fbpx

SLUTSKIY: “ER STAAT VEEL OP HET SPEL”

Foto’s: Vitesse

Vitesse neemt het zaterdag om 20.45 uur in GelreDome op tegen Willem II. Vitesse TV kijkt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en Alexander Büttner vooruit op de wedstrijd.

De bittere nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Groningen is de selectie niet in de koude kleren gaan zitten. “De verliespartij was een moeilijk moment voor het team. Het heeft ons vertrouwen een kleine deuk gegeven, maar we hebben een goede week achter de rug waarin we het vertrouwen weer op hebben kunnen bouwen richting Willem II”, vertelt Slutskiy.

image

Gat wordt kleiner 


Er staat een cruciaal duel voor de deur, want Vitesse ziet het verschil tussen de concurrenten steeds kleiner worden. “Dit wordt een van de belangrijkste wedstrijden in mijn periode bij Vitesse, omdat de marge op de ranglijst steeds kleiner wordt en we toe zijn aan een overwinning”. Linkerflankspeler Büttner spreekt vertrouwen uit richting de clash tegen Willem II. “We hebben een felle trainingsweek achter de rug, dat geeft hoop. Als team moeten we gaan vechten voor drie punten”. 

image

Goede start

 Afgelopen november wisten de Vitessenaren tegen Willem II het duel al snel naar zich toe te trekken. Zo’n scenario heeft Büttner zaterdag opnieuw voor ogen. “We hebben de kwaliteit om vroeg in de wedstrijden toe te slaan. Als we vanaf het begin 100% scherp zijn is een snelle treffer zeker mogelijk en moeten we geen goals weggeven”. Met Alexander Isak hebben de Tilburgers volgens Slutskiy een goede vervanger van Fran Sol in huis gehaald. “Hij is een hele goede speler met veel talent, een lastig te bespelen tegenstander”.

image

Extra opties

 Tegen de ploeg van trainer Adrie Koster heeft Slutskiy meer keuzes om tot zijn basiselftal te komen. “Ik ben blij met de brede selectie die ik zaterdag tot mijn beschikking heb. Op dit moment hebben we iedereen nodig om uit deze mindere fase te komen, zo kun je de tegenstander ook makkelijker verrassen”. Willem II heeft dit seizoen bewezen sterk te zijn in wedstrijden buitenshuis. “We moeten uitgaan van onze eigen kracht en gaan morgen geen onnodig puntverlies lijden. Ik heb vertrouwen in een goede afloop”, zegt Büttner zonder aarzeling.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top