Connect with us
Arnhem Centraal

Uitslagenavond Tweede Kamer 2017


Ook dit jaar weer een landelijke uitslagenavond in Arnhem
Net als in 2010 en 2012, is er in het kader van de aanstaande verkiezingen voor de Tweede Kamer een uitslagenavond, waarop geïnteresseerde Arnhemmers onder het genot van een biertje de uitslagen kunnen volgen. Vorige edities waren een groot succes bij Café De Kroeg en Caspar en deze editie vindt plaats bij Café ’t Huys op de Korenmarkt.

Feestje van de democratie
Initiatiefnemer Yadi Dragtsma over het evenement: ‘Voor gemeentelijke en provinciale verkiezingen is er meestal een centrale uitslagenavond, maar gaat het om landelijk, dan is er niks geregeld, terwijl het juist leuk is om een dergelijk evenement samen mee te maken. Op een groot scherm, onder het genot van een hapje en een drankje met zowel politieke vrienden als tegenstanders. Een feestje van de democratie zullen we maar zeggen. De afgelopen twee edities waren een enorm succes en ik ga ervan uit dat dit ook dit jaar weer het geval is.’

Uitslagenavond 2012 bij Caspar met een blije Van Gastel. Wie juicht er dit keer?

Café ’t Huys
Voor Wouter Janssen van Café t’ Huys is het een mooie gelegenheid om eens een ander type feest te organiseren. ‘Wij zijn eigenlijk een sportbar, dus overal hangen schermen waarom je de uitslagen kunt volgen. Een ideale setting dus voor een dergelijk evenement. We kunnen schermen afzonderlijk aansturen, dus bezoekers hoeven geen uitslag te missen. En we zitten lekker centraal op de Korenmarkt zodat het voor iedereen toegankelijk is.’ In het café zullen op meerdere schermen zowel de NOS als RTL te zien zijn. De komende weken wordt er hard gewerkt om ook van deze editie een succes te maken.

Voor geïnteresseerden: de Arnhemse uitslagenavond is op de avond van de verkiezingen op woensdag 15 maart, begint om 19:00 uur en gaat door tot alle uitslagen binnen zijn. Locatie: Cafe t’ Huys. De toegang is gratis.

Mede mogelijk gemaakt door: