fbpx
Connect with us

Nieuws

Slutskiy: “Kracht ligt voorin”

Foto: Vitesse

Vitesse treedt zondag aan tegen de huidige nummer drie: Feyenoord. De krachtmeting met de Rotterdammers begint om 14.30 uur in GelreDome. Vitesse TV kijkt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en middenvelder Matúš Bero vooruit op de wedstrijd.

De Arnhemmers kwamen laat op gang, pas tegen het einde van het tweede bedrijf werd NAC Breda definitief over de knie gelegd. “Na de rust hebben we als team goed gespeeld, de wedstrijd gedomineerd en alles bijeengenomen ook terecht gewonnen”, aldus Slutskiy. De laatste weken speelt Bero op een nieuwe, wat verdedigende positie. Hij kijkt tevreden terug op zijn duel tegen de Bredanaren. “Het is een defensievere plek op het veld, die andere taken met zich meebrengt. Ik vind het een fijne positie, nu krijg je ook meer ballen dan wanneer je op de tien-positie staat. Ik kom meer in de duels en kan nu op een andere manier belangrijk zijn voor het elftal”, zegt Bero. 

Hectisch duel 

De laatste ontmoeting tussen Vitesse en Feyenoord was er eentje die menig Vitessenaar niet snel vergeet. In die wedstrijd vielen er drie rode kaarten en liep Tim Matavz een zware blessure op. “Het was een bizar duel. We begonnen aardig en dankzij een prima voorzet van Vyacheslav Karavaev kon ik scoren en ons op voorsprong schieten. De tweede helft startten we slecht, waardoor het mis ging”, vindt Bero. Vlak voor tijd besliste ex-international Robin van Persie de wedstrijd in het voordeel van de Feyenoorders. “Het grootste gemis was Matavz, die een ernstige blessure opliep, dat was echt een aderlating voor de club.” 

Interessante strijd 

Vitesse ontloopt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst qua puntenaantal steeds minder. Het gat tussen beide teams is de laatste weken een stuk kleiner geworden, maar het verschil is nog steeds zeven punten. Mits de Arnhemmers zondag winnen, doen ze weer mee in de strijd voor een direct geplaatste status voor de UEFA Europa League. Slutskiy: “Het gaat een lastige wedstrijd worden tegen Feyenoord. Zij zijn waarschijnlijk meer aan de bal dan ons en hebben vooral voorin veel kwaliteit lopen.” Bero weet dat de bezoekers niet in de beste vorm verkeren, maar sluit zich aan bij de woorden van zijn hoofdtrainer. “Beide teams hebben een sterke ploeg. Ze hebben veel kwalitatief goede spelers, die het vermogen hebben om snel weer op haar oude niveau te komen. Het wordt een boeiend duel.” 

Groot contrast 

Slutskiy heeft hoopt op een prima resultaat tegen de bekerwinnaar van vorig seizoen. “Er is veel verschil tussen Feyenoord in De Kuip en buitenshuis. Wij spelen zondag thuis met eigen supporters, dus we maken zeker kans op een overwinning.” Wat betreft de selectie zijn er enkele afwezigen in de confrontatie met de club uit de havenstad. “Jake Clarke-Salter, Tim Matavz en Oussama Darfalou zitten niet bij de spelersgroep. Thulani Serero is waarschijnlijk fit genoeg om te spelen”, aldus Slutskiy. Bero heeft vertrouwen in een goede afloop zondagmiddag. “Er liggen zeker kansen, we gaan er alles aandoen om te winnen.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair