. Als je stout bent, breng ik je naar hen toe en nemen zij je mee en zetten ze je tussen de boeven”. Maar ook (groot)ouders die openlijk schelden over politie waar hun kinderen bij zijn omdat ze bijvoorbeeld een boete hebben gekregen. Dit kan grote risico met zich meedragen. “Als kinderen bang zijn omdat ze zojuist door iemand zijn aangesproken of omdat ze verdwaald zijn, zouden kinderen juist naar ons toe moeten komen voor hulp.” laat de politie weten.

Zowel de politieagent als de klas hebben een leuke presentatie gehad. Na afloop was er een zo hard mogelijke high five met de agent.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

180 woningen van Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem aangekocht

RVG Arnhem Noord I en II CV, onderdeel van RVG Real Estate, heeft afgelopen week 180 woningen van de Woningbouwvereniging van Ambtenaren te Arnhem overgenomen. De woningen zijn aangekocht voor een bedrag van € 28 miljoen.  

Foto: Strijbosch Thunnissen

De Woningbouwvereniging werd in 1920 opgericht en heeft met architect G. Versteeg 104 woningen op de Braamberg en 76 woningen op de Schuttersberg gerealiseerd. Na 100 jaar hebben de leden van de Woningbouwvereniging bijna unaniem ingestemd met de verkoop aan RVG. RVG heeft de verplichting om de levensduur van deze 180 monumentale woningen te verlengen en te verduurzamen naar label A.

Strijbosch Thunnissen / BMV Beleggingsmakelaars, partner in Dynamis, trad op als adviseur namens koper.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Malburgen-Oost krijgt nieuwe gymzaal, buurthuis en sociale woningen

Malburgen-Oost (Zuid) krijgt een nieuw buurthuis en een nieuwe gymzaal. Beide worden gecombineerd in één gebouw, tezamen met 12 sociale huurappartementen. Door de functies te combineren én het gebouw in één keer te bouwen, besparen we kosten én overlast voor de buurt. Buurthuis, gymzaal en appartementen komen op de hoek Zwanebloemlaan/ Fluitekruidstraat/Whemedreef, naast de huidige Hobbit. Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2022 gereed is.

Foto: Pixabay – planet_fox

In 2016 was al het besluit genomen om de bestaande gymzaal aan de Fluitekruidstraat te vervangen. De gymzaal stamt uit 1956 en is dusdanig verouderd dat nieuwbouw de beste optie bleek. Een nieuwe gymzaal is al jaren een grote wens van de naastgelegen scholen en de wijkbewoners.

Nieuwbouw buurthuis goedkoper dan renovatie

Later dat jaar bleek ook dat het buurthuis De Hobbit aan de Fluitekruidstraat versleten was en aan vernieuwing toe. Omdat grootschalige renovatie duurder bleek dan nieuwbouw is destijds afgesproken te onderzoeken of gezamenlijke nieuwbouw mogelijk zou zijn. De gemeente gaat nu samen met woningcorporatie Volkshuisvesting en Rijnstad (de beheerder van De Hobbit) één gebouw realiseren waarin gymzaal, buurthuis en 12 appartementen zijn opgenomen. Het oude buurthuis en de oude gymzaal worden gesloopt en de ruimte wordt ingericht als plein en groen.

Bestemmingsplan

De komende maanden worden de plannen verder concreet uitgewerkt en kunnen de drie samenwerkende partijen daar een besluit over nemen. Daarnaast is er een bestemmingsplanwijziging nodig om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Dat zal te zijner tijd aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De plannen worden door de gemeente en Volkshuisvesting gefinancierd; tevens wordt er provinciale subsidie aangevraagd.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Moeizame 1-0 voor Vitesse tegen FC Twente

Vitesse heeft in GelreDome een moeizame, maar welkome overwinning geboekt op FC Twente: 1-0. Na een moeizame eerste helft gingen beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamer in. In de tweede helft was het invaller Jay-Roy Grot die de enige goal van de wedstrijd maakte. 

Foto’s: Vitesse

Zowel Riechedly Bazoer als Patrick Vroegh begonnen in de basis. De middenvelders vervingen de geschorste Oussama Tannane, die tegen PEC Zwolle zijn vijfde gele kaart ontving en Matus Bero, die in dezelfde wedstrijd geblesseerd raakte. Op deze twee wijzigingen na begonnen dezelfde elf als vorige week.

image

De eerste helft in Arnhem verliep moeizaam. Beide teams begonnen rommelig aan de wedstrijd. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Vitesse. Bryan Linssen zette voor richting de tweede paal en Nouha Dicko kopte zijn inzet vervolgens op de buitenkant van de paal. Niet veel later kwam Vitesse goed weg, nadat Lang een terugspeelbal van Dasa onderschepte. De inzet van de Twentse aanvaller eindigde op de paal.

image

Ruim voor de rust moest Vitesse noodgedwongen al twee keer wisselen. Eerst was het Bazoer die niet verder kon. In zijn plaats kwam Grot. Daarna kwam Vroegh hard in botsing met Giovanni Troupée waardoor ook hij het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Yassin Oukili. De eerste helft bleef weinig spannend. Het spel ging heen en weer, maar het resulteerde niet in grote kansen. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

image

In het begin van de tweede helft waren het de Tukkers die voor het eerst gevaarlijk werden. Het leidde echter niet tot een doelpunt. In de 69ste minuut was het wel raak, maar dan voor Vitesse. Grot sprintte vanaf het middenveld naar het doel van Joël Drommel en schoot rustig binnen: 1-0. De aanvaller raakte echter tijdens zijn actie geblesseerd en moest gewisseld worden. Thomas Buitink kwam voor hem in het veld.

image

In de slotfase van de wedstrijd werd het nog spannend bij het doel van Pasveer, maar Dasa was op tijd om de bal op te ruimen. Het doelpunt van Grot was uiteindelijk genoeg om de drie punten in Arnhem te houden. 

image

Volgende week speelt Vitesse een uitwedstrijd vs FC Utrecht.

Meer Arnhem nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair