fbpx
Connect with us

Nieuws

Sportbedrijf Arnhem en regionale leefstijlcoaches slaan handen ineen

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Sportbedrijf Arnhem heeft het voortouw genomen in een samenwerkingsverband voor leefstijlcoaches en soortgelijke functies in Gelderland. Dit samenwerkingsverband heeft als doel: netwerken, kennisdeling en elkaar versterken. Het initiatief wordt enthousiast ontvangen en er zijn inmiddels ruim 25 geïnteresseerden uit de regio. Op 18 juni is de eerste gezamenlijke bijeenkomst bij Physique in Arnhem.

Het beroep van de leefstijlcoach groeit snel en is erg in ontwikkeling. De leefstijlcoach heeft een belangrijke rol in de groeiende preventie aanpak van zorgkosten. Sinds dit jaar worden gecombineerde leefstijlinterventies vergoed door de zorgverzekeraar en kunnen leefstijlcoaches kosten declareren. Leefstijlcoach Hayke van Valburg over de samenwerking: “Mooi om te zien hoe snel het beroep van de leefstijlcoach groeit. Het kan nog wel professioneler en meer multidisciplinair. Daar hopen we als Sportbedrijf Arnhem mede door dit samenwerkingsverband aan bij te dragen. Blijkbaar is die behoefte er ook bij anderen, gezien de vele aanmeldingen tot nu toe.”

Het samenwerkingsverband organiseert intervisiegroepen, online nieuwsbrieven en twee keer per jaar een kennis- en netwerkbijeenkomst. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 18 juni vanaf 15.30 uur bij Physique in Arnhem. Wil je erbij zijn of meer informatie over het samenwerkingsverband? Mail naar info@leefstijlcoaches.nl.

Meer nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair