fbpx
Connect with us

Nieuws

Sportbedrijf Arnhem en regionale leefstijlcoaches slaan handen ineen

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Sportbedrijf Arnhem heeft het voortouw genomen in een samenwerkingsverband voor leefstijlcoaches en soortgelijke functies in Gelderland. Dit samenwerkingsverband heeft als doel: netwerken, kennisdeling en elkaar versterken. Het initiatief wordt enthousiast ontvangen en er zijn inmiddels ruim 25 geïnteresseerden uit de regio. Op 18 juni is de eerste gezamenlijke bijeenkomst bij Physique in Arnhem.

Het beroep van de leefstijlcoach groeit snel en is erg in ontwikkeling. De leefstijlcoach heeft een belangrijke rol in de groeiende preventie aanpak van zorgkosten. Sinds dit jaar worden gecombineerde leefstijlinterventies vergoed door de zorgverzekeraar en kunnen leefstijlcoaches kosten declareren. Leefstijlcoach Hayke van Valburg over de samenwerking: “Mooi om te zien hoe snel het beroep van de leefstijlcoach groeit. Het kan nog wel professioneler en meer multidisciplinair. Daar hopen we als Sportbedrijf Arnhem mede door dit samenwerkingsverband aan bij te dragen. Blijkbaar is die behoefte er ook bij anderen, gezien de vele aanmeldingen tot nu toe.”

Het samenwerkingsverband organiseert intervisiegroepen, online nieuwsbrieven en twee keer per jaar een kennis- en netwerkbijeenkomst. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 18 juni vanaf 15.30 uur bij Physique in Arnhem. Wil je erbij zijn of meer informatie over het samenwerkingsverband? Mail naar info@leefstijlcoaches.nl.

Meer nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair