fbpx
Connect with us

Nieuws

Ryanne van Dorst zoekt Arnhemse ‘nachtdieren’ voor haar tv-programma

Nachtdier Ryanne van Dorst is op zoek naar Arnhemse nachtdieren. Voor haar tv-programma van BNNVARA ‘Nachtdieren’ is Ryanne opzoek naar mensen die werken en leven in de nachtelijke uurtjes. De opnames zullen deze week in de nacht van woensdag op donderdag zijn.

Foto: Wikipedia

Deze week filmt BNNVARA in de nacht van woensdag op donderdag het tv-programma Nachtdieren. In dit programma gaat Ryanne van Dorst opzoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker? Welke mensen kunnen niet slapen en welke mensen willen niet slapen? In haar nachtelijke ontdekkingstocht stuit Ryanne op mooie en ontroerende ontmoetingen met de meest uiteenlopende personen en verhalen.

Gezocht

Nu zijn ze nog op zoek naar een mooi verhaal met een Arnhemmer die op leeftijd is, het liefst een vrouw waar ze aan het einde van de avond kunnen aankloppen voor een leuk of mooi gesprek. Ook andere nachtverhalen zijn welkom. Ken je iemand of ben jezelf een nachtdier? Mail dan naar rowdy.de.leeuw@bnnvara.nl

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

3FM Serious Request komt door Arnhem

3FM Serious Request komt met hun Life Line dwars door Arnhem heen op 21 december. Zes 3FM-dj’s lopen van Goes naar Groningen in de week voor kerst. Ook zullen ze Elst, Rheden en Velp bezoeken. Vorig jaar haalde de DJ’s €1.308.899,- op.

Foto: 3FM

In de week voor kerst trekken er drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland, in estafettevorm. Zij lopen één route van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Hiermee halen ze samen met de rest van Nederland geld op om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel

De dj’s starten op de Grote Markt in Goes op 18 december en eindigen op kerstavond op de Ossenmarkt in Groningen, waar de eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt.

ETAPPE 1 – START OP 18 DECEMBER 14:00

Goes
Kloetinge
Waanskinderen
Kapelle
Biezelinge
Schore
Hansweert
Kruiningen (chequepoint)

ETAPPE 2 – START OP 18 DECEMBER 20:00

Kruiningen
Oostdijk
Krabbendijke
Stationsbuurt
Rilland
Oesterdam (chequepoint)

ETAPPE 3 – START OP 19 DECEMBER 02:00

Oesterdam
Völckerdorp
Woensdrecht
Hoogerheide
Zandfort
Korteven
Bergen op Zoom (chequepoint)

ETAPPE 4 – START OP 19 DECEMBER 08:00

Bergen op Zoom
Heerle
Wouw
Vinkenbroek
Bulkenaar
Tolberg
Roosendaal (chequepoint)

ETAPPE 5 – START 19 DECEMBER 14:00

Roosendaal
Nieuwenberg
Oudenbosch
Zevenbergen (chequepoint)

ETAPPE 6 – START 19 DECEMBER 20:00

Zevenbergen
Achterdijk
Zevenbergschen Hoek
Wagenberg
Made (chequepoint)

ETAPPE 7 – START 20 DECEMBER 02:00

Made
Geertruidenberg
Raamsdonksveer
Raamsdonk
Waspik
Waalwijk (chequepoint)

ETAPPE 8 – START 20 DECEMBER 08:00

Waalwijk
Drunen
Vlijmen
Deuteren
Den Bosch (chequepoint)

ETAPPE 9 – START 20 DECEMBER 14:00

Den Bosch
Rosmalen
Nuland
Geffen
Oss (chequepoint)

ETAPPE 10 – START 20 DECEMBER 20:00

Oss
Berghem
Schaijk
Reek
De Elft
Grave (chequepoint)

ETAPPE 11 – START 21 DECEMBER 02:00

Grave
Nederasselt
Overasselt
Malden
Nijmegen (chequepoint)

ETAPPE 12 – START 21 DECEMBER 08:00

Nijmegen
Lent
Oosterhout
Elst
De Laar
Arnhem (chequepoint)

ETAPPE 13 – START 21 DECEMBER 14:00

Arnhem
Velp
Rheden
De Steeg
Ellecom
Dieren (chequepoint)

ETAPPE 14 – START 21 DECEMBER 20:00

Dieren
Spankeren
Leuvenheim
Brummen
Rhienderen
Oeken
Voorstonden
Zutphen (chequepoint)

ETAPPE 15 – START 22 DECEMBER 02:00

Zutphen
Warnsveld
Almen
Groot Dochteren
Laren (chequepoint)

ETAPPE 16 – START 22 DECEMBER 08:00

Laren
Harfsen
Kring van Dorth
Epse
Deventer (chequepoint)

ETAPPE 17 – START 22 DECEMBER 14:00

Deventer
Schalkhaar
Heeten
Raalte (chequepoint)

ETAPPE 18 – START 22 DECEMBER 20:00

Raalte
Mariënheem
Haarle
Holten (chequepoint)

ETAPPE 19 – START 23 DECEMBER 02:00

Holten
Rijssen
Nijverdal
Hellendoorn (chequepoint)

ETAPPE 20 – START 23 DECEMBER 08:00

Hellendoorn
Schuilenburg
Rhaan
Hankate
Lemele
Ommen (chequepoint)

ETAPPE 21 – START 23 DECEMBER 14:00

Ommen
Witharen
Ommerschans
Balkbrug
Den Kaat
Nolde
Schottershuizen
Zuidwolde (chequepoint)

ETAPPE 22 – START 23 DECEMBER 20:00

Zuidwolde
Lubbinge
Ten Arlo
Hoogeveen
Stuifzand
Zwartschaap
Pesse (chequepoint)

ETAPPE 23 – START 24 DECEMBER 02:00

Pesse
Spier
Beilen
Eursinge
Hooghalen (chequepoint)

ETAPPE 24 – START 24 DECEMBER 08:00

Hooghalen
Assen
Rhee
Ubbena
Vries (chequepoint)

ETAPPE 25 – START 24 DECEMBER 14:00

Vries
Donderen
Bunne
Winde
Schelfhorst
Eelderwolde 
Groningen (chequepoint)

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Professor Grotenhuis benoemd tot ridder

Professor dokter (André) Grotenhuis (64) is bij zijn afscheid op donderdag 10 oktober als hoogleraar Neurochirurgie en neurochirurg aan het Radboud umc benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, de woonplaats van André Grotenhuis. André Grotenhuis ontving de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving.

Grotenhuis is een van de grondleggers van de kijkoperatie binnen de neurochirugie. De techniek verbeterde de zorg en behandeling van patiënten met ernstige hersenaandoeningen. Ook verbeterde het de kwaliteit van leven na de ingreep. Vandaag de dag is de techniek niet meer weg te denken. In 2011 ontving hij hiervoor een ‘International Lifetime Recognition Award’. André Grotenhuis is sinds 1987 werkzaam als neurochirurg bij het Radboudumc. 12 jaar later werd hij hoofd van het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen en in 2001 volgde de benoeming tot hoogleraar.

Prijzen

In 2010 beëindigde hij zijn functie als afdelingshoofd om zich meer te kunnen richten op de klinische taken, het onderwijs en het onderzoek. In 2014 ontving Grotenhuis de Vilhelm Magnus eremedaille van de Scandinavische neurochirurgische vereniging. Burgemeester Ahmed Marcouch: “Profesor dr. Grotenhuis is een Arnhemmer die een meer dan
uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de zorg. Vandaag de dag maken veel vakgenoten gebruik van zijn kennis, kunde en inbreng. Daar zijn heel veel patiënten mee geholpen. Ik ben daar heel trots op.”

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

De binnenstad wordt groen, groener, groenst

Vanaf de derde week van oktober wordt de derde fase uitgevoerd van het groenplan voor de Arnhemse binnenstad. In een periode van ongeveer vier weken worden 111 groene elementen in de vorm van boom- en plantbakken, geveltuintjes en klimgroen over de binnenstad uitgezet. Dit is daarmee de laatste fase van het project Binnenstad Groen. In een periode van drie jaar is de binnenstad verrijkt met ruim 300 groene elementen.

Tijdens deze laatste fase van het groenplan is er opnieuw met veel enthousiasme door 53 bewoners en ondernemers ingetekend op de groene elementen die in deze bijzondere samenwerking door bewoners, ondernemers en gemeente aan de binnenstad worden aangeboden. Ook dit jaar bleek de belangstelling weer groot. Helldörfer Lasbedrijf zorgt voor
de bekende stalen bakken en Sight Landscaping neemt de beplanting voor haar rekening. Tegelijkertijd met het uitzetten van de nieuwe bestelling wordt de beplanting van de voorgaande twee fasen waar nodig aangevuld en hersteld.

Succesvolle samenwerking

Het vergroenen van de binnenstad is een samenwerking van Bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem (PBA) en gemeente Arnhem (inclusief team Leefomgeving CSA). Alle partijen onderschrijven het belang van groen voor de binnenstad. Niet alleen voor wat betreft het leefklimaat, maar ook voor de beleving, de aantrekkelijkheid en voor de biodiversiteit.

Tijdens de drie jaren waarin het project liep, konden bewoners of ondernemers tegen aantrekkelijke voorwaarden groen aanschaffen. De samenwerkende partijen hebben geïnvesteerd tot respectievelijk 90% van de kosten in de eerste ronde en 80% in de tweede en derde ronde. De deelnemers betalen een eigen bijdrage en dragen zorg voor het onderhoud
van de geveltuintjes en het klimgroen, en het kleine onderhoud van de boom- en plantbakken. De gemeente doet de rest.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair