fbpx
Connect with us

Nieuws

SOFA en gemeente Arnhem stellen 300.000 euro ter beschikking als Noodfonds voor Arnhemse economie

binnenstad arnhem - ik hou van arnhem

Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA) en gemeente Arnhem stellen een tijdelijk Noodfonds met een bedrag van 300.000 euro ter beschikking. Dit Noodfonds is bedoeld voor projecten en initiatieven die de economische schade voor Arnhemse ondernemers door het coronavirus beperken en voor projecten en initiatieven die ervoor zorgen dat ondernemers (een deel van) hun omzet ondanks de crisis kunnen blijven generen.

Foto: IHVA

Het Noodfonds is vooralsnog tot 1 juli opengesteld. Collectieven van ondernemers of beroepsgroepen kunnen op een laagdrempelige manier een subsidieaanvraag indienen.

Let wel: Het Noodfonds is niet bedoeld om weggevallen omzet of inkomen te compenseren. Het fonds is niet bedoeld voor een individuele ondernemer, maar voor een project of initiatief van een collectief van ondernemers, een beroepsgroep (bijv. de horeca) of een project of initiatief om een keten te herstellen (denk aan een bezorgservice voor producten van winkels in de binnenstad). 

Projecten

Sinds de oprichting van het Noodfonds per 6 april 2020 is € 91.833,- toegekend aan projecten en initiatieven die de economische schade van corona beperken en die het mogelijk maken dat ondernemers toch nog (een deel van hun) omzet kunnen blijven genereren: De digitale binnenstad, Dit is Pas Arnhem – de Pluim, Hart van de stad en Campagne Spijkerkwartier.

Daarnaast zijn diverse initiatieven door het bestuur van het Noodfonds met elkaar in verbinding gebracht. Meer informatie over het Noodfonds is te vinden op de site van Stichting Ondernemersfonds Arnhem.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Minister: ‘boa’s beter uitrusten, maar geen wapens’

Minister Grapperhaus gaat bekijken hoe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) betere uitgerust kunnen gaan worden. Maar een wapenstok of pepperspray krijgen ze wat hem betreft niet.

Foto: Willem 90 – Wikipedia

Laatste tijd hebben boa’s het niet makkelijk. Er is een toename van geweld tegen de gemeentelijke handhavers. Zij hebben nu de taak om toe te zien of mensen zich o.a. houden aan de 1,5 meter afstand. Dit loopt regelmatig uit de hand. Zo werd er met Pinksteren een tweetal boa’s mishandeld in IJmuiden. De minister wil met boa- en politiebonden in gesprek over het eventuele gebruik van een noodknop of een bodycam. Daarnaast is de minister van mening dat de politie direct aanwezig moet kunnen zijn als een boa in de moeilijkheden komt. 

‘Wapenstok is geen gerantie’

Maar het inzetten van geweldsmiddelen als een wapenstok of pepperspray is een brug te ver. Deze middelen mag volgens de minister alleen gebruikt worden door politie. “Een feit dat je een wapenstok meekrijgt, is nog geen garantie dat je dat soort hufters tegen het lijf loopt.” laat Ahmed Marcouch weten aan RTL nieuws.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair