fbpx
Connect with us

Uit

De Staat is een groot succes voor De Markt

De Staat

De nieuwe aanwinst voor de Markt blijkt een groot succes. Want het nieuwe bar & keuken De Staat blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op nieuw publiek.
  

30-plussers

Vooral 30-plussers weten De Staat goed te vinden. De inrichting, muziek en een combinatie van drankjes met dagvers eten valt bij de bezoekers goed in de smaak. Overdag zijn er veel mensen te vinden, vooral tijdens de lunch. Volgens mede-eigenaar Mathijs Gielen mag het wel op sommige avonden nog wat drukker. “Er zijn nog wat avonden waar we plek over hebben. Maar ik verwacht dat dit wel goed gaat komen.”

Volgens Gielen komt dat omdat anderen de zaak nog moeten ontdekken. “Tot nu toe zien we steeds meer nieuwe gezichten. Mensen horen via via over De Staat.” Binnenkort is er op vrijdag de Staatsborrel. Tijdens de Staatsborrel willen ze hongerige Arnhemmers hun weekend goed laten beginnen.

 

Gewaarschuwd

Eigenaren Mathijs en Lisanne kregen voordat ze begonnen een hoop waarschuwingen dat de locatie moeilijk is. Maar ze weten de zaak heel goed draaiende te houden. Dit komt vooral door hun creatieve houding en juiste visie op verse producten. “Zo steekt elke vrijdag en zaterdag de kok van De Straat over naar de Markt. Daar laat hij zich door de producten op de markt inspireren voor nieuwe gerechten. Door daar in te kopen steunen wij de lokale economie.”

Ook bezoeker Martin (33) is tevreden over de sfeer in De Staat. “Al lange tijd zoek ik naar een plek waar ik me thuis voel. Ik heb dat nu wel gevonden in De Staat. Naast mooie producten hebben ze ook vriendelijk en vooral deskundig personeel. Dat vind je tegenwoordig ook niet meer zo veel.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Bio Vakantieoord maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds

Het Bio Vakantieoord in Arnhem maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds voor de aanschaf van een rolstoelfiets. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft € 10.000,- per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. Het Bio Vakantieoord dingt mee in de provincie Gelderland. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Ieder Nederlands kind kan fietsen

Het Bio Vakantieoord is genomineerd voor de aanschaf van een VeloPlus rolstoelfiets. Hiermee wil het vakantiepark voor gezinnen met een gehandicapt kind het mogelijk maken dat zij ook eens een fietstochtje met elkaar kunnen maken.  De VeloPlus rolstoelfiets is speciaal geschikt voor rolstoelgebruikers die in hun eigen rolstoel blijven zitten tijdens het fietsen. De handige, kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig op de rolstoelfiets te krijgen. Zo kan een kind in een rolstoel ook eens beleven hoe het is om met het gezin mee te gaan op de fiets. 

Breng je stem uit

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondanks tegenwerking van gemeente toch een alternatieve Sinterklaas intocht

Ondanks dat de gemeente Arnhem en Platform Binnenstad Arnhem geen stuiver wil geven en vooral tegen werkt, weet de organisatie achter de intocht van Sinterklaas toch een COVID-19-proof-feestje te maken, tijdens de intocht van 14 november.

Foto: Stichting die Blide Incomst van Sinterniclaesz

De Stichting die Blide Incomst van Sinterniclaesz organiseert toch een intocht op 14 november, die geheel COVID-19 proof is. Dit terwijl het erg spannend was vanwege een conflict die binnen het team speelde. “Vanaf februari waren wij, als altijd, weer bezig met de voorbereidingen voor de Sinterklaasintocht 2020. Helaas gooide het Covid-19 virus in maart roet(vegen) in het eten. Vanaf dat moment was het zoeken naar een oplossing, waarbij de meerderheid van het bestuur het belangrijk vond om ook onze vrijwilligers hierbij te betrekken. Helaas heeft dit geleid tot het vertrek van drie van de acht bestuursleden, de “Drie van Mansour” die de zakelijke en politieke belangen belangrijker vonden dan de mening van de vrijwilligers. Jammer want zonder vrijwilligers heeft een Sinterklaasintocht geen bestaansrecht.” laat het huidige bestuur weten.

De drie van Monsour 

“Met een vijfkoppig bestuur (voorzitter, penningmeester, secretaris en twee algemeen bestuursleden) en overleg met onze vrijwilligers zijn we aan de slag gegaan om een “Corona-Proof” aankomst van de Sint in Arnhem te organiseren.” laat het bestuur weten. “De drie van Mansour hebben in de tussentijd de gemeente Arnhem en het Platform Binnenstad Arnhem omgekocht, hetgeen heeft geresulteerd in het stopzetten van de subsidies aan en de samenwerking met ons. De reden die wordt aangevoerd is “een bestuurscrisis”. Niets is minder waar, want na het overlijden van onze voorzitter Bram van de Worp, hebben we als bestuur en vrijwilligers hard gewerkt aan de “Sinterklaas Sail” als Corona-Proof alternatief voor de aankomst van Sinterklaas in Arnhem.”

Marcouch & Zwarte Piet

Zo warm als dat PvdA-burgemeester Marcouch jarenlang Sinterklaas en zijn pieten verwelkomden, weigerden hij nu het bestuur van Stichting die Blide Incomst van Sinterniclaesz te ontvangen. Dit omdat het gesprek rondom Zwarte Piet hem niet bevalt. Al zes pogingen probeert het bestuur in gesprek te gaan, maar de PvdA-burgemeester wilde geen gehoor geven aan deze verzoeken. Volgens bronnen rondom de burgemeester zou dit niet gedaan zijn vanwege zijn ambities mbt de landelijke verkiezingen van 2021. De PvdA is door de komst van Black Live Matter geen fan meer van de karakter. Diverse afdelingen in het land hebben moties ingediend om afscheid te nemen van het maatje van Sinterklaas.

Sinterklaas Sail

Om toch een kinderfeest te maken, heeft de organisatie besloten een alternatieve intocht te organiseren. Sinterklaas en zijn pieten zullen vanaf hun boot zwaaien naar kinderen tijdens de intocht. “De pakjesboot 026 zal een ronde maken langs de gehele kade van Arnhem en de vaarroute zal zijn: Vanuit de richting van het Rijnhotel onder de Nieuwe brug (Nelson Mandelabrug) via de Oude brug (John Frostbrug) naar de Pleybrug (Andrej Sacharovbrug) en weer terug onder de bruggen door.” aldus het bestuur.

Donaties

Mensen kunnen Sinterklaas ook volgen via een livestream. Hiervoor zoekt de organisatie nog naar donaties.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Culinaire gerechten van Estée Strooker in jouw hotelkamer

Vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober bieden Hotel Haarhuis en restaurant
’t Amusement een speciale COVID-proof diner beleving aan in de hotelkamers van het centraal gelegen hotel; Private Dinner Service!

Afgelopen dinsdag was er de persconferentie met het bericht dat de horeca voor minstens 4 weken de deuren moesten sluiten. De aangescherpte maatregelen vanuit de overheid gelden voor alle restaurant in Nederland, maar niet voor hotels. Estée Strooker: “Nadat ik het nieuws hoorde heb ik
niet lang bij de pakken neergezeten, maar hebben we direct een Amusement Thuis service gelanceerd.

We missen we het natuurlijk wel om mensen écht een avond uit te bezorgen. Gelukkig kent Arnhem veel creatieve ondernemers en worden er in deze tijd samenwerkingen geboren die anders misschien
helemaal niet tot stand waren gekomen. Toch ligt een samenwerking met het Haarhuis voor de hand. Beide bedrijven liggen op een steenworp afstand van elkaar. En hier kan men op een veilige manier toch een avond uit ervaren. Wouter Dekker (General Manager van Hotel Haarhuis) vult aan: Deze tijd biedt ook kansen. Natuurlijk heeft onze branche het zwaar, ook wij hebben wij nu meer kamers beschikbaar omdat we internationaal en zakelijk publiek missen. Juist daarom moet je creatiever zijn
voor de Leisure markt. Wij denken hiermee een uniek beleving te kunnen bieden voor gasten, die de komende weken toch even willen ontsnappen aan de realiteit, maar wel verantwoord en veilig.”

Private Dinner Service

De private dinner service is een ware beleving, waarbij hotelgasten in Hotel Haarhuis in hun kamer kunnen genieten van een speciaal 4-gangen diner (uiteraard inclusief amuse) bereid door Arnhemse chef Estée Strooker. In de luxe superior kamer staat een mooie opgedekte (restaurant) tafel klaar voor 2 of 4 personen en zal op corona-proof wijze het diner worden uitgeserveerd op trolleys en buiten bij de kamer worden afgezet. Samen met het bijpassende wijnarrangement kan men op top niveau in een
privé omgeving culinair genieten. Een unieke beleving: niet alleen voor toeristen, maar ook voor inwoners van Arnhem. Want overnachten in je eigen stad, dat komt er vaak genoeg niet van. En wie weet belt Estée zelf aan bij de kamer om de gerechten te serveren.

Estée Strooker

Estée Strooker, bekend van haar deelname en overwinning in het programma MasterChef Nederland, opende haar restaurant ’t Amusement ruim 9 jaar geleden aan het Roermondsplein in Arnhem. Een
prachtig restaurant waar Estée samen met haar team dagelijks voor culinaire verrassingen zorgt met haar creaties. “Ik krijg er energie van om continu in beweging te zijn met het team. Dat we keer op keer mensen weten te verrassen en dat ze het zo waarderen dat ze ook weer terug komen. Een pop-up restaurant in een hotel: dat heb ik niet eerder gedaan. Maar de luxe kamers van Haarhuis creëren hiervoor een super ambiance.”

Verbouwing Hotel Haarhuis

Tijdens de eerste lockdown is Hotel Haarhuis prachtig verbouwd en in de zomermaanden wisten met name toeristen uit eigen land het hotel te vinden. Het landelijke nieuws haalde het hotel met het toilet
van rooftop bar BLOU, “de Roofdrop” dat in een liftschacht is gebouwd op 18 meter hoogte, inmiddels een populaire trekpleister in Arnhem. General Manager Wouter Dekker: “De afgelopen maanden zijn we verder gegaan met de herontwikkeling van Hotel Haarhuis. Zo hebben we 10 standaardkamers verbouwd, 3 vergaderzalen opnieuw ingericht en omgetoverd tot city boardrooms en hebben we recent de nieuwe koffiebar HOEK koffie & patisserie toegevoegd aan ons aanbod. Bij HOEK kunnen mensen terecht voor o.a. een heerlijk kop koffie, macarons, nougat, taartjes en is momenteel geopend voor take-away.”

Reserveren

Het in room private dinner arrangement is telefonisch te reserveren via Hotel Haarhuis (026-4427441) en kost € 144,- per persoon. Kijk voor meer informatie op www.hotelhaarhuis.nl/nl/arrangementen.

Meer Gorinchem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair