fbpx
Connect with us

Nieuws

Smartphone Speurtocht in Sonsbeek

foto: Sonsbeek

Zaterdag 15 juni wordt de smartphone speurtocht ‘De Geheime Sleutels van Park Sonsbeek’ officieel gelanceerd. Deze spannende zoektocht vol raadsels en mysteries is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

De meeste wandelroutes zijn voor de jeugd vaak saai en lang en doen geen beroep op hun fantasie en creativiteit. Daar heeft het team van ‘Lotje van Zomeren’ iets op gevonden: de smartphone speurtocht. Een navigatie wandeling die je met behulp van je smartphone en een speciale gratis app kunt lopen. De wandeling start bij Molenplaats Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg 24a in Arnhem.

Lotje

‘Lotje van Zomeren’ is een fictief meisje van 10 jaar oud, dat is bedacht door Routebureau Nederland. Samen met haar familie bezoekt Lotje bekende en minder bekende plekken in Nederland, zoals het Arnhemse stadspark Sonsbeek. De kinderen gaan met hun mobieltje in de hand op zoek naar geheime sleutels en komen daarbij langs de leukste en mooiste plekjes van het park. Als ze een sleutel hebben gevonden krijgen ze de volgende aanwijzing en kunnen ze verder met de speurtocht. Onderweg levert Lotje eigenzinnig commentaar en stelt de kinderen knotsgekke vragen waarmee ze extra punten kunnen verdienen.  

Geheime sleutels

Om de officiële start van ‘De Geheime Sleutels van Park Sonsbeek’ te vieren nodigt Molenplaats Sonsbeek alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit om op zaterdag 15 juni samen met hun ouders op zoek te gaan naar de geheime sleutels in het park. 

App

Meedoen is heel eenvoudig. Download thuis alvast de gratis izi.TRAVEL app op je smartphone. Open de app, klik op ‘In de buurt’ en zoek naar ‘Arnhem’. Download vervolgens de speurtocht ‘De Geheime Sleutels van Park Sonsbeek’ op je mobieltje zodat je onderweg geen internetverbinding nodig hebt. Als je bij Molenplaats Sonsbeek bent tik je op ‘Speel audio af’ en je kunt beginnen. Alle kinderen die de speurtocht die dag tot een goed einde brengen krijgen een mooi aandenken!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair