fbpx
Connect with us

Nieuws

Sluit je zomer op een bijzondere manier af!

Van 17 t/m 20 september staat in het mooie Horsterpark in Duiven de Zomer Revue. Met elke avond een afwisselend programma van dans, cabaret, zang, illusie, burlesque, theater en live muziek. Een avond vol cultuur en gezelligheid. Een avond waar verbazing en verrassing centraal staan. Geniet ondertussen van een lekker hapje & een drankje.

In het prachtige openluchttheater heb je de keuze uit 3 rangen. Twee rangen in de openlucht en een overdekte viprang met mooi opgedekte tafels. Ga je voor een luxe overdekte vip ervaring met een
lekker welkomstdrankje en lekkere zoutjes of voor het avontuurlijke genieten onder de heldere hemel? Waar je ook zit: je zit altijd up en close met jouw favoriete artiest.

200 bezoekers

Alles is Corona proof! Met per show zitplaatsen voor 200 bezoekers.
Voor tickets en informatie: zomerrevue.nl . Ticketprijzen vanaf € 33,50
Elke avond is er een spectaculaire show van 19.30 – 22.45 uur. Inloop is vanaf 18.30 uur. De catering wordt verzorgd door zalencentrum Wieleman uit Westervoort.

Corona-proof

De komende week wordt het programma bekend gemaakt. Zomer Revue is een initiatief van LightFX. Binnen een mum van tijd kreeg hij mensen en bedrijven mee, want eindelijk kunnen we weer wat organiseren. Iedereen (bezoekers en bedrijven) hebben behoefte aan een fijn corona proof evenement.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhemse Pauline zondagavond door Winston Gerschtanowitz verrast met 86.000 euro

Een geweldige verrassing op de zondagavond voor Pauline(46) uit de Megenstraat in Arnhem. Winston Gerschtanowitz stond met een draaiende camera en een cheque van de Postcode Loterij in haar straat. Hij mocht Pauline verrassen met 86.000 euro, hetzelfde bedrag als studiowinnaar Jeroen uit Doetinchem won tijdens de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’. Het verrassingsmoment, dat op gepaste afstand plaatsvond, was live bij SBS6 te zien. 

De 46-jarige Pauline schrok zich een hoedje toen Winston plots bij haar op de stoep stond. Compleet overdonderd liep ze met Winston mee naar zijn huiskamer op wielen. Daar stond haar een bijzondere verrassing te wachten. “Ik heb nog niets gezien, dus ik heb geen idee wat ik heb gewonnen.”, vertelde de nietsvermoedende Pauline. In de mobiele huiskamer werd Pauline verrast met een bedrag van 86.000 euro: “Wauw, dit is ongelofelijk! We willen heel graag reizen en een nieuwe auto kopen. Verder willen we ook een nieuwe schutting!”

Winston terug met huiskamer op wielen

Al jaren belt Winston bij winnaars aan om in hun eigen knusse woonkamer de koffer te overhandigen. Dit jaar gaat dat anders en rijdt Winston vóór met zijn eigen coronaproof “huiskamer” op wielen. Winston vertelt: “Al die jaren werd ik steeds heel hartelijk door de winnaars thuis ontvangen. Hoe leuk om nu zelf voor gastheer te spelen en de winnaars net zo warm te ontvangen als zij dat de afgelopen jaren bij mij deden.” 

Ook buren uit Arnhem winnen mee

Pauline ontvangt dit geldbedrag omdat Jeroen uit Doetinchem dit bedrag in de finale van Miljoenenjacht won. Een Postcode Loterij-deelnemer wint hetzelfde bedrag thuis. Pauline uit Arnhem was deze keer de gelukkige. En zij laat haar buren mee winnen. Iedereen die met postcode 6824 AJ (Megenstraat) meespeelt met de Postcode Loterij, verdeelt met elkaar dit bedrag. In totaal zijn dit 10 inwoners. Zij winnen bedragen variërend van 7.166 tot 14.333 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen met de Postcode Loterij. 

Over ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’

In dit speciale jubileumseizoen van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus. Daarom zijn er in totaal acht koffermeisjes aanwezig en zitten er per vak geen vijftig, maar vijf deelnemers in de studio van Miljoenenjacht. Eén van de in totaal vijftig aanwezige deelnemers van de Postcode Loterij maakt kans om de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen en kan met dit spel een geldbedrag tot wel vijf miljoen euro winnen.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 4 oktober wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij SBS6.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Portaal heeft woonrede

De inhoud van de Miljoenennota en de troonrede horen geheim te blijven tot de derde dinsdag in september. Maar in de aanloop naar Prinsjesdag komt er vaak al veel naar buiten. Het leek erop dat dit ook vandaag gebeurde. Het bleek echter niet te gaan om de troonrede, maar om de woonrede van Portaal. Hiermee vraagt deze corporatie aandacht voor de wooncrisis in Nederland.

Foto: Portaal

Het gaat niet goed met wonen in Nederland

‘Iedereen verdient een woning waarin hij of zij lekker woont, die goed onderhouden is, in een fijne buurt. Een thuis, van waaruit je kunt werken, leren en leven. Waar je veilig bent. Niet voor niets is wonen in de
Grondwet verankerd. Maar dan moet je wel een huis hébben’, aldus de corporatie in haar woonrede. Dirk Jan van der Zeep, bestuurder van Portaal: “Het gaat niet goed met wonen in Nederland. Het woningtekort
is immens, wachttijden voor een woning zijn lang, huren dreigen onbetaalbaar te worden en buurten verslechteren. Terwijl het kabinet geen stappen zet om de wooncrisis in ons land aan te pakken. Sterker
nog, de situatie verergert alleen maar.”

Onrechtvaardig

Met de woonrede wil Portaal een signaal afgeven aan Den Haag. “Woningcorporaties moeten niet alleen woningen bouwen en renoveren, maar hebben ook de taak om hun woningen te verduurzamen. Een
enorme opgave!” benadrukt Van der Zeep. “Door de jaarlijks stijgende verhuurderheffing is daar geen geld voor.” Deze in eerste instantie tijdelijke – en nooit meer afgeschafte – belasting op sociale huurwoningen, kost woningcorporaties jaarlijks miljarden. “Geld dat onze huurders hebben opgebracht en rechtstreeks in de staatskas verdwijnt. Wij vinden het onrechtvaardig dat dankzij het huidige woonbeleid mensen met de laagste inkomens opdraaien voor de problemen op de woningmarkt.” De woonrede van Portaal eindigt dan ook met de oproep om de verhuurderheffing af te schaffen.

Een uitnodiging om samen te werken

Maar volgens Van der Zeep is het meer dan dat. “De woonrede is ook een uitnodiging om samen te werken en niet weg te kijken. Aan eenieder die een bijdrage kan en wil leveren. Zodat we weer trots kunnen zijn op hoe we wonen in Nederland hebben geregeld.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Restauratie harnas hertog van Gelre voltooid

De restauratie van de harnas van de hertog van Gelre is voltooid. Het harnas zal voorlopig nog niet te zien zijn in de Eusebiuskerk, maar in het Nationaal Militair Museum.

Foto: Jan van Dalen

Bij het harnas van de hertog hoort ook een pop en een zwaard. Het hoofd en handen waren al eerder in de restauratie in de jaren ’60. Restaurateur Diede Verbiest heeft toen het hoofd en de handen gerestaureerd.

Zwaard

In 1944 verdween het orginele zwaard. Deze is door atelier Gotscha vervaardigd op basis van vooroorlogse foto’s en tradities. Deze zwaard hangt weer naast het harnas.

Naar Soest

Wil je het harnas bewonderen vanaf 1,5 meter? Dan kun je naar het nationale Militaire Museum in Soest. Daar zal hij het aankomende half jaar te zien zijn.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair