fbpx
Connect with us

Nieuws

Slutskiy: “Dit was de beste reactie”

Foto: Vitesse

Vitesse vertrekt zondag richting de provincie Drenthe, waar het om 14.30 uur in stadion De Oude Meerdijk gaat spelen tegen FC Emmen. Vitesse TV kijkt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en centrale verdediger Danilho Doekhi vooruit op de wedstrijd.

Voor Slutskiy was de krachtmeting tegen Willem II naar eigen zeggen een van de belangrijkste wedstrijden uit zijn carrière, een overwinning was broodnodig voor de club. Vitesse voldeed aan deze taak en won de laatste speelronde na een spannend duel met 3-2 van de Brabanders. “We hebben attractief en agressief gespeeld. De teamspirit was goed, dat is naast drie punten ook belangrijk”, vindt Slutskiy. In GelreDome bleef het lang spannend, de Tilburgers kwamen tot twee keer toe terug in de wedstrijd komen. “Je probeert elkaar natuurlijk bij de les te houden, ook nadat we scoren. Toch krijg je dan een goal om de oren, daar moeten we scherper in zijn”, zegt de twintigjarige-verdediger.

image

Nare herinnering

Om de concurrentie voor te blijven is een overwinning op FC Emmen essentieel. Doekhi: “De vorige keer konden we helaas niet de volle buit pakken. Hopelijk kunnen we revanche op ze nemen”. Ook de Emmenaren hebben drie punten hard nodig. Ze staan zes punten los van rivaal De Graafschap, maar desondanks dat zijn ze terug te vinden in de degradatiezone. “Voor beide ploegen een belangrijke match. De laatste ontmoeting eindige dankzij een gemiste penalty in een teleurstelling. Dat was een pijnlijk moment voor mij en het team”, aldus Slutskiy. 

image

Kansen pakken

Doekhi mocht tegen Willem II in de basis starten en speelde tot aan het laatste fluitsignaal. “Het is fijn om weer negentig minuten in de benen te hebben, dat geeft een goed gevoel”. De jonge verdediger verloor in zijn prille carrière nog nooit van FC Emmen. Met Jong Ajax won Doekhi eenmaal en speelde hij één keer gelijk tegen ze. “We gaan daar zeker voor de winst”, zegt hij lachend. Tegen Willem II viel Oussama Darfalou uit met een enkelblessure, wat kansen biedt voor andere jongens. “Het ontbreken van Darfalou kan voor Mohammed Dauda een kans zijn om zich te bewijzen”. Thulani Serero is zondag weer terug te vinden in de wedstrijdselectie. Charly Musonda is zo goed als hersteld van zijn knieblessure en meldde zich deze week weer in Arnhem. 

image

Geroutineerde ploeg

Het team van Dick Lukkien heeft een spelersgroep die al een tijdje meedraait in het betaald voetbal en weet wat er van ze gevraagd wordt dit seizoen. “FC Emmen heeft een selectie met een hoog gehalte ervaren spelers. De gemiddelde leeftijd ligt rond de zeven- á achtentwintig jaar. Het is een geslepen ploeg die met zes defensieve spelers speelt, een goed georganiseerde equipe”, vertelt Slutskiy. Om aan te sluiten bij de top van de Eredivisie is alleen een overwinning niet genoeg. “Als we mee willen doen voor de serieuze plekken in de Eredivisie dan moeten we deze wedstrijden winnen en bovendien ook een reeks neerzetten”, sluit de hoofdtrainer af.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair