fbpx
Connect with us

Nieuws

Sportief event zorgt voor huiselijke omgeving kankerpatiënten in Rijnstate

Rijnstate

Een beige ziekenhuiskamer met een klein prikbord aan de muur. Twintiger Claudia Luppes uit Westervoort bracht er uren door toen haar moeder in 2015 de diagnose longkanker kreeg. Zondag 3 november 2019 sluit Luppes een belangrijk jaar af. Ze organiseert het laatste event in een reeks van acht om geld op te halen voor het goede doel. Een huiselijke inrichting op de oncologie-afdeling in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. 

Foto: Rijnstate

‘Toen mijn moeder opgenomen was in afwachting van haar operatie, ging ik iedere dag bij haar langs. De situatie was al verdrietig genoeg, de ongezellige beige ruimte hielp daar niet bij. Kanker is al zwaar genoeg.’ laat Claudia Luppes weten. Luppes zet haar sportiviteit in voor het goede doel. Na onder andere kilometers zwemmen en ploeteren door de modder, en diverse wielrenwedstrijden zet zij nu haar talent in voor het organiseren van een volledig sportief event om geld op te halen. Met het doel de kamers van de oncologie-afdeling van Rijnstate Arnhem definitief te hullen in kleur. Om het toch iets minder zwaar te maken voor alle patiënten die daar dagelijks vertoeven. ‘Ik had twee keer geld voor het KWF ingezameld, maar ik wilde ook iets tastbaars doen. Geld verzamelen voor een nieuwe inrichting van de oncologie-afdeling. Meer kleur, meer huiselijkheid. Samen kunnen we dat verschil maken.’ aldus Claudia Luppes.

Een dag vol work-outs en dansen voor een tientje 

Tijdens het event ‘People Will Remember’ (afgekort PWR) op zondag 3 november 2019, georganiseerd door Luppes zelf, kunnen bezoekers op eigen houtje een actief programma samenstellen. Met diverse work-outs zoals yoga, bootcamps, boksen, pole fitness en old skool hiphop, activiteiten zoals quad rijden en klimmen, dansmuziek of lezingen wordt de bezoeker voor een kleine tien euro entree letterlijk in beweging gebracht. Op het terrein van strandclub Watergoed in Valburg is iedereen welkom, van jong tot oud. De opbrengst van de dag komt geheel ten goede van de oncologie-afdeling van het Rijnstate Ziekenhuis. Kaarten zijn voor €10 (excl. toeslag) te koop via https://pwrevent.claudialuppes.nl/

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Diaconessenkerk wordt wijkcentrum Bakermat

De Diaconessenkerk aan de Van Nispenstraat in Arnhem krijgt een nieuwe functie: het wordt een wijkcentrum voor de bewoners van Burgemeesterskwartier, Gulden Bodem, Hoogkamp en Sterrenberg. Het wijkcentrum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar allerlei activiteiten voor en door bewoners worden georganiseerd. Het initiatief voor het wijkcentrum komt van bewoners uit de wijk. Zij hebben gezamenlijk een bedrijfsplan gemaakt en de Stichting Wijkcentrum Bakermat opgericht. De gemeente heeft de kerk gekocht van de Protestantse gemeente Arnhem Noord, die het gebouw niet langer voor diensten gebruikt. Het koopcontract werd deze week getekend in aanwezigheid van wethouder Martien Louwers (wijken).

Foto: Gemeente Arnhem

Uit onderzoek en uit gesprekken met wijkbewoners is gebleken dat er in de genoemde wijken behoefte bestaat aan een laagdrempelige ontmoetingsplaats met activiteiten op cultureel en sociaal gebied. De organisatie steunt op vrijwilligers met mogelijk in de toekomst een professionele coördinator. Ondanks de huidige coronabeperkingen is het plan om nog dit jaar te beginnen met activiteiten voor de wijk en met de verhuur van ruimtes. Om het wijkcentrum aantrekkelijker en meer toegankelijk te maken wordt de gevel aan de zijde van de van Nispenstraat verbouwd.

Schouders eronder

Verantwoordelijk wethouder Louwers is blij met het bewonersinitiatief: “Complimenten voor de bewoners die dit bijzondere wijkinitiatief samen met het Team Leefomgeving hebben voorbereid. Zij hebben ongelofelijk veel werk verzet en tijd geïnvesteerd. Het is fijn dat zij nu echt met het gebouw aan de slag kunnen. De behoefte aan een laagdrempelige ontmoetingsplaats zie ik in veel wijken terug. Hoe mooi is het dan als bewoners daar zelf de schouders onder willen zetten. Ik ben blij dat we als gemeente onze medewerking hebben kunnen verlenen, onder andere door het gebouw te kopen.”

Verbinding

De activiteiten die straks in de Bakermat plaatsvinden zijn divers. Te denken valt aan lezingen, ontmoetingsmaaltijden, muziek, toneel, creatieve bezigheden, talencursus, repair-café, ruilbeurs, ict- en fiscaal advies, beweging, ontspanning en hulp bij mantelzorg, ruimte voor zzp-ers en thuiswerkers, , maar ook gewoon een kop koffie drinken. Fred Hammerstein, voorzitter van de Stichting Wijkcentrum Bakermat: “Het is mooi dat dit gebouw, dat betekenis heeft voor veel wijkbewoners, zo’n goede nieuwe functie krijgt. We willen graag een bruisend wijkcentrum realiseren dat zorgt voor verbinding tussen de mensen in de wijken en dat tegemoet komt aan de wensen van jong en oud. Het was een proces van lange adem, maar door de inzet van vele vrijwilligers uit de wijk en het Team Leefomgeving van de gemeente zijn we nu zover. We kunnen van start!”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemerschap als reële carrièrekeuze voor werkloze Arnhemse jongeren

Het starten van een onderneming onder jongeren is populair. In 2019 was er een explosieve stijging van jonge starters, bleek uit cijfers van de KvK. Met Pak je Kans kunnen werkloze jongeren uit Arnhem ontdekken of het ondernemerschap een reële carrièrekeuze is. Een project waar ze kosteloos aan deel kunnen nemen, helpt hen in acht weken met de start van hun onderneming. Jongeren krijgen begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Deelnemers die erachter komen dat het ondernemerschap niet bij ze past, krijgen begeleiding bij het vinden van een baan in loondienst. Pak je Kans start 30 september 2020 in Arnhem.

Foto: Pak je kans

Pak je Kans is een maatschappelijk project voor werkloze jongeren, vroegtijdig schoolverlaters en jongeren in de bijstand tussen de 16 en 27 jaar uit Arnhem. Ze krijgen de kans om door middel van ondernemerschap
terug de werkende maatschappij in te komen. Deelnemers hebben alleen een bedrijfsidee nodig, motivatie en tijd om er mee aan de slag te gaan. Deelname is kosteloos. Dankzij de steun van gemeente Arnhem en
diverse fondsen is dit project te realiseren.

Programma

Het project begint met een driedaagse training op 30 september 2020 waarbij de deelnemers alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen, zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Daarna volgt een vervolgtraject waarbij de keuze voor een onderneming of een baan in loondienst centraal staat. Degenen die verder gaan met ondernemen krijgen verdere begeleiding. Deelnemers die liever voor een baan in loondienst gaan, krijgen hulp bij het vinden van een passende baan.

Aanmelden

Het project is in 2016, 2017, 2018 en 2019 al succesvol uitgevoerd. De resultaten laten zien dat het zeer waardevol is voor de jongeren om deze kans te pakken. Er is plek voor maximaal 25 jongeren. Voor meer
informatie en aanmelden zie www.pakjekans.nl.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

FlexOffiZ opent nieuw kantoor in Arnhem

Kantooraanbieder FlexOffiZ opende deze maand voor het eerst
haar deuren in Arnhem aan de Kronenburgsingel 525. Met nu 15 vestigingen door heel Nederland is FlexOffiZ inmiddels een begrip in ondernemersland. Een vestiging in Arnhem stond al lange tijd
op de wensenlijst van FlexOffiZ.

Foto: FlexOffiZ

KVK als nieuwe huurder

FlexOffiZ is gevestigd op de derde verdieping waar ook de KVK kantoor houdt. Voor elke Arnhemse ondernemer is Kronenburgsingel 525 een bekend adres. Het bieden van budgetvriendelijke kantoorruimte aan startende ondernemers sluit mooi aan bij de diensten van de Kamer van
Koophandel.

Over FlexOffiZ

FlexOffiZ is een flexibele kantoorverhuurder gericht op startende en kleinere ondernemers. Ook grote corporate-bedrijven, die flexibel willen huren, kunnen terecht bij FlexOffiZ.

FlexOffiZ is in 2012 ontstaan vanuit vastgoedbelegger Annexum om te voorzien in de groeiende behoefte om op een flexibele manier kantoorruimte te huren en is daarmee een doeltreffende oplossing voor het leegstandprobleem. FlexOffiZ onderscheidt zich van andere aanbieders door het aanbieden van all-inclusive prijzen en maandelijks opzegbare huurcontracten.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair