fbpx
Connect with us

Nieuws

‘Uitwedstrijd zwaarder na Interlandperiode’

In de tiende speelronde gaat Vitesse op bezoek bij VVV-Venlo. In De Koel treffen we de nummer dertien uit de Eredivisie. Met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en aanvaller Nouha Dicko blikken we vooruit op het duel met de Limburgers. 

Leonid Slutskiy verwacht een lastig duel met VVV-Venlo, zo vlak na de interlandperiode. “Na de vorige interlandperiode verloren wij met 5-0 bij PSV. We hebben weinig tijd gehad om met de hele selectie te trainen.” Zes spelers van Vitesse waren opgeroepen om te spelen voor hun land. Met de spelers die in Nederland achterbleven speelde Vitesse een oefenwedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Vitesse verloor met 2-1 in Antwerpen. “Royal Antwerp FC was een goede tegenstander. Ze waren fysiek sterk en voor onze jonge spelers was dit een goede test.” Vorig seizoen won Vitesse in Venlo op de laatste speeldag met 1-3. “ Venlo heeft nu een heel ander team staan dan toen. Het is een internationaal team met Duitse en Engelse voetballers.”

image

Vitesse-aanvaller Nouha Dicko rekent zaterdag op de overwinning in Venlo. “We moeten daar drie punten pakken. Het zal lastig worden tegen een compact VVV-Venlo, maar wij moeten zorgen dat we veel kansen creëren en deze afmaken.” De 27-jarige aanvaller ziet nog verbetering in zijn eigen spel. “Ik hoop nog belangrijker voor het team te kunnen worden.” Dicko voelt zich steeds meer thuis in Arnhem. “Arnhem is een leuke en rustige stad. Het is een goede stad om in te wonen.” Over de Nederlandse Eredivisie is Dicko ook positief. “De Eredivisie telt drie echte topploegen. In Engeland is het voetbal intensiever, maar in Nederlands zijn de speler tactisch en technisch sterker. “

Slutskiy kan in Venlo geen beroep doen op Oussama Tannane. De middenvelder is afgelopen week aan zijn knie geopereerd en is naar verwachting tot de winterstop uitgeschakeld. Charly Musonda Jr. en Hilary Gong ontbreken ook in Venlo vanwege een blessure.

Meer Gorinchem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Meldkamer Arnhem en Nijmegen gaan samen

De meldkamer van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid gaan samenwerken. Dit omdat er problemen waren rondom bezetting van de meldkamers.

Foto: Dawid Skalec – Wikimedia

Vanaf dinsdag 19 november werken de meldkamers van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid samen in de gezamenlijke Meldkamer Arnhem-Nijmegen. De meldkamer zal in Arnhem gevestigd worden. Alle 112-meldingen komen vanaf vandaag in Arnhem binnen en worden zoals altijd deskundig afgehandeld. 

Krapte in personeel

Beide meldkamers kampten met een personele krapte, waardoor het steeds lastiger werd om 24/7 de telefoontjes van mensen in nood te beantwoorden. Ook moesten beide regio’s investeren in de techniek om de meldkamer draaiende te houden. Door deze samenvoeging naar een gezamenlijke meldkamer worden roosterproblemen opgelost en hoeft de investering in techniek slechts één keer te worden gedaan. 

Meldkamer naar Apeldoorn

De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging naar de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn die op de planning staat voor medio 2022. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Mediakunst Festival Arnhem in Focus

Museum Arnhem en Focus Filmtheater presenteren op zondag 24 november van 11.00 tot 22.00 uur het Mediakunst Festival Arnhem. Een dag vol mediakunstwerken uit Nederland van de afgelopen decennia, waarbij kunstenaars hun eigen werk toelichten.

Foto: Focus

Het dagprogramma van het Mediakunst Festival Arnhem is opgedeeld in vier blokken, met elk een overkoepelend thema. Bezoekers kunnen een passe-partout voor de hele dag kopen, maar er zijn ook tickets per blok beschikbaar. Alle blokken worden ingeleid door de kunstenaars die hun eigen werk toelichten. Blok 1 (11.00 – 13.00 uur) met Jeroen Eisinga gaat over performancekunst en video. Blok 2 (14.00 – 16.00 uur) met Lydia Schouten behandelt feminisme en seksualiteit. In blok 3 (16.30 uur – 18.30
uur) met Julika Rudelius staan fictie, mens en maatschappij centraal, en de dag wordt afgesloten door blok 4 (20.00 – 22.00 uur) met Barbara Visser over politieke betrokkenheid.

Boekpresentatie

Tijdens het festival is er van 19.30 – 20.00 uur een presentatie van het boek ‘A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies’. In het boek staan kunstenaars die hun opleiding
volgden aan ArtEZ en kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de collectie van Museum Arnhem. Marga van Mechelen overhandigt het boek aan Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem. Conservator
hedendaagse kunst van Museum Arnhem, Mirjam Westen, licht het belang van het boek toe. De presentatie is vrij toegankelijk.

Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via focusarnhem.nl of aan de kassa van Focus Filmtheater.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Leger des Heils collecteert in Arnhem

Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 25 tot en met 30 november langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. “Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus.” laat het Leger des Heils ons weten.

Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald uit donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 25 tot en met 30 november. De gift vanuit de Arnhemmers zijn daarbij hard nodig, want samenleven doe je dus niet alleen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair