fbpx
Connect with us

Nieuws

Restaurant MeeM kookt voor Rijnstate personeel

Ondernemer Jens Blokland heeft gekookt voor de medewerkers van Rijnstate. De medewerkers van Rijnstate reageerde positief op de acties.

Foto: Martijn – Studioeigenzin 2020

De 29-jarige Jens Blokland moest zijn zaak MeeM sluiten vanwege Corona.
“Maar er zijn natuurlijk mensen die het veel zwaarder hebben. Diegene die ziek zijn en hun familieleden. En ook het zorgend personeel wat dag en nacht klaar moet staan om het verschil te maken tussen leven en dood!
Dat raakt mij erg” aldus de horecaondernemer.

Zijn neef Arriën Blokland is één van die mensen en werkt in het Rijnstate op de spoedeisende hulp. “Ik wil graag in deze roerige tijden wat voor hem en zijn collega’s doen. Het is belangrijk dat ze allemaal gezond en vers eten en ik wil hen minimaal één keer, maar veel liever een paar keer per week voorzien van een heerlijke gezonde maaltijd.” Vanuit de keuken in zijn eigen restaurant kan hij veel maaltijden tegelijk bereiden. “Ik kan thuis zitten wachten op betere tijden maar ik wil wat doen! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Koken is mijn passie en als het niet voor mijn gasten kan dan op deze manier. Onze opa vertelde ons vroeger al dat
je juist in moeilijke tijden voor elkaar moet zorgen.”

Blije reacties

Gister bracht Jens de eerste maaltijden naar het ziekenhuis. Toen hij nog maar net thuis was kreeg hij al een telefoontje van een medewerker van het ziekenhuis. Ze bedankte hem voor het heerlijke eten en dit initiatief. Ook op Facebook kreeg hij een lovend berichtje. Danny schreef: Super eten gekregen van deze topper! Namens de collega’s van SEH Rijnstate! Heerlijk!
Het zorgpersoneel is dolblij met deze actie. Arriën: “We leven op dit moment in een rollercoaster. We maken ontzettend lange dagen en weten niet was ons te wachten staat. Gezond en op tijd eten schiet er dan bij in. Ook hebben wij door de lange werkdagen regelmatig lege schappen aangetroffen in de winkels. Het is dus heel fijn dat in deze zware tijden anderen voor je klaar staan.”

Sponsor MeeM

Rijnstate heeft de eerste hulp verdeeld in twee aparte afdelingen: één voor mogelijke coronapatiënten en één voor mensen die bijvoorbeeld ‘alleen’ met een gebroken been of een zware hersenschudding binnenkomen. Mocht een coronapatiënt opgenomen moeten worden, dan belandt die op één van de twee speciale afdelingen die Rijnstate heeft ingericht. Omdat MeeM zoals hierboven gezegd de komende weken graag vaker wil koken
voor het zorgpersoneel kun je dit initiatief steunen door te sponseren. Via Facebook of de website van MeeM lees je hoe je een bijdrage kunt leveren.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhemse knapt huis op dankzij 10.000 euro van BankGiro Loterij

Een grote verrassing voor een inwoner uit Arnhem. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. De winnares, die anoniem wil blijven, werd onlangs verrast met het goede nieuws. 

Foto: Jurgen Jacob Lodder
 
De winnares reageert enthousiast: “Ik geloof het niet! Er zijn een hoop dingen in het huis die opgeknapt moeten worden, dus de prijs komt helemaal goed van pas.”

 Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 751.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gemeente wil terugdringen armoede en het doorbreken van generatiearmoede

geld

Alle Arnhemmers hebben hun financiën op orde. We voorkomen en beperken langdurige armoede bij onze inwoners. En we doorbreken generatiearmoede. Dat zijn de drie ambities die de kern vormen van het raadsvoorstel Armoedeagenda, dat het college vandaag naar de gemeenteraad stuurt. De inzet is om Arnhemmers te helpen zodat ze zelfstandig en langdurig een beter bestaan kunnen opbouwen. Voor zichzelf en voor hun kinderen. Daarnaast bieden we een vangnet voor mensen die dat echt niet (meer) lukt.

Foto: pixabay

In deze Armoedeagenda staat op welke manier en met welke acties we dat willen bewerkstelligen. Bijvoorbeeld door het verlagen van vaste lasten en het verlagen van de energierekening, door de toegang tot gemeentelijke inkomensondersteuning makkelijker te maken of door diverse bestaande regelingen meer op maat in te zetten. We moderniseren de GelrePas en laten die beter aansluiten op de behoefte van onze inwoners. Het zijn slechts enkele voorbeelden van acties die we inzetten. Met als één doel: geen Arnhemmers in armoede.

Sociale uitsluiting

Wie zijn financiële basis op orde heeft, maakt zich ook minder ongerust over de toekomst en staat veel meer open om ook aan een nieuw perspectief te werken. Wethouder armoedebeleid Ronald Paping: ‘Maar armoede is meer dan “geen geld hebben”. Armoede betekent vaak niet meer mee kunnen doen. Met sporten, met evenementen, met de buurt. Armoede zorgt voor veel problemen, van stress tot sociale uitsluiting. Het is een negatieve spiraal waaraan het lastig is je te ontworstelen.’

Inwoners ondersteunen

Arnhem kent een ruimhartig pakket aan inkomensondersteunende regelingen. ‘Wij zorgen voor mensen die onze zorg nodig hebben’, aldus Paping. ‘Armoede bestrijd je echter niet alleen met geld, maar ook door mensen te ondersteunen en de mogelijkheden te bieden uit de armoedesituatie te komen. Daar zetten we met deze agenda vol op in. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners in de stad.’

Nieuwe GelrePas

Speciale aandacht is er voor generatiearmoede. Wie opgroeit in een gezin waar structureel te weinig geld is, komt zelf vaak ook in zo’n situatie terecht. Naast diverse regelingen biedt de vernieuwde GelrePas hier uitkomst. De GelrePas is helemaal digitaal en biedt straks juist voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën meer mogelijkheden en activiteiten, zodat zij veel beter mee kunnen doen met de rest. Het is de bedoeling dat de vernieuwde GelrePas vanaf 1 januari 2021 beschikbaar wordt.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

CPO Cohousing Arnhem mag appartementen in Coehoorn realiseren

De bouw van een appartementengebouw volgens de principes van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) in Coehoorn is voorlopig gegund aan CPO Cohousing Arnhem. Dat maakte de gemeente op 29 juni bekend. Er waren zes collectieven van zeker tien huishoudens geïnteresseerd. ‘De realisatie van Coehoorn Creatieve Wijk is hiermee weer een stap dichterbij’, aldus wethouder Roeland van der Zee.

Foto: CPO Cohousing Arnhem

Om in aanmerking te komen voor de voorlopige gunning moesten de geïnteresseerde partijen aantonen dat het plan aansluit op de visie ‘Coehoorn Creatieve Wijk’. Ook is de stedenbouwkundige kwaliteit van de plannen beoordeeld net als de organisatie van de bewoners zelf. Op basis van een score per onderdeel is CPO Cohousing Arnhem als beste naar voren gekomen. Zij sluiten met hun plan goed aan op het Coehoornpark. Ook zijn zij als collectief goed georganiseerd. Zodra de gunning definitief is, kan CPO Cohousing Arnhem verder met het ontwerp en realisatie.

Gezamenlijk

CPO gaat heel anders dan een bouwbedrijf die woningen kant-en-klaar oplevert’, licht Van der Zee toe. ‘Bij CPO gaat alles gezamenlijk. Een groep mensen organiseert zich in een stichting of vereniging en de gemeente levert de grond aan dit collectief. Bij de ontwikkeling van de woningen treedt het collectief gezamenlijk op als opdrachtgever voor de architect, de bouwbegeleider en bouwer. Mooi dat dat hier ook kan.’

Wonen en creatieve bedrijvigheid

De CPO-kavel ligt aan het toekomstige park in Coehoorn en is ongeveer 850 m² groot. Het toekomstige appartementencomplex heeft minimaal vijf en maximaal zeven bouwlagen. De begane grond van het gebouw biedt ruimte aan een mix van wonen en creatieve bedrijvigheid. Dit sluit aan bij het DNA van Coehoorn Creatieve Wijk. Naar verwachting kan het totale complex 20-40 wooneenheden omvatten, uiteraard afhankelijk van de eigen invulling.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair