fbpx
Connect with us

Nieuws

Taxichauffeurs: “Geen eerlijke strijd op dit moment”

Foto: Bonnetje taxi

De afgelopen maanden begint het steeds harder te broeien binnen de Arnhemse taxigemeenschap. Want nu de tijden van concerten en stadsbrede evenementen aan de gang zijn, krijg je ook meer wantoestanden binnen de Arnhemse taxiwereld.

Al een aantal jaar is het een grote ergernis voor vele bezoekers van de stad, namelijk de houding en tarieven van sommige taxi-ondernemers die in Arnhem actief zijn. Zo willen ze geen kleine ritten aannemen, zetten ze de meter niet aan of komen ze met abnormale tariefafspraken. Nu gaat het om een vrij selectief clubje chauffeurs die voor de rest onmogelijk maakt. Zo zijn er taxibedrijven die voor een ritje Gelredome – centrum zonder blikken of blozen €40,- vragen, terwijl dit normaal nog geen €15,- kost. Ook tijdens evenementen als Koningsdag worden de prijzen gewoon verdubbeld. Dit komt vooral door de krapte in bezetting. Volgens diverse taxichauffeurs zijn dit vooral mensen van buiten Arnhem. Zij krijgen vanuit de gemeente vrij spel, omdat ze geen ontheffing betalen bij de gemeente en gewoon over de busbaan rijden zonder daar een boete voor te krijgen. Een ontheffing om over de busbaan te rijden kost per taxi €282,- per jaar. Of er ooit een boete is gegeven aan een taxichauffeur is onbekend. De gemeente onderzoekt op dit moment hoeveel taxi’s er zijn beboet door zonder ontheffing over de busbaan te rijden.

Gedrag overnemen

Er zijn Arnhemse taxichauffeurs die het onwenselijke gedrag overnemen. Volgens diverse Arnhemse chauffeurs merken ze dat ze niet worden gepakt. “Zo had ik laatst een Aziatische vrouw van Papendal naar Centraal Station gebracht. Toen ze het bedrag (€17,50) zag werd ze boos, want ze betaalde op de heenreis meer dan het dubbele (€40,-) dan van de terugreis. De vrouw vertelde mij dat ze eerst rond het centrum moest rijden over de Apeldoornseweg via de Schelmseweg naar de Amsterdamseweg om vervolgens bij Papendal gebracht te worden.” vertelde een taxichauffeur ons. Hij liet ook het bonnetje (zie hoofdfoto) zien wat de klant kreeg. De redactie heeft contact opgenomen met desbetreffende taxibedrijf, maar wilde geen reactie geven. Ook zijn er signalen dat Arnhemse taxibedrijven meedoen met het ophogen van tarieven tijdens concerten in het Gelredome of tijdens grote evenementen zoals Airborne of Koningsdag.

Er is hoop

Al jaren probeert de taxibranche in Arnhem een oplossing te zoeken voor deze wild westen toestanden. ze kregen het bij toenmalig SP-wethouder Geert Ritsema het niet voor elkaar. Hij vond dat de taxiwereld het zelf maar moest oplossen en zag niets in bijvoorbeeld een vergunning zoals in Amsterdam en bij Schiphol. VVD-wethouder Roeland van der Zee wil het probleem graag aanpakken “De gemeente werkt aan een taxiverordening die het taxivervoer in Arnhem meer gaat reguleren. Dat doen we samen met de Stichting Kwaliteitstaxi Arnhem. De wethouder wil deze taxiverordening zo spoedig mogelijk aanbieden aan de gemeenteraad.” laat zijn woordvoerder weten.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

25-jarige Stichting Vredenburcht geeft overkapping cadeau

Zaterdag 24 augustus vierde de stichting die het wijkcentrum Vredenburcht beheert haar 25-jarig bestaan. Deze stichting verzorgt het beheer en de verhuur van de zaalruimten in het wijkcentrum aan de Slochterenweg in Vredenburg.

Foto: Stichting Vredenburcht

Het werk wordt geheel door vrijwilligers uitgevoerd. Het is uniek dat deze stichting al zo lang op vrijwilligers draait en financieel gezond is. Er is geen winstoogmerk en als er toch iets overblijft dan wordt dit gebruikt om verbeteringen aan het wijkcentrum te financieren.

Overkapping als cadeau

Het bestuur besloot dat ter gelegenheid van dit jubileum iets blijvends aan de wijkbewoners aangeboden zou worden. Gekozen is voor een overkapping van het terras bij de ingang van het gebouw. Daaronder staan bankjes waar wijkbewoners even gezellig bij elkaar kunnen zitten. Het is ook een plek waar de gebruikers van het bewegingsveldje kunnen schuilen bij regen. De stichting hoopt dat het wijkcentrum hiermee nog aantrekkelijker wordt voor de wijk. Door een bijdrage van het Wijkteam Leefomgeving kon de overkapping nog wat groter worden dan oorspronkelijk gedacht.

Waardering voor de vrijwilligers

De openingshandeling werd verricht door wethouder Martien Louwers door een tegel met tekst te onthullen. In haar toespraak uitte ze haar waardering voor de vrijwilligers die al zo lang een wijkcentrum draaiende houden. En dat ondanks de af en toe opspelende bureaucratische perikelen bij de gemeente. De gemeente Arnhem is blij met buurtbewoners die vrijwillig veel tijd steken in het runnen van een wijkcentrum. De wethouder had als cadeautje een airborne-herdenkingsvlag meegebracht. Daarna was er een gezellig samenzijn voor de genodigden.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhemse organisator op jaarlijkse Dance Parade

Zaterdag 14 september zal de Arnhemse organisator Danz Event meerijden met de jaarlijkse Dance Parade in Nieuwkerk aan de IJssel met twee vrachtauto’s.

Al ruim 14 jaar is het een gezellige dance sfeer in Nieuwkerk aan de IJssel. Alleen dit jaar krijgt het Zuid-Hollandse evenement een Arnhemse tint. Want namelijk 2 van de 8 vrachtauto’s die er zullen rijden, zullen door een Arnhemse organisator worden gevuld.

In een tocht met 10 vrachtauto’s rijden diverse organistoren van Nieuwkerk aan de IJssel naar Moerkappel. Ook de Arnhemse organisator DANZ Events zal voor het eerst meerijden met deze tocht. De organisator laat daar hun feesten ‘Gaan met die banaan‘ en ‘Kamikaze
De tocht start vanaf Nieuwkerk aan de IJssel en zal via Zevenhuizen naar Moerkappele gaan. In de vrachtauto’s laten de diverse organisatoren zien wat voor kwaliteit en muziekstroom ze draaien. De Arnhemse organisator staat vooral bekend om de hardcore.

Dance Parade Arnhem?

Op de vraag of er niet een soortgelijke evenement ook in Arnhem moet komen, zegt de organisator zeker geïnteresseerd te zijn voor het idee. “In Arnhem zijn zeker kansen voor zo’n evenement. In steden zoals Berlijn heb je soortgelijke evenementen. Wij zien dat het erg aanslaat en vooral een nieuwe vorm is van vieren. Ik zal het eens bekijken.” aldus de organisatie achter Kamikaze en Gaan met die banaan.

Tickets zijn te online koop via de site voor maar €2,59. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de Cliniclown’s.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse speelt 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo

Vitesse heeft de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijkgespeeld vs Heracles Almelo. In Erve Asito opende Bryan Linssen de score voor Vitesse, maar tien minuten voor tijd trok Cyriel Dessers de stand gelijk voor de thuisploeg.

Foto: Vitesse 

Vitesse verscheen met één wijziging aan de start in Almelo. Matus Bero bleek nog niet voldoende hersteld van een hoofdblessure, waardoor Navarone Foor aan de aftrap verscheen. Voor Remko Pasveer, Oussama Tannane en Bryan Linssen betekende de wedstrijd in Almelo een terugkeer op bekend terrein.

image

Heracles Almelo zorgde via Cyriel Dessers voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Daarna was het vooral Vitesse dat aandrong. In de vierde minuut dacht het uitvak zelfs in juichen uit te kunnen barsten, maar het doelpunt werd afgekeurd door scheidsrechter Jeroen Manschot. Jay-Roy Grot (schot voorlangs) en Linssen (kopbal in de handen van doelman Janis Blaswich) waren ook dreigend.

image

De mooiste aanval van de eerste helft werd ternauwernood gestopt door de Blaswich. Max Clark speelde Linssen in, die vervolgens met een steekpass Foor bediende. De middenvelder legde keurig af op Matavz, maar de spits zag zijn schot gestopt worden. Verder redde Vitesse-doelman Pasveer bekwaam op een schot van Lennart Czyborra.

image

Na de rust opende de thuisploeg sterk. Mauro Junior leek zelfs de openingstreffer te maken. Heracles Almelo-rechtsback Navajo Bakboord gunde Junior een niet te missen kans, maar de Almelose-spelmaker miste voor open doel toch. Vitesse antwoorde direct met een schot van Tannane en een kopbal van Linssen, maar beide pogingen leverden geen doelpunt op.

image

In de 66ste minuut kwam de 0-1 dan toch op het scorebord. Een voorzet van Clark werd op waarde geschat door Linssen. De aanvoerder timede perfect en knalde met zijn rechter de openingstreffer tegen de touwen.

image

Vijf minuten na de 0-1 had Grot het duel definitief in het slot kunnen gooien, maar zijn schot werd geblokt door doelman Blaswich. De thuisploeg ging voor een slotoffensief en dat werd beloond. Dessers schoot na 80 minuten raak. Beide ploegen probeerden daarna nog voor de overwinning te gaan, maar gescoord werd er niet meer.

image

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair