fbpx
Connect with us

Nieuws

Restaurant ’t Volk zet bourgondisch genieten weer op de kaart

Dat het gebied op en rondom Velperplein steeds meer aan het bruisen is geslagen blijkt uit het steeds meer op komen van leuke horecagelegenheden. Een van deze nieuwe horecagelegenheden is het nieuwe restaurant ’t Volk (Velperbuitensingel 17). In voormalig restaurant Bistro Velvet is een bourgondische restaurant gekomen waar je heerlijk kunt genieten in een moderne Art Deco sfeer. Bij ’t Volk kun je voor een vaste prijs onbeperkt genieten van gerechten van over de hele wereld.

Foto’s: ’t Volk

Wie z’n dag fijn wilt afsluiten of juist heerlijk wil gaan eten, voor een bezoek aan het theater of bioscoop,zal zeker eens een bezoekje moeten wagen aan de nieuwste aanwinst van Arnhem. Restaurant ’t Volk laat mensen in een avond heerlijke gerechten proeven van over de hele wereld. De Europese-, Amerikaanse- en Aziatische keuken zijn allemaal vertegenwoordigd op de kaart van ’t Volk. De Franse bereidingswijze is de basis en er wordt gebruik gemaakt van verse streek- en seizoensgebonden producten. Hierdoor zijn de gerechten vol van smaak. Klassiekers zoals de Spaanse gazpacho, Thaise tom kha kai, Mexicaanse taco’s, Italiaanse lasagne en de Engelse fish & chips staan onder andere op de kaart, met de eigen interpretatie van ‘t Volk. Naast heerlijk eten is er een drankenkaart met mooie bijpassende wijnen, enkele speciaalbieren en bijzondere cocktails. De zaak is kleurrijk en warm ingericht met, fluweel beklede stoelen, bladgroen, geometrische prints op de muren en gouden details. 

Thuis uiteten met ’t Volk

Wie liever thuis wil dineren  kan bij ’t Volk een kookbox bestellen. In de box zijn alle gerechten al bereidt, het enige wat nog gedaan moet worden is het gerecht een kleine tik mee te geven op het fornuis. Hierdoor kunnen zelfs de mensen die geen keukenprins(es) zijn, toch een restaurantwaardige maaltijd op tafel zetten. Voor het ultieme restaurantgevoel maak je het geheel af met een mooi gedekte tafel, easy listening muziek op de achtergrond en het is net alsof je bij ’t Volk zit, maar dan aan de eigen keukentafel. Kortom: thuis uiteten met ‘t Volk. 

Heerlijk uit eten gaan? Reserveer dan online!

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdans beweegt je LIVE in het Coehoornpark

De afgelopen maanden bewoog Introdans zijn publiek door online actieve workshops aan te bieden. Afgelopen juni, na de versoepeling van de maatregelen, bood Introdans de lessen live aan.

Foto: Introdans

De woonkamer werd voor de frisse buitenlucht van het Coehoornpark in Arnhem geruild, vlak bij station Arnhem Centraal. Door het grote succes en het enorme dansplezier, start er nu een nieuwe reeks danslessen in het park. Op donderdag 20 augustus, 27 augustus en 10 september start daar om 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur, 17.00 uur en 18.00 uur een energieke dansworkshop van 30 minuten. Bij iedere workshop ontmoet je tevens een danser(es) van Introdans!

Aanmelden 

De workshops verschillen per week en zijn geïnspireerd op de balletten die in het najaar in het theater te zien zijn. Ze zijn afzonderlijk te volgen maar wie vaker wil komen krijgt steeds een nieuwe workshop. Introdans beweegt je LIVE is toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar, ongeacht het dansniveau of fysieke gesteldheid. Er is geen ervaring nodig. Iedereen die mee wil doen kan zich opgeven via welkom@introdans.nl, onder vermelding van contactgegevens, leeftijd en een eerste en tweede voorkeur voor het tijdstip van de workshop. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM en er is voldoende afstand tussen alle aanwezigen. Deelname is gratis, maar een vrijwillige donatie wordt zeer op prijs gesteld. Het aantal plekken per workshop is beperkt.

Meer Arnhem nieuws 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Welkom terug in het OV: reizen in de daluren met 40% korting

De vakantie is voor een deel van Nederland al voorbij. Scholen zijn weer begonnen en het werk wordt weer opgepakt. De buschauffeurs, machinisten en stewards staan klaar om iedereen weer te verwelkomen in de bus en de trein. Zo ook Nihat Cobanoglu, buschauffeur in de regio Zwolle, hij vertelt: “Natuurlijk moeten we de coronamaatregelen goed naleven en zoveel mogelijk de spits vermijden, maar ik ben blij als er weer meer mensen kiezen voor het openbaar vervoer. Ik heb de reizigers echt gemist!”

Foto: Ervaar het OV

Sinds 1 juli zijn alle zitplaatsen in het openbaar vervoer weer beschikbaar. Wel wordt aan reizigers gevraagd om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Met het Dal Voordeel Oost busabonnement en het bus-/treinabonnement van Ervaar het OV reist iedereen doordeweeks na 09.00 uur met 40% korting in Gelderland, Overijssel en Flevoland (excl. Almere en Lelystad, NS en Valleilijn). In het weekend en op feestdagen kun je zelfs onbeperkt reizen met 40% korting. Alle actievoorwaarden staan op www.ervaarhetov.nl/dalvoordeeloost.

Coronaregels in het OV

Door de huidige coronamaatregelen worden reizigers gevraagd om drukte te vermijden, zoveel mogelijk buiten de spits te reizen en elkaar de ruimte te geven. Op stations, perrons en bij bushaltes houd je 1,5 meter van elkaar. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar en ouder. Voor reizen met de bus zijn er extra maatregelen. Kaartverkoop is niet mogelijk in de bus, koop dus vooraf een kaartje of check in met je OV-chipkaart. Ook kunnen reizigers alleen achter in stappen. De deur aan de voorzijde blijft gesloten. 

Over Ervaar het OV

Ervaar het OV is een initiatief van de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland en de regionale vervoerders Arriva, Breng, OV Regio IJsselmond en Keolis (Syntus). Via Ervaar het OV bieden zij OV-acties, tips en nieuws. Alles voor een comfortabele reis met het OV. Meer informatie is te vinden op www.ervaarhetov.nl

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem presenteert voorstel voor huisvesting Lauwersgrachtalliantie

Een passende, eigentijdse en toekomstbestendige huisvesting voor Stadstheater, Introdans en Toneelgroep Oostpool in Arnhem, is een stap dichterbij. In deze moeilijke coronatijd, zeker voor culturele instellingen, heeft het college van burgemeester en wethouders een voorstel met ambitie naar de gemeenteraad gestuurd. In het voorstel staan twee varianten: een samenwoonvariant, waar Toneelgroep Oostpool en Introdans worden gehuisvest in het Stadstheater, en een stand-alone variant, waarbij de instellingen op hun huidige plek gehuisvest blijven. Het college wil over dit voorstel graag in gesprek met de gemeenteraad. Als de gemeenteraad zich heeft uitgesproken, komt het college nog dit najaar met een definitief voorstel, voorzien van de nodige financiën. 

Foto: Gemeente Arnhem

Verantwoordelijk wethouder Hans de Vroome: “Arnhem is één van de belangrijkste cultuursteden in het Oosten van ons land en wil deze positie behouden. Introdans en Oostpool maken deel uit van de landelijke basis-infrastructuur (BIS). De gezelschappen worden nationaal en internationaal gewaardeerd en brengen vele miljoenen van Den Haag naar Arnhem. De gezelschappen zijn cultureel, maatschappelijk en economisch van onschatbare waarde voor de stad. Ik wil er dan ook alles aan doen om te zorgen dat deze instellingen een waardige huisvesting in Arnhem hebben. De afgelopen maanden hebben we samen met onze partners uit de Lauwersgrachtalliantie uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen en de mogelijkheden. De resultaten daarvan zijn vandaag naar de gemeenteraad gestuurd die er naar verwachting op korte termijn over zal praten. De nood bij de instellingen is groot. Renovatie van het Stadstheater duldt geen uitstel. Er moet nu iets gebeuren. Dit mes snijdt bovendien aan twee kanten: in deze crisistijd zijn investeringen van de overheid broodnodig.”

Twee varianten 

Het college presenteerde vandaag twee varianten: (1) een ‘huis voor iedereen’, waarbij Introdans en Toneelgroep Oostpool gezamenlijke nieuwe huisvesting krijgen in een vernieuwd Stadstheater, of (2) vernieuwing van het Stadstheater met een opknapbeurt van de andere panden op hun huidige locatie. In beide varianten krijgt het Stadtheater een grondige vernieuwing. Een stad als Arnhem, met ook een belangrijke regionale functie, kan niet zonder een theater waar zowel bezoekers als artiesten comfort beleven en graag komen. Het Stadstheater kampt met veel achterstallig onderhoud. Ook is het achter de coulissen te krap, hebben bezoekers te weinig beenruimte en is de temperatuur in de zaal slecht regelbaar. Introdans en Toneelgroep Oostpool kennen ook problemen op de locatie waar zij nu zitten. Voor Toneelgroep Oostpool geldt dat de vergunning voor de huidige repetitieruimten slechts tijdelijk is en dat vrachtwagens het pand nauwelijks kunnen bereiken. Introdans heeft een oud pand aan de Vijfzinnenstraat waar de repetitiestudio’s te klein zijn en waar ook veel achterstallig onderhoud is. Beide panden zijn niet goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Bovendien willen deze partners de bestaande, succesvolle samenwerking graag verder uitbouwen. Zij zien dan ook het liefst een verhuizing naar het Stadstheater. 

Laagdrempelige, culturele place to be

Directeur van Musis & Stadstheater, Hans Verbugt, namens de alliantiepartners: “We zijn heel blij dat het college deze stap heeft gezet. Ik droom van transformatie van het Stadstheater tot een duurzaam, functioneel en flexibel gebouw waar publiek de hele dag welkom is omdat er altijd wat te zien is. Een laagdrempelige, culturele place to be, waar ook Toneelgroep Oostpool en Introdans een passende thuisbasis kunnen hebben. Dit helpt Arnhem ook om toonaangevend te zijn en te blijven op lokaal, regionaal en nationaal niveau.”

Geld

Voor de vernieuwde huisvesting is binnen de gemeente € 2,1 miljoen per jaar beschikbaar. Bij de uitwerking van de twee varianten bleek dat een aantal kosten hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht. Het gaat bijvoorbeeld om de benodigde theatertechniek en inrichting, de stijging van de bouwkosten en reservering voor zaken als parkeren, duurzaamheidsmaatregelen etc. In de berekening zijn alle kosten meegenomen om een passend, eigentijds en toekomstbestendig gebouw neer te zetten, dus inclusief de onderhoudskosten voor de komende 40 jaar. Om de totale kosten te kunnen betalen, rekent het college onder andere op een bijdrage van de provincie Gelderland. Daarnaast rekent het college met de marktrente. Die is lager dan de rekenrente die de gemeente meestal voor de eigen projecten toepast.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair