fbpx
Connect with us

Nieuws

Steun 11-jarige zoon raadslid Usta voor speciale behandeling hersentumor in Spanje

Arnhemmer Yıldırım Usta maakt zware tijden mee sinds dat hij een paar dagen geleden heeft vernomen dat zijn 11-jarige zoon een hersenstam tumor heeft. De familie kreeg dit te horen bij het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. 

Bron: Haber Arnhem

De Arnhemse gemeenteraadslid Usta zijn zoon Ömer (11) ligt op dit moment in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en moet voor een speciale en dure behandeling naar Spanje. Volgens een team van adviseurs en experts is er maar een oplossing: Een behandeling aan zijn hersenstam tumor aan een universiteit in Spanje. De keuze voor deze eerste behandeling (van 2 weken) is snel gemaakt en vindt al op 24 juli plaats in Spanje. Daarna is het van het levensbelang dat de 11-jarige Ömer om de 3 weken naar Spanje gaat voor een vervolgbehandeling. Uiteindelijk zal dit hele proces 6 maanden gaan duren. 

Alle steun is welkom

De zorgverzekeraar van de Usta’s zal de behandeling in zijn geheel vergoeden. Dit is niet het geval voor de kosten het verblijf in Spanje en de reizen naar Spanje die om de drie weken gaan plaatsvinden. Vanwege de speciale zorg voor de zoon van Yıldırım Usta moet hij dan ook met alle comfort vervoert worden. Dit zal dan ook veel kosten met zich meebrengen. Om de zorgen van de ouders van Ömer (11)  enigzins te verlichten hebben enkele betrokkenen een inzamelingsactie gestart om Ömer te steunen tijdens deze reis. Ook jij kan Ömer steunen door een bijdrage naar keuze te doneren aan NL61INGB0756883423 ter attentie van Kaan Usta. 

Oprichting van een stichting voor Ömer

Nevin Dikici van Bureau Eigen Kr8 doet de coordinatie met enkele familieleden en vrienden. Verschillende bronnen melden inmiddels dat er gestart is met het oprichten van een stichting voor Ömer. 

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair