fbpx
Connect with us

Nieuws

Restaurant MeeM kookt voor Rijnstate personeel

Ondernemer Jens Blokland heeft gekookt voor de medewerkers van Rijnstate. De medewerkers van Rijnstate reageerde positief op de acties.

Foto: Martijn – Studioeigenzin 2020

De 29-jarige Jens Blokland moest zijn zaak MeeM sluiten vanwege Corona.
“Maar er zijn natuurlijk mensen die het veel zwaarder hebben. Diegene die ziek zijn en hun familieleden. En ook het zorgend personeel wat dag en nacht klaar moet staan om het verschil te maken tussen leven en dood!
Dat raakt mij erg” aldus de horecaondernemer.

Zijn neef Arriën Blokland is één van die mensen en werkt in het Rijnstate op de spoedeisende hulp. “Ik wil graag in deze roerige tijden wat voor hem en zijn collega’s doen. Het is belangrijk dat ze allemaal gezond en vers eten en ik wil hen minimaal één keer, maar veel liever een paar keer per week voorzien van een heerlijke gezonde maaltijd.” Vanuit de keuken in zijn eigen restaurant kan hij veel maaltijden tegelijk bereiden. “Ik kan thuis zitten wachten op betere tijden maar ik wil wat doen! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Koken is mijn passie en als het niet voor mijn gasten kan dan op deze manier. Onze opa vertelde ons vroeger al dat
je juist in moeilijke tijden voor elkaar moet zorgen.”

Blije reacties

Gister bracht Jens de eerste maaltijden naar het ziekenhuis. Toen hij nog maar net thuis was kreeg hij al een telefoontje van een medewerker van het ziekenhuis. Ze bedankte hem voor het heerlijke eten en dit initiatief. Ook op Facebook kreeg hij een lovend berichtje. Danny schreef: Super eten gekregen van deze topper! Namens de collega’s van SEH Rijnstate! Heerlijk!
Het zorgpersoneel is dolblij met deze actie. Arriën: “We leven op dit moment in een rollercoaster. We maken ontzettend lange dagen en weten niet was ons te wachten staat. Gezond en op tijd eten schiet er dan bij in. Ook hebben wij door de lange werkdagen regelmatig lege schappen aangetroffen in de winkels. Het is dus heel fijn dat in deze zware tijden anderen voor je klaar staan.”

Sponsor MeeM

Rijnstate heeft de eerste hulp verdeeld in twee aparte afdelingen: één voor mogelijke coronapatiënten en één voor mensen die bijvoorbeeld ‘alleen’ met een gebroken been of een zware hersenschudding binnenkomen. Mocht een coronapatiënt opgenomen moeten worden, dan belandt die op één van de twee speciale afdelingen die Rijnstate heeft ingericht. Omdat MeeM zoals hierboven gezegd de komende weken graag vaker wil koken
voor het zorgpersoneel kun je dit initiatief steunen door te sponseren. Via Facebook of de website van MeeM lees je hoe je een bijdrage kunt leveren.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

SP wil steun voor dak- en thuislozen in Corona-crisis

Als het aan de SP ligt moet de Gemeente Arnhem de dak- en thuislozen niet laten vallen. Maar juist nu opvangen in leegstaande hotels net zoals in andere steden gebeurt. Daarom vroeg de fractie van de SP hier aandacht voor bij het gemeente bestuur.

Foto: George Hodan – public domain pictures

Van veel mensen wordt verwacht dat ze thuis zitten, maar wat als je geen thuis hebt? Veel kwetsbare dak- en thuislozen kunnen de maatregelen niet opvolgen. Daarom stelde de SP Arnhem schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders. “Vanwege het coronavirus moeten mensen zo veel mogelijk thuis blijven. Wie een kwetsbare gezondheid heeft blijft in isolatie, wie besmet is geraakt blijft thuis in quarantaine. Maar wat als je geen huis hebt omdat je dakloos bent. Veel steden hebben dan ook maatregelen genomen om daklozen te ondersteunen in deze barre tijden. Onder andere in Gent en Tilburg worden daklozen opgevangen in hotels die anders toch leegstaan.” laat de fractie weten van de SP. “In Arnhem gebeurt dat niet. Sterker nog vanmorgen verscheen het bericht dat de daklozenopvang in Arnhem verder is ingeperkt!”  

Minder plek

Daar was bekend geworden dat bij het Kruispunt (een plek waar dak- en thuislozen kunnen eten) maar 15 mensen worden toegelaten in plaats van de 50 plekken. Dit om het Coronavirus niet verder te verspreiden onder de dak- en thuislozen. Bij de nachtopvang waar zo’n 18 bedden klaarstaan mogen nu nog maar 10 daklozen blijven slapen.

Vragen

De fractie van SP wil weten wat de huidige stand van zaken is rondom de opvang van dak- en thuislozen. Ook willen ze weten of dit voldoende is. Daarnaast willen ze weten of de plekken wel voldoende afstand creeeren ivm het Coronavirus. Worden medewerkers van zowel het Kruispunt als de dak- en thuislozen wel goed bescherm voor eventueel besmetten dak- en thuislozen. Ook doet de fractie een oproep om eventuele dak- en thuislozen met verschijnselen op te vangen in lege hotels.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Alle Corona maatregelen die nu van kracht zijn

Het kabinet heeft maandag 23 maart de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verscherpt. De reden is dat mensen nog te weinig afstand houden van elkaar. Dit zijn nu de maatregelen op een rijtje:

Foto: Pixabay

In de openbare ruimte

 • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Als drie of meer personen minder dan 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren én geen gezin vormen kun je een boete verwachten tot €400,-. Kinderen mogen nog wel met elkaar buiten spelen.
 • Burgemeesters hebben de mogelijkheid om specifieke locaties, zoals stranden, parken en campings, te sluiten

Scholen

 • Basis-, middelbare scholen, mbo’s en kinderdagverblijven zijn tot en met maandag 6 april dicht en mogelijk langer. Voor kinderen van ouders met vitale beroepen is wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Dit is alleen als beide ouders een vitale beroep hebben.
 • Hogescholen en universiteiten moeten onderwijs online gaan aanbieden in plaats van colleges.

Evenementen

 • Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden. Organisatoren die zich niet aan houden kunnen een boete verwachten van €4000,-.
 • Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering. Kerken en ook moskeeën zijn verder gesloten.

Winkels

 • Winkels (en het openbaar vervoer) moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden.
 • Kappers, schoonheidsspecialisten en andere personen in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging mogen tot en met 6 april hun vak niet uitoefenen. Voor fysiotherapeuten geldt dat zij zoveel mogelijk moeten werken middels beeldbellen.

Horeca

 • Alle eet- en drinkgelegenheden en coffeeshops zijn tenminste tot en met maandag 6 april gesloten. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. 
 • Voor casino’s gelden dezelfde regels als voor eet- en drinkgelegenheden. Zij moeten gesloten zijn.

Overig buitenlocaties

 • Op vakantieparken moet men maatregelen treffen om mensen 1,5 meter afstand te laten houden.
 • Sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksclubs zijn tot en met 6 april gesloten en mogelijk langer.

In huis

 • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk als je niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Dit geldt tot en met 6 april en mogelijk langer. Een ‘frisse neus halen’ mag, maar doe dit alleen.
 • Als je kucht/hoest of verkouden bent, mag je niet naar buiten. Bij koorts moet het volledige huishouden thuisblijven. Voor mensen met vitale beroepen geldt een uitzondering, tenzij zij zelf ziek zijn.
 • Niet meer dan drie mensen mogen op bezoek komen en zij moeten minimaal 1,5 meter afstand houden.

Ouderenzorg

 • Verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn gesloten voor bezoekers.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Focus Filmtheater ook digitaal te zien

Door de Coronavirus heeft Focus Filmtheater besloten om te sluiten, maar om toch het publiek te vermaken is besloten om een digitaal alle films te laten zien via Picl.

Foto: Picl

Focus Filmtheater is in ieder geval tot 6 april gesloten, maar biedt sinds deze week ook een groot deel van zijn films online aan via online platform Picl. Zo hoef je niets te missen en kijk je de nieuwste arthouse-films gewoon thuis, op je tv, tablet of telefoon. Daarmee houd je in tijden van Corona niet alleen je filmliefde warm, je steunt ook het filmtheater. Programmeur Thomas Fransman: “Door de Corona-crisis hebben we de deuren van Focus Filmtheater tijdelijk moeten sluiten. Dit betreurt ons zeer, omdat we nu niet meer in staat zijn om ons publiek een verdiepend, onderhoudend en onderscheidend programma te bieden in de prachtige zalen van Focus. Het online platform Picl geeft ons de mogelijkheid om een groot deel van ons aanbod aan te blijven bieden. Focus Filmtheater, maar dan thuis! Ook als we weer open zijn  zal Picl een belangrijke pijler binnen ons aanbod blijven, omdat we ons realiseren dat onze bezoekers niet altijd in de gelegenheid zijn om een film bij ons in de zaal te komen bekijken.”

On Demand

Focus biedt een selectie van de nieuwste, maar ook wat oudere films on demand aan. Van Nederlandse films tot prijswinnende documentaires: stuk voor stuk met liefde en zorg geselecteerd door de programmeur. Zo zie je op dit moment onder andere de Oscar-hit Parasite, de meeslepende documentaire Woman en de Franse feelgood Hors Normes. De films zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 23 Nederlandse filmtheaters. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: € 8,50. Voor een wat oudere titel betaal je € 4,99. Het hele aanbod van Focus Filmtheater is online te vinden via www.picl.nl.  

Picl

Picl is samenwerking tussen 23 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Anke van Diejen en Noortje van de Sande. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers, die nooit meer een film hoeven te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van films.

Picl is te vinden via de website van Focus Filmtheater

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair