fbpx
Connect with us

Nieuws

Rechtbank: opzettelijk aanrijden is poging tot doodslag

Een 35-jarige Arnhemmer die opzettelijk is ingereden op iemand, heeft zich schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. Dat is het oordeel van de rechtbank in Arnhem. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan acht voorwaardelijk.

De rechter acht de man schuldig aan een reeks delicten, waaronder tweemaal een poging tot doodslag. Daarbij heeft hij een auto gebruikt. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan opzetheling, diefstal, verzet met geweld en het beledigen van politieagenten. De man maakte zich binnen een korte periode schuldig aan een reeks geweldsdelicten, vindt de rechtbank.

Verduisterde auto

Met een verduisterde auto reed hij op 24 juni 2016 tweemaal met verhoogde snelheid in op een persoon. In de nacht van 24 op 25 juni 2016 probeerde hij ook een politieagent aan te rijden. Daarbij negeerde de Arnhemmer een stopteken van de politieagent en heeft hij de dienstfiets van de politieman vol geraakt.

De politieagent kon de auto van de man maar net ontwijken. Kort daarna – nadat de auto was weggesleept – heeft hij de auto van het terrein van het wegsleepbedrijf gestolen.

Doodslag

De officier van justitie vond dat bij het – met de auto –  proberen in te rijden op de personen sprake was tweemaal een poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Maar de rechtbank vond dat sprake was van tweemaal een poging tot doodslag.

“Als gevolg van het handelen van de man bestond de aanmerkelijke kans dat de slachtoffers zouden overlijden en die kans nam hij voor lief”,  vindt de rechter.  “Dat dit niet is gebeurd, is beide keren uitsluitend het gevolg geweest van het handelen van het slachtoffer.”

Beledigen

Verder heeft de man zich ook nog schuldig gemaakt aan het beledigen van twee politieagenten. Toen zij hem- na meerdere waarschuwingen – daarvoor  aanhielden, verzette hij zich daar met geweld tegen. Daarbij liep een van de agenten lichamelijk letsel op.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Nu de rechtbank tweemaal een poging tot doodslag heeft bewezen, is de opgelegde straf hoger uitgevallen. Aan het voorwaardelijk strafdeel heeft de rechtbank, bijzondere voorwaarden verbonden. Zo zal de man zal onder toezicht van de reclassering komen en zich daarom bij de reclassering moeten melden. Verder moet hij zich laten behandelen.

Schadevergoeding

Omdat de Arnhemmer bij de pogingen tot doodslag een auto als wapen gebruikte, vond de rechtbank het nodig om hem een voorwaardelijke rijontzegging  van drie jaar op te leggen. Deze ontzegging zal ingaan vanaf het moment dat hij uit de gevangenis komt. Tot slot hebben drie slachtoffers om een schadevergoeding gevraagd. De Arnhemmer moet in totaal ruim 1.650 euro aan de slachtoffers betalen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair