fbpx
Connect with us

Nieuws

Vegan lunchcafé Platform 12 op Arnhem CS

De duurzame cadeauwinkel WAAR & de uit Letland afkomstige patissier/chef-kok Ilze Pruse openen op woensdag 26 februari Platform 12 op Arnhem Centraal Station. Een nieuw pop-up lunchcafé op één van de drukste plekken van Arnhem, net buiten de hoofdingang van Arnhem CS.  Ilze Pruse (28) wil met dit vegan lunchcafé een gezond alternatief bieden voor het grote fastfoodaanbod op het station.

Foto’s: Platform 12

Platform 12 serveert ’s werelds beste plantbased burger en daarnaast vind je er de lekkerste ontbijtjes, vegan lunchgerechten en gezonde drankjes.  De koffie wordt verzorgd door de buurman: Koffie van Ghiath. En goed nieuws: tijdens de opening kun je tussen 12:00 en 15:00 uur langskomen om gratis de lekkerste vegan bites te proberen!  

Weinig gezond eten op station

Al langer stoorde de in Arnhem woonachtige Ilze Pruse zich aan het feit dat er op het station zo weinig gezond eten verkrijgbaar was. Wie voor de vette hap wil gaan, heeft genoeg keuze, maar een echt gezond ontbijtje of lunch was tot voorheen niet verkrijgbaar. Dus besloot Ilze zelf dit gat op te vullen. Ze bedacht een kleine, maar krachtige kaart met heerlijke gerechten zoals de vegan breakfast bowl, de klassieke avocado sandwich en sandwiches met vegan Delhi eiersalade of baba ganoush. Ook kun je gaan voor de Beyond Meat burger, een kokosreep, verse groene sappen en veel ander lekkers. “Ik laat Arnhem graag zien dat vegan niet alleen gezond, maar ook waanzinnig lekker is!” Ze staat te popelen om de deuren van Platform 12 wijd op te gooien.

 “Waar kun je nu lunchen op een schommel!?”   

Ilze Pruse

Ideale werkplek op Arnhem CS

Veel reizigers gaven aan werkplekken te missen op het station, net als een aanbod aan gezond en vegetarisch eten. Platform 12 lost die problemen in één klap op. Voor Ilze Pruse komt daarmee óók een wens in vervulling. Met een opleiding tot patissier en ruime horeca-ervaring op zak, was ze al langer van plan iets voor zichzelf te beginnen. Met Platform 12 realiseert ze haar droom en biedt zij samen met WAAR haar eigen horecagelegenheid met veel beschikbare werkplekken, goede wifi, Nederlands gezelligste barista Ghiath en een krachtige kaart met alleen de allerlekkerste vegan lunchgerechten. “Je moet het vooral zelf komen proeven!” aldus Ilze Pruse.  

      
 “Vegan is niet alleen gezond, ook waanzinnig lekker”  

Ilze Pruse

Lunchen op schommels en Mario Kart

Een pop-up is geen pop-up zonder toevoegingen waar je vrolijk van wordt. Want waar kun je nu schommelen aan de tafel tijdens je lunch? Of neerploffen op een heerlijke luie bank voor een old school spelletje Mario Kart? Dus of je nu zoekt naar een rustige werkplek, vegan lunches om je vingers bij af te likken, koffie met een glimlach of vertier als je wat tijd moet overbruggen: In dit nieuwe café kun je terecht! Het café is open van dinsdag t/m zaterdag. Wees welkom!

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderen kunnen op tour met de boer

Samen met de boer de stal in! Kinderen kunnen 7 maart op Tour met de Boer! Tijdens deze leuke en leerzame activiteit gaan kinderen samen met de boer de boerderij rond. Ze maken contact met de dieren, helpt mee met de verzorging en komt van alles te weten over het leven op de boerderij. Dus trek je overal en je laarzen aan en doe mee!

Foto: Pixnio – Bicanski

Natuurcentrum Arnhem organiseert deze leuke activiteit voor kinderen. Ze leren dat groente en vlees niet alleen uit de supermarkt vandaan komen maar van de boer. Meedoen? Meld je kind dan voor 5 maart 2020 even aan via onderstaand activiteitenformulier.

Het kost €5,- en €2,50 voor kinderen met Gelrepas. De kosten voor deelname kunnen worden afgerekend op de dag zelf bij de winkel of in boerderijcafé de Hooijmaat. (Marius van Beeklaan 5)

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hoogte80 Festival investeert in inclusie, diversiteit, participatie en talentontwikkeling

Sinds 2009 verbreedt Hoogte80 Festival de horizon met een meerdaags podiumkunstenfestival. Het festival heeft een interdisciplinaire programmering met theater, muziek, dans, circus, literatuur en straattheater. Hoogte80 Festival verbindt dit inhoudelijke programma met een unieke buitenlocatie, een adembenemend uitzicht en een feestelijke sfeer van ontmoeting. De twaalfde editie vindt plaats van 21 t/m 24 mei 2020. 

Foto: Jip de Jonge

Dit jaar gaat Hoogte80 Festival de diepte in met een drietal laboratoria: talentontwikkeling, inclusie & diversiteit en participatie. Het festival wil daarmee de impact van kunst & cultuur onderzoeken, makers, stakeholders en bezoekers inspireren en de in de sector aanwezige kennis delen en vergroten. De laboratoria vinden dagelijks plaats tijdens de eerste uren van het festival en bestaan uit debatten, workshops, interviews, presentaties, masterclasses en speeddates voor, door en met makers, professionals en stakeholders. “Talentontwikkeling, participatie, inclusie en diversiteit zijn belangrijke pijlers van de verdiepingslaboratoria op Hoogte80 Festival. Hoe blijven we onszelf ontwikkelen? Wat mist er in de culturele sector, waar liggen kansen? Hoe zorgen we ervoor dat we niet alleen praten óver maar juist mét de mensen die dit aangaat? In mei breken we tijdens de eerste uren van het festival de muren af tussen toeschouwer en maker, professional en student, kaders en kaderlozen.” aldus Caro de Feijter, Iris Romeijnders en Sarah Goorhuis van Verdiepingslaboratoria

Hoogte80 Cafe op 12 maart

 Ontmoeting en participatie zijn centrale waarden van Hoogte80 Festival. Om die reden worden er naast het festival ook een aantal bijeenkomsten georganiseerd: Hoogte80 Cafés. Deze openbare bijeenkomsten geven vrijwilligers van het festival en andere geïnteresseerden de kans elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen met de organisatie. Het festival gebruikt deze cafés dan ook om programma’s te toetsen en de wijk, stad en regio bij de totstandkoming van het festival te betrekken.

Ieder Hoogte80 Café heeft een ander thema, de eerste staat in het teken van vrijwilligers. Er zal worden verteld over de toekomstplannen van het festival en de beschikbare vrijwilligersvacatures, en er is de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de coördinatoren. Het eerste café vindt plaats op donderdagavond 12 maart in Showroom, Architectuurcentrum CASA (Langstraat 20, Arnhem). 

Meer Arnhem nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse verliest nipt van PSV

Vitesse is er niet in geslaagd om PSV te verslaan. In GelreDome gingen de Eindhovenaren er met een 1-2 zege vandoor. Tim Matavž zette Vitesse na 50 minuten op voorsprong, maar binnen een kwartier draaide PSV de achterstand om via Sam Lammers (strafschop) en Cody Gakpo. 

Foto’s: Vitesse

Bij Vitesse kreeg Joshua Brenet zijn eerste basisplaats en dat ging ten koste van Max Clark. Met de oud-PSV’er aan de start kregen de Arnhemmers de eerste mogelijkheden in een verder aftastende openingsfase. Een schot van Sondre Tronstad ging naast en Matavž en Bryan Linssen konden net niet bij een voorzet komen van Nouha Dicko.

image

Na ruim een halfuur moesten beide ploegen noodgedwongen wisselen. Aan Vitesse-zijde kon Linssen niet verder. Hij werd vervangen door Thomas Buitink. Bij PSV ging de geblesseerde Jorrit Hendrix eraf voor Érick Gutiérrez. In het resterende kwartier van het eerste bedrijf bleven de kansen schaars, al kwam Matavž nog dichtbij met een diagonaal schot en kopte Armando Obispo maar net naast. PSV zorgde nauwelijks voor gevaar bij het doel van Remko Pasveer.

image

Vitesse kwam ijzersterk uit de kleedkamers, want vijf minuten na de onderbreking zette Matavž de 1-0 op het scorebord. Buitink ontfutselde de bal van Daniel Schwaab en daardoor stond Matavž plots oog in oog met Lars Unnerstall. De Sloveen bleef kalm en schoot beheerst raak. Daarmee kreeg het duel de treffer die het nodig had.

image

Hoewel PSV nog niet tot grote kansen was gekomen, kreeg het na 59 minuten wel de gelegenheid om langszij te komen. Denzel Dumfries werd in het zestienmetergebied neergelegd door Obispo en scheidsrechter Danny Makkelie legde de bal op de stip. Sam Lammers schoot de strafschop binnen: 1-1. PSV kreeg vleugels na de gelijkmaker en niet veel later werd het zelfs 1-2. Gakpo kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal raak.

image

Daardoor moest Vitesse voor het eerst in de achtervolging. Via Oussama Tannane kregen de Arnhemmers een goede mogelijkheid, maar zijn vrije trap van zo’n twintig meter ging naast het doel van Unnerstall. In de slotfase perste Vitesse er nog een offensief uit en een volley van Matavž ging maar net over. De gelijkmaker viel helaas niet meer, waardoor de Arnhemmers de zege aan PSV moesten laten.

image

Volgende week zaterdag 29 februari (19.45 uur) speelt Vitesse een uitduel vs PEC Zwolle. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Vitesse is op zaterdag 7 maart. Dan is FC Twente om 19.45 uur de tegenstander in GelreDome.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair