fbpx
Connect with us

Nieuws

Pro Persona scherpt maatregelen aan

De zorginstelling voor mensen met een geestelijke beperking, Pro Persona beperkt bezoek in de klinieken. Zo krijgen patiënten geen verlof meer, de ambulante zorg richt zich volledig op crisis gevoelige cliënten, in Wolfheze opent een afdeling voor ernstig zieke patiënten, PACt Nijmegen krijgt een gesloten afdeling en in Siependaal Tiel wordt ruimte gemaakt voor patiënten van het Ziekenhuis Rivierenland.

Foto: Pro Persona

Deze maatregelen zijn gebaseerd op de ervaringen van Brabantse GGz-instellingen. In Brabant neemt de vraag naar acute psychiatrische hulpverlening toe, omdat de mensen thuis op elkaar lip zitten en last hebben van stress door de corona dreiging. De beperkte opnamecapaciteit staat sterk onder druk omdat de behandeling van corona geïnfecteerde patiënten in isolatie veel personele inzet vraagt.

Maatregelen

Bezoek op de afdeling in de klinieken is niet meer toegestaan. De bewegingsvrijheid van opgenomen cliënten wordt verder beperkt. Verlof wordt tot nader order niet verleend. Inmiddels zijn er twee afdelingen operationeel in Nijmegen en Wolfheze waar patiënten met besmetting
opgenomen kunnen worden. De afdeling in Nijmegen (PACt) is een samenwerkingsverband met Iriszorg, RIBW’en en het RadboudUMC. PACt wordt indien nodig uitgebreid met een gesloten afdeling. De afdeling in
Wolfheze is ingericht voor lichamelijk zeer ernstig zieke patiënten binnen Pro Persona. Om verder uit balans raken en opnames van patiënten te voorkomen wordt in de ambulante teams voorrang gegeven aan de behandeling van crisisgevoelige patiënten. De zorg wordt zo aangepast dat de patiënt zich door deze crisis heen kan slaan.

Opnames voorkomen

Pro Persona probeert uit alle macht opnames te voorkomen. De kans anderen te besmetten of besmet te worden tijdens opname is groter dan thuis en verspreiding van het virus op dergelijke afdelingen willen we waar mogelijk voorkomen. Het zorgpersoneel wordt ingezet op de zorg van de meest cruciale onderdelen, waaronder de twee corona-afdelingen. Niet-zorgpersoneel met een zorgachtergrond wordt ingezet bij de behandeling van patiënten.

Verhuizing

Op verzoek van Ziekenhuis Rivierenland wordt vanaf 31 maart in gebouw Siependaal in Tiel ruimte gemaakt voor de opvang van kwetsbare Corona-patiënten die niet persé ziekenhuisopname nodig hebben. Hiermee komen 40 bedkamers beschikbaar. Op dit moment is er een afdeling Ouderen gevestigd met 13 mensen vanaf 60 jaar die specialistische psychiatrische behandeling nodig hebben. De patiënten die momenteel behandeld worden verhuizen naar de Pro Persona vestiging in Nijmegen. Na de nieuwjaarsbrand moesten de bewoners ook al tijdelijk naar Nijmegen. Om mensen niet voortdurend heen- en weer te verhuizen is besloten
de verhuizing nu definitief te maken. Deze verhuizing was op termijn al voorgenomen, de Corona-crisis versnelt de uitvoering.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Minister: ‘boa’s beter uitrusten, maar geen wapens’

Minister Grapperhaus gaat bekijken hoe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) betere uitgerust kunnen gaan worden. Maar een wapenstok of pepperspray krijgen ze wat hem betreft niet.

Foto: Willem 90 – Wikipedia

Laatste tijd hebben boa’s het niet makkelijk. Er is een toename van geweld tegen de gemeentelijke handhavers. Zij hebben nu de taak om toe te zien of mensen zich o.a. houden aan de 1,5 meter afstand. Dit loopt regelmatig uit de hand. Zo werd er met Pinksteren een tweetal boa’s mishandeld in IJmuiden. De minister wil met boa- en politiebonden in gesprek over het eventuele gebruik van een noodknop of een bodycam. Daarnaast is de minister van mening dat de politie direct aanwezig moet kunnen zijn als een boa in de moeilijkheden komt. 

‘Wapenstok is geen gerantie’

Maar het inzetten van geweldsmiddelen als een wapenstok of pepperspray is een brug te ver. Deze middelen mag volgens de minister alleen gebruikt worden door politie. “Een feit dat je een wapenstok meekrijgt, is nog geen garantie dat je dat soort hufters tegen het lijf loopt.” laat Ahmed Marcouch weten aan RTL nieuws.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair