fbpx

Sportburgemeester: het boegbeeld voor sport in onze gemeente

Heel even heeft de vraag door mijn hoofd gespookt: ‘Zal ik me opgeven voor de functie van Sportburgemeester van Arnhem?’ Een aantal weken geleden stond de oproep in de krant en met het schrijven van deze blogpost heb ik er voor heel even over nagedacht me op te geven.

Heel even maar, want hoewel de titel me wel leuk in de oren klinkt, want wie kan er nu zeggen dat hij of zij de eerste Sportburgemeester ooit is, realiseerde ik me dat het hoogstwaarschijnlijk ook gewoon een baan is, waar je hard voor moet werken.

Nu klinkt het bijna alsof ik niet hard wil werken, dat is niet zo, integendeel, maar waarschijnlijk is deze baan heel veel meer werk dan de titel doet vermoeden. Althans, bij mij doet vermoeden.

Sportburgemeester.nl

‘Wat doet een Sportburgemeester nu eigenlijk’, was de vraag die ik al een aantal keren in mijn omgeving heb gehoord. Tot ik deze blogpost schreef had ik geen enkel idee, maar al snel kwam ik, via Google, op een speciale website terecht dat me antwoord gaf op mijn vragen. De website (sportburgemeester.nl) schrijft dat de toekomstige Sportburgemeester een belangenbehartiger en boegbeeld is voor sport in de gemeente. Dat klinkt interessant, een boegbeeld voor de sport zijn, maar wat moet ik me daar precies bij voorstellen?

European City of Sport

Eerst ga ik even een stukje terug in de tijd. Op 20 november 2017 werd bekendgemaakt dat Arnhem zich heel 2018 European City of Sport mag noemen, een titel waar de stad erg trots op is. En terecht vind ik.
Om die trots uit te stralen is de Gemeente Arnhem dus op zoek naar de allereerste Sportburgemeester van Arnhem eigelijk ook van Nederland.

Inwoners, de politiek en lokale ondernemers nader tot elkaar

Dan terug naar de vraag wat een Sportburgemeester precies doet: een Sportburgemeester ontvangt en verwerkt vragen en ideeën van Arnhemse bewoners. Met deze vragen en ideeën gaat hij of zij naar de sportmensen van de Gemeente Arnhem.

Op deze manier worden de  Arnhemse inwoners, de politiek en lokale ondernemers nader tot elkaar gebracht. Daarnaast moet de Sportburgemeester (sport)evenementen bezoeken, waar hij of zij Arnhemse inwoners spreekt over sport in Arnhem. Daarna moet hij of zij verslag doen van deze sportevenementen op social media.

Unieke kans

Als je denkt dat deze baan je rijk gaat maken heb je het mis, Het is een eervolle baan, maar wel op vrijwillige basis. Daar is in mijn ogen overigens niets mis mee. De gemeente Arnhem biedt je namelijk wel dé kans om de eerste Sportburgemeester van Arnhem, en tevens van Nederland, te worden. Daarnaast word je natuurlijk omringd door sport en doe je veel ervaring op.

Last minute

Ik laat de kans voor deze eervolle baan schieten, want om heel eerlijk te zijn vind ik sport best leuk, maar wel tot op zekere hoogte. Daarom denk ik niet interessant genoeg te zijn voor deze functie. Jij wel? Je kunt je nog opgeven tot 31 mei, maar moet wel aan een aantal eisen voldoen. Ga naar de site van Sportburgemeester Arnhem en kijk of je aan die eisen kunt voldoen.

Heb jij je opgegeven? Laat het me dan hieronder weten en wie weet stem ik over een paar dagen op jou. Voor hetzelfde geldt kan ik over een paar weken zeggen dat ik heb gestemd op de allereerste Sportburgemeester van Arnhem te worden. Wat zegt ik, van Nederland.

 

Reacties

Reacties

Back to top