fbpx
Connect with us

Nieuws

Populariteit 3-MMC drug geeft steeds meer zorgen

De partdrug 3-MMC neemt steeds meer populariteit aan onder gebruikers. Daarom waarschuwen zowel burgemeesters als deskundigen voor het gebruik van het middel. Vooral de populariteit en toegankelijkheid van het middel onder jongeren geeft vooral zorgen bij burgemeesters in de achterhoek en op de Veluwe.

3-MMC (3-methylmethcathinone) begint steeds populairder te worden onder jongeren. Met populaire namen zoals ‘Poes’ en ‘Miauw Miauw’ kunnen mensen het makkelijk kopen bij smartshops of online via webwinkels. De 3-MMC en 4-MMC werden vroeger gebruikt als plantenvoeding of als badzout. Maar mensen hebben ontdekt dat het ook voor andere manieren gebruikt kan worden. Zowel burgemeesters als deskundigen waarschuwen voor het middel.

Effect van 3-MMC

De effecten van 3-MMC kunnen wat lijken op die van de illegale drugs MDMA en cocaïne. Gebruikers voelen zich alert, blij en voelen geen vermoeidheid. Ook stimuleert 3-MMC meer behoefte om contact te maken met anderen. Ook geeft het meer zelfvertrouwen en soms meer zin in seks.

Risico

Naast positieve kanten heeft het ook veel risico’s. Ondanks dat er nog geen officiële onderzoek is gedaan naar de risico’s van 3-MMC bij mensen. Wel kan een hoge doseringen en combinatiegebruik met andere drugs of alcohol de risico’s vergroten. De meest negatieve effecten die gebruikers ervaren:verhoogde lichaamstemperatuur, angst/wantrouwende gedachten, hallucinaties, spierspanning, misselijkheid, rusteloosheid, hoofdpijn, hartkloppingen en een sterke drang om opnieuw te gebruiken (ook wel craving genoemd). Veel gebruikers zeggen dat ze vaak een hevige kater kunnen krijgen door het niet slapen en slecht eten.

COVID-19

De mogelijke toename kan komen doordat jongeren uit verveling dingen gaan gebruiken. De maatregelen die genomen zijn, zorgen ervoor dat jongeren op geen andere manier een uitlaatklep hebben. Zo kunnen ze niet uitgaan, bioscoop of andere vermaak bezoeken. Ook omdat er geen school is, hangen jongeren meer bij elkaar. Dit kan ertoe zorgen dat het middel sneller wordt gebruikt.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgemeester blij met rustiger jaarwisseling

vuurwerk koningsdag Arnhem

Ondanks een aantal grote incidenten en vernielingen is het relatief rustig geweest volgens burgemeester Marcouch.

Foto: Pixabay

Deze jaarwisseling tijdens de coronacrisis was het in de lucht en op straat met vuurwerk veel rustiger dan gebruikelijk. Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘De overgrote meerderheid van de Arnhemmers vierde thuis de  jaarwisseling uit zorg voor elkaar en om solidair te zijn met de zorg.’

Dieptepunt was een illegaal feest dat uitmondde in geweld tegen dienders waardoor vier agenten gewond raakten waarvan twee medisch behandeld moesten worden. Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Dit tuig, wat een verschil met al die mensen in Arnhem die op elkaar letten in deze tijd waarin we samen een grote gezondheidscrisis moeten beslechten. Willens en wetens zijn deze overtreders dubbel fout: door het risico te nemen mensen te besmetten met een dodelijk virus en met ontoelaatbare geweld tegen onze dienders. We zullen alles op alles zetten om dit tuig te vervolgen.’

Feest en autobranden

Naast dit dieptepunt waren er vannacht in Arnhem nog 26 buitenbranden en zes autobranden, waarvan een brand leidde tot schade aan andere auto’s. Ook is een inbreker op heterdaad aangehouden, zijn in Geitenkamp kraaienpoten gestrooid en werd Elderveld opgeschrikt door de ontploffing van een vuurwerkbom in een woning. Vooralsnog vonden er zeven aanhoudingen plaats, waarvan vier op het illegale feest. ‘Naast onze geweldige hulpverleners zijn we ook de buurtorganisaties, betrokken bewoners en jongerenwerkers veel dank verschuldigd. Zij hebben alles op alles gezet om – met in achtneming van de coronabeperkingen – in aanloop en tijdens de jaarwisseling er te zijn voor de jongeren met allerlei mooie activiteiten.’, aldus Marcouch.

Raddraaiers

Ook de raddraaiers en overlastgevende jongeren konden op de nodige aandacht rekenen. Afgelopen maand vonden enkele tientallen aanhoudingen plaats, kregen zes minder- en meerderjarigen een gebiedsverbod en circa 14 een waarschuwing. ‘De uitgebreide voorbereidingen van alle diensten en organisaties hebben in belangrijke mate bijgedragen aan het betrekkelijk rustige verloop. Zij hebben een ongelofelijke betrokkenheid en professionaliteit laten zien’, aldus de burgemeester van Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Vrouwen met gewichts- en huidproblemen welkom bij Vacustep Arnhem

Binnenkort opent in Arnhem een nieuwe revolutie voor vrouwen die problemen hebben met kilo’s en huidproblemen rondom de benen, billen en buik. Op 25 januari zal op de Steenstraat 1 Vacustep Arnhem haar deuren openen.

Foto: Vacustep

Wie graag als goede voornemen wil afvallen in 2021, kan binnenkort zijn kilo’s verliezen op de Steenstraat 1. Daar zal Vacustep Arnhem haar deuren openen. Bij een Vacustep werk je vooral aan je benen, billen en buik in een afgesloten cabine die vacuüm zuigt. Daarnaast zal de infrarood in de cabine ervoor zorgen dat de kilo’s en huidproblemen sneller worden aangepakt.

Cm’s vliegt eraf

Bij een behandeling met de Vacustep kun je een vermindering 8 tot 25 cm verwachten op je buik, billen en benen na 1 kuur van 20 x 28 minuten. “We adviseren mensen minimaal 2 a 3 keer per week langs te komen voor een behandeling van 28 minuten. Met een programma van 28 minuten kun je ruim 1,5 uur sportschool besparen. Toch makkelijk als je snel voor je werk langs komt of nadat je kinderen naar school heb gebracht.
De cm’s vliegen eraf gecombineerd door het steppen of fietsen in een cabine waarin een vacuüm heerst. Dit stimuleert de doorbloeding bij het weefsel waar veel vet aanwezig is. Hierdoor wordt vet sneller afgebroken. Naast vetverlies helpt het ook bij hardnekkige cellulitis en krijg je een strak en glad huidje. De ingebouwde infrarood zorgt voor extra gewichtsverlies en het werkt erg goed bij het ontspannen van spier- en gewrichtspijn. Dit is vooral fijn voor mensen met spierziektes zoals reuma. Na een behandeling voel je al gelijk fit en vitaal.

Meten = weten

“Tijdens een beurs in Duitsland ontdekte ik de machines van Vacustep. Door mijn ervaringen in de gezondheidszorg, wist ik dat het ging werken.” laat de eigenaresse van Vacustep Arnhem weten. “Iedereen wilt snel resultaat hebben, daarom adviseer ik mensen vaker per week langs te komen voor een behandeling.”
Voordat je aan de slag gaat, wordt je eerst gemeten en gewogen zodat je aan het einden van een kuur kunt zien wat het resultaat is. “Mensen die meer resultaat willen krijgen van ons ook extra voedingsadvies. Dit stimuleert extra bij het versterken van de vetafbouw.

Of de deuren ook per 25 januari 2021 open kunnen, hangt af van de COVID-19 maatregelen. Maar bij Vacustep Arnhem hebben ze er alle vertrouwen in. “Wij verwachten dat veel Arnhemse vrouwen zullen stralen op het strand of zwembad als ze een kuur hebben gevolgd.” aldus de eigenaresse van Vacustep Arnhem.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem krijgt meldpunt seksuele intimidatie. ‘Seksuele intimidatie is niet oké, meld het!’

Inwoners of bezoekers van Arnhem kunnen vervelende ervaringen door seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag op straat vanaf 1 januari melden bij het meldpunt seksuele intimidatie. Arnhem is hiermee één van de eerste gemeenten met een meldpunt speciaal voor seksuele intimidatie. Via de site www.meldseksueleintimidatie.nl kunnen slachtoffers direct melden wat hen is overkomen. Bellen of melden via WhatsApp kan ook. Bij het meldpunt vinden slachtoffers een luisterend oor. Ook is contact met lotgenoten mogelijk. Meldingen worden zorgvuldig geregistreerd zodat er een beter beeld ontstaat van de aard en de omvang van dit probleem. Dat maakt een gerichtere aanpak mogelijk.

Foto: Gemeente

Uit onderzoek 2019 bleek dat 63% van de ondervraagde vrouwen een of meerdere keren te maken heeft gehad met ongewenst gedrag op straat, zoals sissen, nafluiten, uitschelden, vieze gebaren en ongewenste aanrakingen. Gevolg is dat vrouwen bepaalde gebieden gaan mijden of zich anders gaan kleden. Zij voelen zich minder veilig. Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral vrouwen in de leeftijd van 14 tot 35 jaar zich onveilig voelen. Op grond van dit onderzoek voelt Arnhem grote urgentie om de strijd aan de binden met seksuele intimidatie.

Onacceptabel

Wethouder Martien Louwers (Inclusie) vindt dat iedereen zich vrij moet kunnen begeven en bewegen: “Seksuele intimidatie, in welke vorm dan ook, is zeer ernstig en onacceptabel. Het is goed dat er nu één duidelijk punt is waar intimidatie kan worden gemeld. Slachtoffers moeten hun verhaal ergens kwijt kunnen en hulp krijgen als dat nodig is. Vrouwen moeten zich op straat en tijdens het uitgaan vrijelijk kunnen begeven en bewegen zonder dat zij lastiggevallen worden. Dit geldt overigens ook voor de LHBTIQ+ gemeenschap, zij hebben ook bovengemiddeld last van seksuele intimidatie. Iedereen moet zich in Arnhem vrij kunnen voelen.”

Meldingsbereidheid verhogen

Uit het onderzoek bleek ook dat de meldingsbereidheid bij seksuele intimidatie heel laag is. Als reden hiervoor wordt onder andere genoemd dat het voor veel slachtoffers onduidelijk of – en waar zij melding kunnen doen. Door het instellen van een laagdrempelig meldpunt en het breed bekendmaken daarvan hoopt de gemeente die onduidelijkheid op te lossen en de meldingsbereidheid te verhogen.

Via een communicatiecampagne, onder andere met posters, wordt gewerkt aan bekendheid en bewustwording. De boodschap die gebruikt wordt is: ‘Seksuele intimidatie is niet oké, meld het!’ 

Laagdrempelig meldpunt

Het meldpunt is één van de middelen die worden ingezet om seksuele straatintimidatie terug te dringen. Het meldpunt is opgezet in samenwerking met ervaringsdeskundigen en wordt uitgevoerd door VizierOost. VizierOost is gespecialiseerd in de aanpak van discriminatie, uitsluiten en pesten.

Dit past bij de inzet van het Horecadeurpanel in Arnhem en bij de samenwerking met de horeca voor het alarmeringsinstrument “Ask for Angela”.

In 2021 wordt ook uitvoering gegeven aan de rest van onze aanpak, waaronder het organiseren van een bewustwordingsbijeenkomst voor professionals, het betrekken van scholen en het trainen van bijvoorbeeld gemeentelijke handhavers en jongerenwerkers.

Meer Gorinchem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair