fbpx
Connect with us

Nieuws

Pro Persona scherpt maatregelen aan

De zorginstelling voor mensen met een geestelijke beperking, Pro Persona beperkt bezoek in de klinieken. Zo krijgen patiënten geen verlof meer, de ambulante zorg richt zich volledig op crisis gevoelige cliënten, in Wolfheze opent een afdeling voor ernstig zieke patiënten, PACt Nijmegen krijgt een gesloten afdeling en in Siependaal Tiel wordt ruimte gemaakt voor patiënten van het Ziekenhuis Rivierenland.

Foto: Pro Persona

Deze maatregelen zijn gebaseerd op de ervaringen van Brabantse GGz-instellingen. In Brabant neemt de vraag naar acute psychiatrische hulpverlening toe, omdat de mensen thuis op elkaar lip zitten en last hebben van stress door de corona dreiging. De beperkte opnamecapaciteit staat sterk onder druk omdat de behandeling van corona geïnfecteerde patiënten in isolatie veel personele inzet vraagt.

Maatregelen

Bezoek op de afdeling in de klinieken is niet meer toegestaan. De bewegingsvrijheid van opgenomen cliënten wordt verder beperkt. Verlof wordt tot nader order niet verleend. Inmiddels zijn er twee afdelingen operationeel in Nijmegen en Wolfheze waar patiënten met besmetting
opgenomen kunnen worden. De afdeling in Nijmegen (PACt) is een samenwerkingsverband met Iriszorg, RIBW’en en het RadboudUMC. PACt wordt indien nodig uitgebreid met een gesloten afdeling. De afdeling in
Wolfheze is ingericht voor lichamelijk zeer ernstig zieke patiënten binnen Pro Persona. Om verder uit balans raken en opnames van patiënten te voorkomen wordt in de ambulante teams voorrang gegeven aan de behandeling van crisisgevoelige patiënten. De zorg wordt zo aangepast dat de patiënt zich door deze crisis heen kan slaan.

Opnames voorkomen

Pro Persona probeert uit alle macht opnames te voorkomen. De kans anderen te besmetten of besmet te worden tijdens opname is groter dan thuis en verspreiding van het virus op dergelijke afdelingen willen we waar mogelijk voorkomen. Het zorgpersoneel wordt ingezet op de zorg van de meest cruciale onderdelen, waaronder de twee corona-afdelingen. Niet-zorgpersoneel met een zorgachtergrond wordt ingezet bij de behandeling van patiënten.

Verhuizing

Op verzoek van Ziekenhuis Rivierenland wordt vanaf 31 maart in gebouw Siependaal in Tiel ruimte gemaakt voor de opvang van kwetsbare Corona-patiënten die niet persé ziekenhuisopname nodig hebben. Hiermee komen 40 bedkamers beschikbaar. Op dit moment is er een afdeling Ouderen gevestigd met 13 mensen vanaf 60 jaar die specialistische psychiatrische behandeling nodig hebben. De patiënten die momenteel behandeld worden verhuizen naar de Pro Persona vestiging in Nijmegen. Na de nieuwjaarsbrand moesten de bewoners ook al tijdelijk naar Nijmegen. Om mensen niet voortdurend heen- en weer te verhuizen is besloten
de verhuizing nu definitief te maken. Deze verhuizing was op termijn al voorgenomen, de Corona-crisis versnelt de uitvoering.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Rascha Nuijten directeur Future for Nature

Stichting Future For Nature presenteert vandaag de Nederlandse Rascha Nuijten (31 jaar) als directeur. Deze internationale natuurbehoudsstichting beloont elk jaar drie jonge, talentvolle natuurbeschermers met de Future For Nature Award én een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar. Een internationale vakjury bestaande uit onafhankelijke natuurbeschermers selecteert de winnaars. 

Foto: Future for Nature

Stichting Future For Nature wil jonge, succesvolle natuurbeschermers verspreid over de hele wereld niet alleen belonen met internationale erkenning en waardering, maar ook een belangrijke financiële steun in de rug geven om hun hoopvolle werk voort te kunnen zetten. De stichting beloont daarnaast organisatorisch en bestuurlijk aanstormend talent. Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd (31 jaar) heeft Rascha Nuijten al jarenlang waardevolle ervaring opgedaan in diverse functies bij Future For Nature. Haar toewijding, talent en doorzettingsvermogen worden nu beloond met haar aanstelling als directeur.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2021 voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem, één van de hoofsponsors sinds de oprichting van de stichting. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, dr. Jane Goodall, dr. Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Meer informatie over het werk van de stichting en de 39 winnaars tot op heden is te vinden op www.futurefornature.org

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie: ‘steunkaartjes beroofde 10-jarige jongen kunnen via ons’

Vorige week is er een 10-jarige jongen beroofd van zijn 2 euro. De jongen is licht gewond geraakt. Vele Arnhemmers betreuren de situatie en willen de jongen een hart onder de riem steken. De politie wil hierin ondersteunen.

Foto: Politie

“Naar aanleiding van de beroving van de 10-jarige jongen een paar dagen geleden, krijgen wij van veel mensen het verzoek of zij via ons een opbeurend kaartje aan de jongen kunnen geven om hem een hart onder de riem te steken. Dit vinden wij een supermooi initiatief! Wij willen het verzamelen en volgende week aanbieden.

Mensen die een kaartje of wat anders willen achterlaten kunnen dit doen door op het bureau op de Beekstraat af te leveren of op te sturen naar Beekstraat 39, 6811 DW te Arnhem.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ricciotti niet normaal!

Op zaterdag 22 augustus verzorgt het Ricciotti ensemble in openluchttheater De Pinkenberg een zomerconcert in niet-normale vorm. In het nieuwe normaal van de anderhalvemetersamenleving gaat dit unieke straatsymfonieorkest het experiment aan om op te treden in anderhalvemeteropstelling. Speciaal hiervoor organiseerde het Ricciotti een wedstrijd voor een nieuw muziekstuk voor orkest op anderhalve meter. Tijdens dit concert klinken de composities van de drie finalisten. Daarnaast kunt u genieten van muziek van Glinka, Bartók, René Froger, Mercer Ellington en Jurriaan Andriessen. Het concert is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Bestel wel op tijd, want er zijn minder plaatsen dan gewoonlijk. Kaarten bestellen kan via de website van De Pinkenberg.

Foto: Ricciotti

Eind mei daagde het Ricciotti componisten uit een muziekstuk te schrijven voor musici op anderhalve meter. Ricciotti’s zakelijk leider Hannah Soepenberg vertelt hierover: “Het was geen standaard opdracht. Kandidaten moesten zelf nadenken over de opstelling van musici en dirigent. Ze moesten niet alleen de bladmuziek, maar ook een ruimtelijk plan indienen. Kennelijk triggerde deze uitdaging de inspiratie, want er waren maar liefst dertig inzendingen! Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, inventiviteit, haalbaarheid én op ‘Ricciotti-teit’: is het stuk aansprekend, streetwise, een tikje brutaal en spreekt er toewijding uit? De drie beste muziekstukken voeren we uit tijdens dit concert.” 

Het zomerconcert in De Pinkenberg is het een na laatste concert van Ricciotti niet normaal!, de zomertournee van het Ricciotti ensemble. Het Ricciotti brengt symfonische muziek op plaatsen waar deze gewoonlijk niet klinkt, zoals zorginstellingen, asielzoekerscentra en opvanglocaties. Tijdens het concert gelden de coronamaatregelen van het openluchttheater. Deze zijn te vinden op de website van Openluchttheater De Pinkenberg.

Ricciotti niet normaal!  

Datum: zaterdag 22 augustus – 19.00 uur
Locatie: Openluchttheater De Pinkenberg, Rozendaal
Reserveren noodzakelijk via de website

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair