fbpx

Rondleiding op nieuwe natuurbegraafplaats Koningsakker

In de schaduw van abdij Koningsoord ontwikkelen de zusters Trappistinnen een bijzondere natuurbegraafplaats. De voormalige maisakkers veranderen in een prachtig natuurgebied, dat open staat voor iedereen. De opening van de natuurbegraafplaats staat gepland voor later dit jaar, maar belangstellenden kunnen nu al een kijkje nemen. Op vrijdag 22 februari a.s. vindt er voor het eerst een rondleiding plaats op de natuurbegraafplaats in wording.

Natuurbegraven is een duurzame manier van begraven, waarbij alleen natuurlijke materialen gebruikt worden. Het blijvende graf gaat op in de natuur. Mensen kunnen binnenkort zelf een plek uitkiezen op deze unieke begraafplaats. De opbrengsten van de natuurbegraafplaats komen ten goede aan de abdij en het natuurbeheer.

Rondleiding

De rondleiding begint om 14:00 uur. De wandeling duurt ongeveer een uur en leidt voor een deel over onverharde paden. Natuurbegraafplaats Koningsakker is bereikbaar via de Dreijenseweg, afslag Sportlaan. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deze rondleiding via koningsakker.nl/rondleiding.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top