fbpx
Connect with us

Nieuws

Provincie: Arnhemse Akzo-banen blijven behouden

Akzo

Het afblazen van de overname van AkzoNobel zorgt voor het behoud van banen in met name Arnhem. Dat verwacht de provincie. Gedeputeerde Michiel Scheffer (economie) zegt opgelucht te zijn dat het Amerikaanse PPG zijn overnamebod op het chemiebedrijf heeft ingetrokken.

De provincie uitte in maart 2017 al haar zorgen over de gevolgen van een overname voor de werkgelegenheid en de investeringen in duurzaamheid en onderzoek. AkzoNobel hoort dan ook bij Gelderland, vindt D66’er Scheffer. “Ik ben blij dat de medewerkers de toekomst weer met vertrouwen tegemoet kunnen zien.”

Begonnen in Arnhem

AkzoNobel is diepgeworteld in het Gelderse bedrijfsleven. De ‘roots’ van Akzo liggen in Arnhem waar het bedrijf zich in 1913 heeft gevestigd. In Arnhem werken bijna 1.000 medewerkers op het hoofdkantoor aan de Velperweg en 100 mensen in de fabriek op de Kleefse Waard. In Wapenveld en Ammerzoden werken nog eens 250 mensen.

AkzoNobel gaat de verf- en chemieonderdelen splitsen, om de groeikansen van het bedrijf te vergroten. De chemietak maakt chemicaliën voor producten zoals softijs, soep en zeep. Het zelfstandig maken van de chemietak moet de marktpositie versterken. Naar verwachting heeft dit geen gevolgen voor de medewerkers in Gelderland, aldus de provincie.

Economie van de toekomst

Scheffer bracht in mei 2017 een werkbezoek aan AkzoNobel in Arnhem. Hij waardeert het dat AkzoNobel wil blijven investeren in duurzaamheid en innovatie. “AkzoNobel staat al jaren bovenaan de duurzaamheidsindex en daar willen ze blijven. Zo maken we samen werk van innovatie en bouwen we aan de economie van de toekomst.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Veteraan Bill Millington overleden

Op woensdag 27 mei is de 95-jarige Bill Millington overleden. De veteraan vocht tijdens de slag om Arnhem. Hij is de vierde Arnhem veteraan die in korte tijd deze maand overleed.

Op 95-jarige leeftijd is veteraan Bill Millington overleed op 27 mei. Bill sprong tijdens de tweede dropping op de Ginkels heide op maandag 18 september 1944. Bill was actief bij de 8th Parachut Battalion of the 6th Airborne Division. Tijdens zijn dropping werd Bill en zijn collega’s onder vuur genomen door de Duitsers die hen stonden op te wachten.

Foto van Bill Millington tijdens zijn dienst

Uiteindelijk is Bill gevangen door de Duitsers en geplaatst in Krijgsgevangenenkamp Mühlberg. Deze kamp ligt aan de Poolse grens in Duitsland en stond bekend om de slechte condities. Op 23 april 1945 is kamp Mühlberg door de Russen bevrijd.

Bill is onlangs jarig geweest op 20 mei en werd 95 jaar.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Commissaris van de Koning bezoekt Pleyade-locatie Malburgstaete

Op zaterdag 30 mei bracht John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland, een bezoek aan Malburgstaete in Arnhem. Dit is een van de twaalf locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. De commissaris bezocht de locatie vanwege de versoepeling van de bezoekregeling rondom het coronavirus.

Foto: Pleyade

Tijdens het bezoek sprak de commissaris (rechts op de foto) met bewoners, waaronder cliëntenraadsleden, en medewerkers van de locatie over de impact van de coronamaatregelen op het leven. Ook spraken zij uitgebreid over hoe het is om weer voorzichtig bezoek te mogen ontvangen. “We vinden het erg fijn dat we elke week iemand anders op bezoek kunnen krijgen.”, aldus de bewoners. Iets waarover de commissaris vol lof sprak: “Pleyade bekijkt, binnen de maatregelen, de mogelijkheden en niet de onmogelijkheden. De spreek-luisterverbinding, of zoals de bewoners hem noemen ‘de babbeltent’, vind ik daar ook een mooi voorbeeld van.” Ook was de commissaris getuige van hoe bewoonster mevrouw Otten weer voor het eerst sinds de verplichte locatiesluiting bezoek ontving. Haar zus kwam langs. Het was een bijzonder weerzien.

De gesprekken vonden volgens de richtlijnen plaats in de speciaal ingerichte ontmoetingsruimte waar bewoners ook hun familieleden ontvangen. “Ik ben dankbaar dat ik een ochtend in het gezelschap van deze hartelijke mensen mocht zijn. Ik heb gezien wat de maatregelen met mensen doen, maar ook gezien hoe je hier als ouderenzorgorganisatie op een goede manier mee om kunt gaan.”, aldus de commissaris.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gemeentelijke handhaver gewond door geweld

Op donderdag 28 mei zijn twee handhavers van de gemeente belaagd door een man. Eén handhaver raakte lichtgewond en moest ter controle naar het ziekenhuis.

Foto: politie

Het gebeurde rond 21:40 uur ter hoogte van het Willemsplein. De man die de handhavers belaagde, is door de politie aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Velp. Op dat moment waren er een aantal omstanders in de buurt. De politie hoopt dat deze getuigen zich willen melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

‘Gaat alle perken te buiten’

De burgemeester Ahmed Marcouch, zegt over het geweld: “Deze lafhartige daad gaat alle perken te buiten. Blijf van handhavers af. De impact van geweld is groot, dat merk je meteen als je ze spreekt. Goed dat de vermoedelijke dader is gepakt. Ik roep mensen die iets hebben gezien op om contact op te nemen met de politie.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair