fbpx
Connect with us

Uit

Spectaculair IMAX 3D-effect in Transformers: The Last Knight

transformers

De nieuwe Michael Bay-film Transformers: The Last Knight draait momenteel in IMAX 3D in Pathé Arnhem. Dit is de allereerste film die is opgenomen met IMAX 3D-camera’s. Hierdoor wordt maximaal gebruikt gemaakt van het de IMAX-mogelijkheden en is het 3D-effect spectaculair.

De film gaat over Cade Yeager (Mark Wahlberg). Die wordt beschermd door de autobots Bumblebee, Hound, Drift en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron.

Aarde vernietigen

Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen. Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.  Transformers: The Last Knight draait vanaf donderdag in Pathé Arnhem. Meer informatie is te vinden op de site van de bioscoop.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Marcouch dreigt Sinterklaas met boete €10.000,- bij intocht

Als Stichting Comité Die Blide Incomst van Sinterniclaesz een evenement organiseert tussen nu en 6 december, krijgt de stichting een dwangsom van €10.000,-. Met deze waarschuwing wil de burgemeester voorkomen dat de organisatie een evenement organiseert waar bezoekers naar toe trekken.” en “Indien u bovenstaande last niet naleeft, dan verbeurt u onmiddellijk een dwangsom van 10.000 euro ineens

Dat de liefde tussen Burgemeester Marcouch en de organisatie achter de intocht ver te zoeken is bleek al uit een conflictsituatie wat de organisatie eerder naar buiten bracht. Maar dat de liefde nu echt onder nul is gekomen blijkt uit de brief die de organisatie heeft ontvangen. Daarin dreigt burgemeester Marcouch met een boete van €10.000,- als de organisatie toch een activiteit gaat organiseren. “Ik leg u de last op inhoudende en verbod om binnen de regio VGGM in de periode tot en met 6 december 2020 een evenement te organiseren of te laten organiseren, bestaande uit activiteiten die op enigerlei wijze met het Sinterklaasfeest zijn verbonden, en die erop gericht zijn, of ertoe kunnen leiden, dat publiek op deze activiteiten afkomt” en “Indien u bovenstaande last niet naleeft, dan verbeurt u onmiddellijk een dwangsom van 10.000 euro ineens”

Na 75 jaar eind aan de intocht?

Al ruim 75 jaar verzorgt de stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz met veel plezier de intocht van Sinterklaas in Arnhem. Maar door de motie tegen een Zwarte Piet van een aantal partijen, heeft burgemeester Marcouch besloten om afscheid te nemen van deze organisatie. Zo heeft de burgemeester gekozen om een afsplitsende partij die met pieten gaat werken die geen grime op hun gezicht heeft.

De stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz gaat samen met de vrijwilligers beraden over de toekomst en hoopt in 2021 weer een mooi feest te kunnen organiseren. 

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Wonen en Leisure in Olympuskwartier

Een complex met 200 woonappartementen en mogelijkheden voor sport en bewegen in het Olympuskwartier in Arnhem Zuid: gisteren ondertekenden Hans de Vroome, wethouder gemeente Arnhem en Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, daartoe een intentieovereenkomst. Doel is om hier een zeer levendig gebied te maken, ingevuld met verschillende functies. Ontmoeten, sociale verbinding tussen bewoners en omgeving en bewegen in een groene setting vormen het DNA van het plan.

Foto: Gemeente  

Het komende halfjaar stelt de projectontwikkelaar in overleg met de gemeente, de Olympus-partners, omwonenden en andere belanghebbenden een stedenbouwkundig plan op. De gemeente werkt gelijktijdig aan een wijziging van het bestemmingsplan. Streven is om in 2022 met de bouw te starten, waarna het complex in 2024 kan worden opgeleverd.

Combinatie van functies 

Rob Gerritsjans, Regiomanager Janssen de Jong Projectontwikkeling Oost, legt uit: “We zijn verheugd dat we deze kavel van de gemeente kunnen kopen. Het woonprogramma zal bestaan uit 200 appartementen variërend in grootte van 50 tot 100 m2, zowel koop als (sociale) huur. De parkeervoorziening is in het appartementencomplex ondergebracht, waardoor de groene omzoming behouden blijft en het geheel erg mooi wordt ingepast in het openbare gebied. Het gebouw zal tevens beschikken over 3.500 m2 commerciële ruimte. Hier zal onder meer een leisurevoorziening gevestigd worden.”

Wethouder Hans de Vroome is erg te spreken over het voorstel voor invulling van de kavel: “Juist de combinatie van functies leidt hier tot een fantastisch plan. Het komt tegemoet aan de behoefte aan woonruimte, het versterkt de levendigheid in het gebied en er is ook voldoende ruimte voor sport en bewegen. Dat is wat we graag wilden op deze plek.”

Divers team 

Het team voor de ontwikkeling van het plangebied bestaat, naast Janssen de Jong Projectontwikkeling, uit Faro Architecten (architectuur & stedenbouw), Buro Lubbers (landschapsarchitectuur & stedenbouw), ASR (beoogd belegger middenhuurwoningen), twee leisure partijen en BMV Makelaars (adviseur woningmarkt, doelgroepen en prijsniveau). Daarnaast is er een aantal strategische partners die in een volgende fase betrokken worden.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

De dönerkoning van Arnhem neemt afscheid van de binnenstad

De dönerkoning van Arnhem neemt langzaamaan afscheid van zijn horecazaken in Arnhem. Beetje bij beetje gaat Chico zijn zaken in de Arnhemse binnenstad verkopen. niet omdat het slecht gaat, maar juist vanwege zijn succes met zijn Drive-in.

Foto: Chico’s Place

“Na ruim 27 jaar te hebben gewerkt in de nacht, merk ik op dat het mensen overdag meer döner eten dan ’s nachts. Door het openen van de Drive-in in Duiven, zie ik een toename van verkoop. Ook zie ik dat mensen helemaal uit Arnhem komen om hier döner te komen eten. Daarom wil ik meer aandacht geven aan drive-in’s en en catering. Met de drive-in kunnen mensen zelf halen en met de catering kan ik vanaf diverse locaties bezorgen.” laat ondernemer Eyyub Uyar ons weten. “Daarom wil ik na 27 jaar afscheid nemen van het nachtleven. Nu ga ik mijn eerste locatie aan de Looierstraat verkopen.” laat de trotse Eyyub weten.

“De toekomst van Chico’s Place is vooral gericht op het snel afhalen met de auto via de Drive-in en met het bezorgen via catering. Door op betaalbare locaties te werken, kunnen wij meer investeren in personeel. Ik zie dit ook bij andere horecazaken. Die kiezen ook steeds vaker voor Drive-in locaties in de buurt van de snelweg te hebben en niet meer voor de dure binnenstad. Ik wil een kleine Mc Donalds maken alleen dan met döner kebab” laat Eyyub weten.

Mensen die interesse hebben om in de toekomst een Drive-in locatie te willen, investeerder of misschien wel de zaak op de Looierstraat willen overnemen, kunnen contact opnemen met Eyyub.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair