fbpx
Connect with us

Nieuws

Rik Koen verrast zichzelf met klinkend autosportdebuut: podiumplaats bij Junioren Fiesta Cup!

Foto: Rik Koen

Het was zijn debuutrace in de autosport en na afloop deed de pas vijftienjarige Rik Koen meer dan tevreden zijn verhaal. De coureur uit Arnhem werd afgelopen weekeinde in Zolder derde in de Junioren-klasse tijdens de eerste ronde van de Ford Fiesta Sprint Cup. Bovendien reed hij op zaterdag de snelste rondetijd. Het betekende een onverwacht sterk debuut en daarmee een mooi perspectief voor de rest van het seizoen.

“Het ging echt boven verwachting goed”, zei Koen enthousiast. “Ik ben zeker weten tevreden voor mijn eerste autorace. Dat ik tijdens de kwalificatie tweede werd, betekende dat ik er qua snelheid meteen goed vooraan bij zat. Dat was wel lekker, hoor.” Bovendien had hij genoten van de races. “Je hebt in de Fiesta Cup echte wedstrijden. Er is een heel goede, sterke competitie. Je moet echt knokken voor elke meter.”

Uitstekende kwalificatie

Na zijn uitstekende kwalificatie moest hij zaterdag tijdens de eerste race als negende starten vanwege de zogenaamde reversed grid. Daarbij wordt de uitslag van de kwalificatie omgedraaid voor de startopstelling van de eerste race. Het betekende dat de protegé van Nederlands racenestor Cor Euser als negende moest starten.

Vijfde plek veroveren

Na de start lag hij in een ommezien op de vijfde plaats algemeen, daarmee aantonend dat het met de snelheid wel goed zat. Later zakte hij een plaatsje terug om vervolgens sterk aan te dringen om die vijfde plek te heroveren. Rik: “Maar ik kwam erachter dat slipstreamen niet helpt. De rijder voor
me verdedigde heel sterk en ik kwam er helaas niet voorbij.”

Tweede wedstrijd

Een dag later mocht hij tijdens de tweede wedstrijd, een gecombineerde race van de Nederlandse en Belgische Ford Fiesta Sprint Cup, van de tweede startrij starten. Later in de race, nadat de safety car-periode was opgeheven, probeerde Rik Laurens de Wit in te halen.

Bijna crash

Maar De Wit verloor even de controle over zijn auto, ging daarbij van de baan en Rik moest snel naar rechts sturen om een crash te voorkomen. “Ik ging door het gras en verloor daardoor een plek in het Junior-klassement. Dat was jammer, maar ik ben toch heel tevreden”, zei Rik die uiteindelijk als vijfde algemeen over de finish kwam en daarmee de derde plaats in het Junioren-klassement voor zich opeiste.

‘Anders dan karten’

Dat klassement was natuurlijk belangrijk, maar wat Rik misschien nog wel belangrijker vond, is het feit dat hij in één weekeinde heel veel geleerd had. “De competitie zelf, hoe die is, maar ook hoe zo’n weekend verloopt en wat autosport inhoudt”, verklaarde hij. “Het is heel anders dan karten, en
daar leer je ook van.”

Zware race

De hitte had de eerste ronde van de Ford Fiesta Sprint Cup extra zwaar gemaakt. Toch had Rik daar weinig problemen mee gehad, zei hij. “Het was wel heet, maar het was toch niet heel moeilijk om je te blijven focussen. Dat kwam door de adrenaline, denk ik. Alleen aan het einde van de race
op zondag werd het zwaar.”

Tweede ronde van Ford Fiesta Sprint Cup

Nu wacht hem de tweede ronde van de Ford Fiesta Sprint Cup. Die wordt gehouden op het circuit van Spa-Francorchamps. Rik kent die baan inmiddels, aangezien hij er al een keer testte. “Je heb daar veel meer bochten dan op het circuit van Zolder. Ik vind de baan ook lastiger om te rijden. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair