fbpx

Snapchat verandert Arnhem in Nijmegen in de kleuren van NEC

Veel Arnhemse gebruikers van het sociale medium Snapchat hebben de laatste dagen even achter hun oren moeten krabben. Hun favoriete stad verschijnt in de gedaante van Nijmegen! En dat nota bene in de kleuren van voetbalclub NEC, de aartsrivaal van Vitesse.

Wie op snapchat plaatjes deelt vanuit Arnhem, kan er een soort lokaal label aan hangen. Meestal zijn dat afbeeldingen van de John Frostbrug of van andere bekende stadsbeelden. Maar een saboteur heeft nu roet in het eten gegooid.

Aprilgrap

Wie hierachter zit, is onbekend. Waarschijnlijk gaat het om een 1 aprilgrap van NEC-supporters die de aanhang van Vitesse een hak willen zetten. Zondag vindt de altijd beladen derby tussen de twee clubs plaats.

Wat gebeurt hier nou precies? Een ervaren Snapchat-gebruiker legt het uit. “Wanneer je een foto maakt in de buurt van Arnhem, kun je effecten toevoegen. Ook plaatjes van Arnhem. Die kun je indienen bij Snapchat.” Als iemand uit Nijmegen dus een gek plaatje van Arnhem instuurt, kan dat dus ook? “Snapchat controleert vermoedelijk de aanpassing niet.”

Negatief

De aanpassing is te zien wanneer je na het maken van een foto naar links of naar rechts sleept met je vinger. “Het is nog niet bekend hoe lang Arnhemse snapchat-gebruikers deze wijziging te zien krijgen.” Volgens hem zijn er veel negatieve reacties vanuit Arnhem. “Iedereen zegt gewoon: oprotten met de wijziging. Geen NEC-kleuren in Arnhem!”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Back to top