fbpx
Connect with us

Nieuws

Statiegeld op kleine pet flesjes zomer 2021

Na de zomer 2021 komt er statiegeld op kleine pet flesjes. De reden is dat er zo’n 100 miljoen flesjes in de natuur terecht komt.

Foto: Flickr – FaceMePLS

‘Op alle plastic pet flesjes onder de 1 liter komt vanaf volgend jaar zomer €0,15 cent statiegeld.’ laat staatssecretaris Van Veldhoven aan de Tweede Kamer weten. Dit komt omdat het de industrie niet lukt om een afname van zwerfvel te realiseren. Het statiegeld gaat in op 1 juli 2021.

Elke jaar gaat er zo’n 900 miljoen kleine plastic flesjes over de toonbank in Nederland. Hiervan komt 100 miljoen flesjes terecht in het milieu. Van Veldhoven werkt al langer aan afspraken met de verpakkingsindustrie om zwerfafval en plastic in het milieu terug te dringen. Helaas is het de industrie niet gelukt om 90 procent van de weggooi-flesjes te hergebruiken.

Statiegeld op blikjes

Naast de grote en kleine pet flessen, komt er ook op blikjes statiegeld. De sector krijgt eerst de kans om de problemen met het zwerfafval aan te pakken. Lukt dat nog steeds niet, dan komt er halverwege 2022 ook op blik statiegeld.

Inleveren

Statiegeld flesjes kunnen straks ingeleverd worden bij supermarkten, tankstations, treinstations en bij de cateraars. Niet iedereen is blij met de nieuwe maatregel. Verpakkingsbedrijven en supermarkten staan niet op deze ontwikkeling te wachten. Ze moeten hun inlever machines aanpassen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

BMV Makelaars: ‘Meer Arnhemmers zetten hun huis te koop’

Arnhemse woningzoekers zagen in het afgelopen kwartaal hun kansen om een woning te kopen toenemen. Nadat de verkoopdynamiek de afgelopen jaren sterk leed onder het gebrek aan aanbod, lijkt de coronacrisis hier verandering in te brengen.

Foto: BMV Makelaars

Dit blijkt uit de onlangs verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van BMV Makelaars, partner in Dynamis.

Woningzoekers hebben weer meer te kiezen

Sinds de start van de intelligente lockdown neemt het aantal Arnhemse huishoudens dat hun woning te koop zet toe. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn. Door de extra aanmeldingen is het aanbod met een achtste toegenomen ten opzichte van het historische laagtepunt drie maanden eerder.

Verkopen in lijn met vorig jaar

Door het gebrek aan keuzemogelijkheden voor woningzoekers lag het aantal verkopen in april en mei bijna een kwart lager dan in het voorgaande jaar. In 2019 konden woningzoekers begin april nog kiezen uit bijna 500 woningen, in 2020 was op deze datum sprake van een historisch laag aanbod van slechts 375 woningen. Pas in juni ontstond een keerpunt in de verkoopcijfers, waarbij de verkoopdynamiek werd aangejaagd door het extra aanbod  als gevolg van de coronacrisis.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Willeke Alberti treedt op voor bewoners en medewerkers Waalstaete

Op woensdag 22 juli trad zangeres Willeke Alberti op in de tuin van Waalstaete. Waalstaete is een van de locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. Ook het vernieuwde restaurant werd door Willeke Alberti geopend en kreeg de naam ‘Samen zyn’, naar een van haar welbekende nummers.

Foto: Pleyade

Bewoners en medewerkers genoten zichtbaar van het optreden. Veel bewoners bekeken het optreden vanuit de tuin, maar ook vanaf de balkons werd volop meegezongen met het bij vrijwel iedereen bekende repertoire. Ook voor Willeke Alberti zelf was het genieten: “Ik ben zo dankbaar om hier te zijn, dit was mijn eerste optreden na ruim vijf maanden. Heerlijk om dat hier op Waalstaete te kunnen doen, ik heb alleen maar blije gezichten gezien.”

Restaurant ‘Samen zyn’

Het restaurant van Waalstaete werd voor de coronaperiode verbouwd en was bijna klaar om open te gaan. Een paar maanden later dan gepland, kon de verbouwing onlangs alsnog worden afgerond. Bewoners kunnen hier vanaf maandag genieten van een prachtige plek om samen te
zijn. Na haar optreden onthulde Willeke Alberti de naam van het vernieuwde restaurant: “Ontzettend leuk dat het restaurant naar een lied van mij is vernoemd en wat is het mooi geworden! Ik wens de bewoners hier samen heel veel mooie momenten toe.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie neemt auto in beslag

De politie heeft een auto in beslag genomen naar aanleiding van het ontdekken van een hennepkwekerij in Arnhem zuid.

Foto: Politie

“Op 17 april 2020 zijn wij naar aanleiding van een melding van Liander, een van onze ketenpartners waar wij veel mee samenwerken, ter plaatse gegaan naar een woning.” aldus de politie. Het vermoeden bestond dat in de schuur naast deze woning zich een hennepkwekerij zou bevinden. Ter plaatse trof de politie inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Uit onderzoek is gebleken dat er een eerdere oogst is geweest waar financieel voordeel van is genoten. Als gevolg hiervan heeft de politie beslag gelegd op het voertuig van de verdachte.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair