fbpx
Connect with us

Uit

Spectaculair IMAX 3D-effect in Transformers: The Last Knight

transformers

De nieuwe Michael Bay-film Transformers: The Last Knight draait momenteel in IMAX 3D in Pathé Arnhem. Dit is de allereerste film die is opgenomen met IMAX 3D-camera’s. Hierdoor wordt maximaal gebruikt gemaakt van het de IMAX-mogelijkheden en is het 3D-effect spectaculair.

De film gaat over Cade Yeager (Mark Wahlberg). Die wordt beschermd door de autobots Bumblebee, Hound, Drift en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron.

Aarde vernietigen

Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen. Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.  Transformers: The Last Knight draait vanaf donderdag in Pathé Arnhem. Meer informatie is te vinden op de site van de bioscoop.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

McDonald’s Gelredome als prototype voor 1,5 meter economie

McDonald’s heeft in  restaurant Arnhem GelreDome een prototype restaurant ingericht die mogelijkheden weergeeft in de anderhalvemetereconomie. In deze voorbeeldsituatie toont McDonald’s hoe zittende horeca in de anderhalvemetereconomie eruit zou kunnen zien. McDonald’s wil samen met haar Franchisenemers én horecavakgenoten het prototype verbeteren, om een opstart van alle zittende horeca mogelijk te maken: met elkaar, voor elkaar.

Foto: McDonald’s

McDonald’s heeft, met de kennis van nu, twee varianten uitgewerkt die een blauwdruk zouden kunnen vormen van hoe  de zittende horeca straks weer  gasten kan verwelkomen: Take Out Plus en Dine In. Bij Take Out Plus bestellen gasten in het restaurant en kunnen ze de bestelling  buiten aan statafels nuttigen, in groepjes van maximaal drie personen. Bij Dine In wordt de bestelling in het restaurant  aan tafel geserveerd, met behulp van een serveerwagen om een veilige afstand te houden tussen medewerkers en gasten. 

Herinrichting

De herinrichting van restaurant Arnhem GelreDome betreft een demonstratie, naast de contactloze McDrive die gewoon open is. McDonald’s heeft de hele klantreis in het restaurant aangepast; functionele communicatie en aanwijzingen zijn fun gemaakt. Arnhem GelreDome is het eerste McDrive restaurant waar McDonald’s vanaf vandaag ook Take Out introduceert. Deze service is met name gericht op het helpen van gasten die het restaurant niet kunnen bezoeken via de McDrive, bijvoorbeeld fietsers of voetgangers.

Veilige omgeving creëren

Met dit prototype restaurant wil McDonald’s een mogelijke oplossing bieden. Want hoewel geen restaurant hetzelfde is, staan horecaondernemers wel voor dezelfde uitdaging: hoe creëren we een veilige omgeving voor onze medewerkers en gasten? Daarom nodigt de restaurantketen collega-horecaondernemers uit  voor een bezoek om met elkaar na te denken over verbeteringen waar de hele horeca iets aan heeft.

Take Out

Het prototype in Arnhem bouwt voort op de extra maatregelen die de restaurantketen in maart heeft genomen om gasten via de McDrive en McDelivery, en in enkele gevallen Take Out bij restaurants zonder McDrive, een geheel contactloze bestelmogelijkheid te bieden. Zo zijn de werkwijze en keukenopstelling ingrijpend veranderd. Van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze, waar medewerkers in zones werken op 1,5 meter afstand en waar nodig met afscheidingen. ‘Zet neer, stap weg en pak over’ is het nieuwe werken voor de medewerkers.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Duizend horecazaken dreigen 1 juni open te gaan. ook in Arnhem?

Ondernemers van Horecazaken vinden dat ze niet voldoende gesteund worden door de overheid. Daarom dreigen ruim duizend kroegen, discotheken en restaurants deuren op 1 juni. Zo ook in Arnhem gaan deze gedachten op.

Een van de grootste horecaondernemers van Nederland dreigt de deuren op 1 juni open te gooien. Horecaondernemers Laurens Meyer opent op 1 juni zijn vijftig kroegen als de overheid niet met meer financiële hulp voor de horeca op de proppen komt. Hij wordt daarin gesteund door vele ondernemers die dezelfde plannen hebben. Ook in Arnhem zijn er ondernemers die met deze gedachten lopen. “Het is of failliet gaan of een boete oplopen. Dan kies ik liever voor het laatste” laat een ondernemer weten die liever anoniem wilt blijven. “Ik ben hier niet de enige in Arnhem. Er zijn meer ondernemers die het echt zat zijn. De gemeente doet niets, de provincie doet niets en het rijk doet niets! Ik heb jaren lang aan deze zaak gebouwd. Nu ga ik kapot! Ik krijg geen lening van de bank en die loze beloftes van Rutte zijn niets waard.” laat de teleurgestelde ondernemers weten.

Geen steun

Ondernemers hebben moeite met onder meer de steunregeling vanuit Rutte aan de horeca. Die beloofde 90 procent aan looncompensatie, echter komt dit in de praktijk uit 65 procent. Verder is de €4000,- die wordt geboden om de vaste lasten te dekken, niet dekkend genoeg.

Twee derden van horecazaken sluit 1 juli zijn deuren

Volgens Koninklijke Horeca Nederland moet twee derde van de horecazaken zijn deuren per 1 juli sluiten als er geen oplossing komt. Samen met de detailhandel is horeca het zwaarst getroffen door de coronacrisis. Het wordt verwacht dat de omzetverlies in deze sector 82% is.

Of er werkelijk een oplossing gaat komen voor de horecaondernemers is nog niet bekend. Wel is de maat vol voor vele ondernemers.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Evenementen afgelast tot 1 september

Tot 1 september zullen er geen evenementen meer worden gehouden. Dit betekend dat alle grote en kleine evenementen niet meer doorgaan.

Foto: Hoogte80

Grote regionale evenementen zoals 5 mei Wageningen, Vierdaagse en Zwarte Cross zullen niet doorgaan. Maar ook in eigen stad zullen er evenementen worden afgelast zoals Feestbeesten, Parkopen, Hoogte80, Hommelsemarkt, Dreamsfield, Emporium, Free Your Mind, Ome Joops Tour en Dancetour zullen worden afgelast.

Vitesse

Naast grote events zullen ook de betaalde voetbalwedstrijden worden afgelast van de KNVB. Hierdoor zullen er tot aan het zomerreces geen voetbalwedstrijden meer worden gehouden.

Spannende vraag blijft wat er gaat gebeuren rondom de Airborne herdenking in september.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair