fbpx
Connect with us

Nieuws

Rijnstate doet mee met pilot ‘palliatieve zorgcoach’

Op 17 juni is in de regio’s Arnhem en de Liemers een pilot ‘palliatieve zorgcoach’ gestart. Patiënten krijgen in hun laatste levensfase vaak te maken met veel verschillende zorgverleners. In deze intensieve periode is het voor de patiënt prettig een vast aanspreekpunt te hebben, een palliatieve zorgcoach. Deze pilot is een initiatief van het Netwerk Palliatieve zorg in de regio Arnhem en De Liemers. Rijnstate werkt hierin samen een groot aantal gelderse zorginstellingen.

Foto: Rijnstate

Patricia van Mierlo, klinisch geriater en arts palliatieve zorg in Rijnstate: “Patiënten in hun laatste levensfase krijgen vaak met verschillende zorginstellingen te maken. Al die instellingen hebben eigen contactpersonen. Wij merken ook vaak dat het voor patiënten heel onrustig is en zij niet goed weten voor wat zie bij wie ze terechtkunnen. Dat blijkt ook uit ervaringen van IKNL en ervaringen van andere zorgverleners. Patiënten hebben behoefte aan één vertrouwd gezicht, die kan de palliatieve zorgcoach bieden. In deze pilot werken we echt domeinoverstijgend. Dat is uniek en ontzettend waardevol.”

Individueel zorgplan

De palliatieve zorgcoach ondersteunt en adviseert zowel patiënt als zorgprofessionals ongeacht bij welke zorgverlener deze onder behandeling is (thuis, het ziekenhuis, een verpleeghuis of een hospice). In de pilot vervullen verpleegkundig specialisten van Rijnstate en Thuiszorg Groot Gelre de rol van palliatieve zorgcoach. Samen met de patiënt kijkt de palliatieve zorgcoach naar klachten, wensen en behoeften op lichamelijk,  psychisch, sociaal en spiritueel gebied. Hoe kun je het beste klachten behandelen, en ondersteunen bij besluiten over toekomstige behandelingen? Wat zijn zorgen en verwachtingen? Ook worden zaken besproken die niet direct op medisch gebied liggen: misschien wil de patiënt nog een reis ondernemen, of een wilsbeschikking opstellen. De palliatieve zorgcoach kijkt mee wat mogelijk is. Al deze zaken worden vastgelegd in een individueel online zorgplan, dat ook besproken wordt met de behandelend arts of huisarts en eventueel andere betrokken zorgverleners. De palliatieve zorgcoach blijft het vaste aanspreekpunt bij vragen, ongeacht bij welke zorgverlener de patiënt onder behandeling is of waar hij of zij verblijft.

Onderzoek

In het eerste jaar vindt onderzoek plaats onder 50 deelnemende patiënten. Doel is de rol van de palliatieve zorgcoach te optimaliseren, maar ook te kijken naar kwaliteit van zorg en zorgkosten. Deze pilot is een samenwerkingsverband van: Rijnstate in Arnhem, Netwerk Palliatieve zorg in de regio Arnhem en de Liemers, Onze Huisartsen,  Attent Zorg en Behandeling, DrieGasthuizenGroep, Thuiszorg Groot Gelre, de Liemerije, hospice Rozenheuvel, Zorgbelang inclusief, Menzis, IKNL en Proscoop.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Nieuwe AED gestolen in Bovenbeekstraat

In de Arnhemse binnenstad is er een nieuwe AED gestolen. Deze medische hulpmiddel is aangeschaft door de Platform Binnenstad Arnhem (PBA). De AED hing in de Bovenbeekstraat.

Foto: Arnhem6811

Vol trots heeft PBA een aantal oude AED’s en kasten na jaren trouwe dienst te vervangen voor nieuwe apparaten en kasten. Een kostbare investering, maar wel noodzakelijk om iedereen met een veilig gevoel het centrum van Arnhem te laten bezoeken vindt het platform. 

Schade en verdriet

“Helaas is vorige week gebleken dat één van deze apparaten is gestolen, waarbij de kast vernield is en de dader behoorlijk wat schade heeft aangericht om het AED toestel mee te nemen.” laat een teleurgestelde platform weten. “Buiten het trieste feit dat met deze AED ook het leven van zijn of haar familie/vrienden kan worden gered, hopen we dan ook dat de dader beseft dat deze levensreddende apparaten hier niet voor niets hangen. We doen dan ook de dringende oproep om de AED zo snel mogelijk terug te brengen!”

Dumpprijzen op Marktplaats

Gestolen AED hebben ondanks de hoge kosten weinig waarden. Elke AED heeft een eigen serienummer. Deze wordt geregistreerd en makkelijk te traceren. Naar schatting worden er zo’n 5 tot 10 AED’s gestolen per jaar. Vaak worden AED’s voor dumpprijzen op marktplaats verkocht. Maar pas op bij het kopen van een AED via marktplaats. Deze hebben geen garantie en worden ook niet meer geupdate met software. Hierdoor wordt een AED waardeloos in de nabije toekomst.

Heb je de dader zien rondlopen met de AED? Meldt dit bij de PBA.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

OSONYQ wordt partner Vitesse

Sportdrankproducent OSONYQ wordt partner bij Vitesse. Daarmee wordt de bestaande samenwerking flink uitgebreid. OSONYQ komt de komende drie seizoenen op de trainingskleding van Vitesse te staan. Daarnaast blijft OSONYQ als Official Sports Drink Supplier de sportdranken verzorgen.

Olivier Smit, commercieel directeur van Vitesse: “We werken sinds de winterstop al op een hele prettige manier samen met OSONYQ. Uit het vernieuwde driejarig contract spreekt veel wederzijds vertrouwen en ambitie. Samen met OSONYQ proberen wij een gezonde leefstijl onder sporters, recreatief en professioneel, te stimuleren. Daarnaast is de samenwerking er ook op gericht om meer landelijke naamsbekendheid en exposure te generen voor OSONYQ. We willen op commercieel vlak blijven doorgroeien. De vernieuwde samenwerking met OSONYQ is daarvan een goed eerste voorbeeld en er zit nog meer aan te komen.”

Smaakt naar meer

Chief Sales Officer van OSONYQ, Marcel Kraaibeek: “Het eerste halfjaar van onze samenwerking smaakte gelijk naar meer. We hebben een hele goede verstandhouding met elkaar en bovenal biedt deze samenwerking ons veel commerciële kansen. Met het vernieuwde partnership willen we die kansen nog verder vergroten. Vitesse is een fantastische club die altijd meestrijdt om Europees voetbal, dit in combinatie met de filosofie die men heeft met betrekking tot gezonde voeding, leefstijl en fitheid en het succesvolle eerste half jaar, heeft voor ons de doorslag gegeven om de samenwerking uit te breiden.”

OSONYQ

OSONYQ, een nieuwe speler in de markt van sports drinks, kent momenteel al samenwerkingen met de KNZB, de Italiaanse topclub Juventus en verschillende Nederlandse topsporters. OSONYQ heeft als eerste een geheel natuurlijke isotone sportdrank in de markt gezet en richt zich ook op gezonde voeding.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

NK Schietsport gehouden op Valkenhuizen

Het weekend van 29 en 30 juni wordt schietsportTOTAAL gehouden. Een evenement waarbij diverse schietsportactiviteiten worden gehouden in Arnhem.

SchietsportTOTAAL is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij in één weekeinde een groot aantal schietsportactiviteiten gelijktijdig plaatsvindt.  In 2019 wordt het georganiseerd op het sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. De editie van 2019 spreidt zich uit over twee dagen, namelijk op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019.

NK’s

SchietsportTOTAAL biedt een breed scala aan activiteiten en informatie voor beoefenaren van de schietsport. Behoudens de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens (luchtgeweer en luchtpistool) worden tevens gehouden de Nederlandse Kampioenschappen Target Sprint, de Nederlandse Kampioenschappen 5-schots Luchtpistool en de Nederlandse Kampioenschappen Moderne Vijfkamp. Naast deze NK’s kan worden deelgenomen aan een aantal open wedstrijden, zoals de Dutch Open (Target Sprint), de Dutch Open Coubertin Cup (moderne vijfkamp), de Vierkamp en de Laser-Run.

Cursussen en workshops

Voor leergierig kader van schietsportverenigingen (trainers en bestuurders) zal er een ruim aanbod zijn aan workshops en cursussen, met voor trainers bovendien de mogelijkheid om een bijscholing, noodzakelijk voor de verlenging van hun kaderlicentie, te volgen. Tevens kan er aan diverse schietsportclinics worden deelgenomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair