fbpx
Connect with us

Nieuws

Staatssecretaris van Ark op werkbezoek in Arnhem

Op maandag 20 januari bracht staatssecretaris Tamara van Ark (sociale zaken en werkgelegenheid) een werkbezoek aan de arbeidsmarktregio Midden Gelderland. Zij was te gast bij Intratuin Arnhem. Deze Intratuin is eigendom van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en draait vrijwel volledig dankzij de inzet van medewerkers en stagiairs met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Foto: Gemeente Arnhem

De staatssecretaris kwam op eigen verzoek naar de regio om zich te voeden met voorbeelden uit de praktijk en om te zien wat landelijk beleid in de praktijk betekent. Tijdens een rondleiding door Intratuin werd van Ark geïnformeerd over diverse actuele onderwerpen en projecten uit de arbeidsmarktregio. Na afloop toonde van Ark zich onder indruk: “Ik zie dat het in deze regio heel goed lukt om samen te werken, dat blijkt ook uit de cijfers. De regio loopt voor in de uitvoering van de banenafspraak. Alle betrokken partijen hebben heel scherp voor ogen wie de mensen zijn waar ze het voor doen. En die aandacht is waar het om gaat.”

Branchegerichte ontwikkeltrajecten

Werkgevers uit de zorgsector en de schoonmaak presenteerden de branchetrajecten die zij samen met Rijn IJssel en Scalabor gestart zijn. Deze trajecten bieden een opleiding en een baangarantie bij gebleken geschiktheid. Uniek aan deze aanpak is dat de sector gezamenlijk 110 banen garandeert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Combinatiefunctionarissen als brug tussen school en werk

De Onderwijsspecialisten presenteerden de combinatiefunctionarissen. Deze begeleiden jongeren naar een toekomstige werkplek. De combinatiefunctionaris zorgt er samen met het werkgeversservicepunt, de gemeente en de werkgever voor dat de overgang van onderwijs naar een duurzame werkplek soepel verloopt. 

Wet arbeid in balans helpt niet iedereen

Tevens vroeg de regio aandacht voor de mogelijke negatieve effecten van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans op werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Door de nieuwe wet staat detacheren nder druk. In de praktijk blijkt dat werkgevers daar bij deze doelgroep minder snel toe over gaan omdat zij nog risico’s zien.

Samen voor een Baan

Ook kreeg van Ark informatie over het regionale werkgeversservicepunt en over de gestructureerde wijze waarop de regio zichzelf blijft verbeteren bij de bemiddeling van werkzoekenden. Als afsluiting was er de lancering van de nieuwe regio-brede campagne “Samen voor een Baan”. Deze is bedoeld om nog meer ontmoetingen te creëren tussen werkgevers en werkzoekenden.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Focus Filmtheater ook digitaal te zien

Door de Coronavirus heeft Focus Filmtheater besloten om te sluiten, maar om toch het publiek te vermaken is besloten om een digitaal alle films te laten zien via Picl.

Foto: Picl

Focus Filmtheater is in ieder geval tot 6 april gesloten, maar biedt sinds deze week ook een groot deel van zijn films online aan via online platform Picl. Zo hoef je niets te missen en kijk je de nieuwste arthouse-films gewoon thuis, op je tv, tablet of telefoon. Daarmee houd je in tijden van Corona niet alleen je filmliefde warm, je steunt ook het filmtheater. Programmeur Thomas Fransman: “Door de Corona-crisis hebben we de deuren van Focus Filmtheater tijdelijk moeten sluiten. Dit betreurt ons zeer, omdat we nu niet meer in staat zijn om ons publiek een verdiepend, onderhoudend en onderscheidend programma te bieden in de prachtige zalen van Focus. Het online platform Picl geeft ons de mogelijkheid om een groot deel van ons aanbod aan te blijven bieden. Focus Filmtheater, maar dan thuis! Ook als we weer open zijn  zal Picl een belangrijke pijler binnen ons aanbod blijven, omdat we ons realiseren dat onze bezoekers niet altijd in de gelegenheid zijn om een film bij ons in de zaal te komen bekijken.”

On Demand

Focus biedt een selectie van de nieuwste, maar ook wat oudere films on demand aan. Van Nederlandse films tot prijswinnende documentaires: stuk voor stuk met liefde en zorg geselecteerd door de programmeur. Zo zie je op dit moment onder andere de Oscar-hit Parasite, de meeslepende documentaire Woman en de Franse feelgood Hors Normes. De films zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 23 Nederlandse filmtheaters. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: € 8,50. Voor een wat oudere titel betaal je € 4,99. Het hele aanbod van Focus Filmtheater is online te vinden via www.picl.nl.  

Picl

Picl is samenwerking tussen 23 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Anke van Diejen en Noortje van de Sande. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers, die nooit meer een film hoeven te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van films.

Picl is te vinden via de website van Focus Filmtheater

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Pro Persona behandelt digitaal

Deze week heeft Pro Persona per dag 4.500 digitale behandelingen verzorgd via Star- leaf, een veilig alternatief voor Skype, naast haar telefonische consulten en behandelingen. De plannen voor een digitale poli zijn door het Corona virus versneld ingevoerd.

Foto: Pro Persona

Voor veel mensen zal de digitale poli een uitkomst zijn. Minder reistijd, meer flexibiliteit in het maken van afspraken en op termijn afspraken buiten de werkuren. Behandeling en werk zijn op eenvoudige te combineren. De gesprekken vinden veilig vanuit de vertrouwde thuisomgeving plaats. In de loop van het jaar verdere uitbreiding van het aanbod. Op dit moment draait de digitale poli om consulten via telefoon en internet. In de loop van het jaar komt ProPersona met een uitgebreider aanbod van digitale hulpverlening zoals testen, zelfhulp bij lichte vormen van depressie en angst en online behandelprogramma’s, Het voordeel voor de cliënt is dat er geen wachtlijsten bestaan en dat hij of zij meteen aan de slag kan gaan. Enerzijds om de klachten te verminderen, anderzijds om
snel duidelijkheid te kunnen krijgen waar de schoen wringt. Meeste mensen zijn digitaal beter uit.

Naar verwachting wordt het gros van de mensen via de digitale poli beter en sneller geholpen. Voor de meeste jonge mensen sluit digitale behandeling beter bij de belevenis wereld aan. Voor mensen met een acute of complexe problematiek geldt dit niet. Voor hen verandert er daarom in de behandelingen op de lange termijn niets. Alleen in de komende tijd betekenen de beperkende maatregelen van het Corona virus dat hun consulten ook vaker over telefoon en over het internet zullen gaan. Ook in deze moeilijk tijd laten we mensen die het echt nodig hebben niet in de kou staan.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Eusebius luidt klokken als teken van hoop en troost

Elke woensdag t/m 1 april zal de Eusebius samen met 350 andere kerken hun klokken luiden als teken van hoop en troost tegen Corona.

Foto: Eusebiuskerk

De Eusebiuskerk luidt vanavond, 25 maart en 1 april tussen 19.00 en 19.15 uur de klokken als teken van hoop en troost. Op dat moment klinken ook de klokken op nog 350 andere plekken in het land. Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven.

“We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus. En we steunen alle hulpverleners die zich inzetten voor de gezondheid van medemensen.” laat de Eusebiuskerk weten.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair