fbpx
Connect with us

Nieuws

Politie pakt man met €10.000,- gestolen geld op

foto: Politie

Donderdag pakte twee agenten een Amsterdammer op die voor €10.000,- had gepind met gestolen bankpassen.

Donderdag middag hebben twee van onze agenten in opleiding een mooie aanhouding verricht. Tijdens hun surveillance op de fiets viel hun oog op een man die zich erg verdacht gedroeg bij een pinautomaat. Ze besloten om de man te controleren. Ze troffen meerdere gestolen bankpassen en rond de 10.000 euro aan biljetten bij hem aan. 

Onderzoek

De bankpassen bleken donderdag ochtend te zijn gestolen door een babbeltruc. De man, afkomstig uit Amsterdam, werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De recherche zal de rol van de verdachte gaan onderzoeken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

12 meter rupsband gevonden bij archeologisch onderzoek oude melkfabriek

Op dit moment worden er twee archeologische onderzoeken gehouden bij de oude melkfabriek. Deze plek heeft in het verleden veel meegemaakt o.a. tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op een van die plekken is een cirkelvormige baksteen structuur gevonden. volgens oude historisch kaartmateriaal heeft hier de voormalige zaagmolen gestaan. De molen dateert uit 1797 en brandde af in 1891. Vermoedelijk is deze molen de start geweest van de industrie van ’t Broek. De molen had meerdere namen zoals De Hoop, De Vlijt en Molen van Verburgt.

RUPSBAND

Naast de resten van de zaagmolen is er ook 12 meter aan rupsband van een pantservoertuig gevonden. De rupsband is vermoedelijk afkomstig van een Panzer IV uitvoering H. De onderdelen zijn erg zwaar en konden niet eenvoudig van het terrein naar het archeologie depot worden vervoerd.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rik Koen in Spa: Van poleposition met pech naar zevende positie

Rik Koen bewees tijdens de tweede ronde van de Ford Fiesta Sprint Cup
opnieuw dat hij een talent is om rekening mee te houden. Pas net gedebuteerd in de autosport pakte hij tijdens de kwalificatie brutaal de poleposition. Na een knap debuut in Zolder met een derde plaats, lag de weg open voor de vijftienjarige coureur uit Arnhem voor een passend vervolg. Maar een forse portie pech stond het verwachte topresultaat in de weg. In de eerste race crashte hij waardoor hij in de tweede race genoodzaakt was om de reserveauto te gebruiken. Die was
echter een stuk minder snel en dus moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een DNF en de zevende plaats bij de rijders jonger dan 25 jaar.

Foto: Johan Vis/RaceXpress.nl

Het weekeinde op het fameuze circuit in de Belgische Ardennen was nog zo mooi begonnen met een topkwalificatie. “Die was chaotisch”, zei Rik, die wordt begeleid door Nederlands levende racelegende Cor Euser. “We kregen op een gegeven moment code rood en we moesten twintig
minuten wachten. Ik kreeg van Cor ineens te horen: ‘Nu moet je gaan. Dit is de laatste ronde, gooi alles eruit.’ Ik heb een slipstream gepakt en uiteindelijk was ik in mijn snelste ronde zestiende van een seconde sneller dan de nummer twee. Ik had er van tevoren maar één keer getraind, dat was begin dit jaar, in de sneeuw. Het is super dat ik dan toch poleposition haal tegen jongens die de baan al kennen.”

Einde de race

Zo goed als de kwalificatie ging, zoveel pech kende de talentvolle rijder in de beginfase van race één. “Ik startte op P9 tijdens de eerste race vanwege de reversed grid. Aan de ene kant van de grid werden de Nederlanders neergezet en aan de andere kant de Belgische deelnemers. Ik startte naast
een Belg die in de kwalificatie een paar seconden langzamer was geweest. Hij reed naast me in La Source en tikte me aan. Toen gingen we het hele rechte stuk richting Eau Rouge naast elkaar naar beneden. Bij Eau Rouge pakte ik de binnenkant, maar de auto brak uit. Ik ving hem op, en toen brak
de andere kant uit. Daar eindigde mijn race.”

Reserveauto

De schade aan de auto was dusdanig dat Rik gedwongen was de reserveauto in te zetten voor race twee. “Ik kon ook niet op de eerste plaats starten die ik in de kwalificatie had veroverd.” Toen de race eenmaal was begonnen, merkte de snelle Arnhemmer al gauw dat hij weinig kon uitrichten. “De auto kwam flink tekort. Dat ding kwam maar niet vooruit. Ik miste 25 kilometer per uur aan topsnelheid.” Hij haalde de finish wel, verder dan de zevende plaats in zijn klasse kwam hij helaas niet.

Auto uit elkaar

De auto is inmiddels uit elkaar gehaald door Riks vader. “Ik heb ook een beetje meegeholpen, en verder is het geweldig wat een support ik krijg van de sponsoren. Iedereen helpt een handje mee. Deze schade is natuurlijk niet fijn en een aanslag op ons budget voor dit seizoen. Inmiddels zijn de ruiten eruit gehaald. Autoglas Westervoort sponsort. Een schademan probeert de auto zo goed mogelijk recht te krijgen en daarna moet hij naar de stickeraar. Met diverse mensen steken we de handen uit de mouwen. Iedereen leeft mee.” Eens te meer werd duidelijk hoezeer hij afhankelijk is
van zijn sponsoren om zijn sport te kunnen uitoefenen. Daarvoor was Rik ze dan ook zeer dankbaar. “En nieuwe sponsors zijn natuurlijk altijd welkom.”

Next-stop: Zandvoort

Terugblikkend had hij zijn weekeinde op het circuit van Spa Francorchamps natuurlijk anders voorgesteld. “Het is het mooiste circuit dat er is, er zijn veel hoogteverschillen. Die zie je ook als je over het circuit loopt. De baan is geweldig, ook met Eau Rouge, dat is de mooiste bocht. Wel wrang dat het net daar dan net misging.” Riks volgende race wordt gehouden op het circuit van Zandvoort in het voorprogramma van de
Blancpain Endurance Series. “Ik moet zoveel mogelijk punten scoren wil ik nog meedoen in het kampioenschap.” Ondanks zijn onfortuinlijke weekeinde was Rik nog steeds maar wat blij dat hij besloot dit jaar aan de Ford Fiesta Sprint Cup mee te doen. “Ik vind de Ford Fiesta Sprint Cup een
heel leuke klasse en ze is heel competitief. Ik leer dit jaar heel veel.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Niet lijmen maar opnieuw zoeken naar coalitiepartners

De VVD en GroenLinks gaan samen uitzoeken hoe het politiek verder moet in Arnhem. Dat is de opdracht die beide partijen meekregen woensdag avond van de meerderheid van de gemeenteraad.

Tijdens de raadsvergadering bleek dat de meerderheid van de gemeenteraad niets meer zag in het lijmen van de coalitiebreuk tussen GroenLinks, PVDA, VVD en D66. Daarom moet er nu gekeken worden welke mogelijkheden er wel zijn. De opdracht is om samen GroenLinks en VVD samen twee informateurs aan te stellen.

Rutger Groot Wassink en Jan Markink

Jan Markink zal namens de VVD formatie leiden en Rutger Groot Wassink namens GroenLinks. Jan Markink is gedeputeerde van de provincie Gelderland en Rutger Groot Wassink is wethouder van Amsterdam.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair