fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse boos over lage aantal kaartjes Johan Cruyff-schaal

Vitesse

De KNVB heeft bepaald dat Vitesse-supporters 1.200 kaarten krijgen voor de wedstrijd om de Johan Cruyff-schaal. Dat zijn er een stuk minder dan de eerder verwachte 4.000. Vitesse-directeur Joost de Wit heeft zijn ongenoegen geuit. Volgens hem voelt de Arnhemse club zich nu ‘een figurant’.

De wedstrijd is op 5 augustus tegen Feyenoord in het Feyenoord-Stadion. In Rotterdam zeggen ze dat ze met meer kaarten voor Vitesse de veiligheid in di e stad niet kunnen garanderen. Volgens De Wit is het aantal kaarten dit in strijd met het uitgangspunt dat het een neutrale wedstrijd moet zijn.

Bizar

“De bizarre toezegging van slechts 1.200 kaarten voor onze supporters staat niet in verhouding tot het uitgangspunt om van deze neutrale wedstrijd een aantrekkelijk voetbalevenement te maken bij de start van het seizoen”, zegt de clubbestuurder in een nadere toelichting. “Met dit aantal voelen we ons een figurant in een evenement waar we met het winnen van de beker toch echt de hoofdrol hebben verdiend.”

De Wit zegt dat Vitesse in de afgelopen weken op veel verschillende manieren het gesprek heeft gevoerd met de voetbalbond. Die heeft deze week echter definitief laten weten niet terug te willen komen op hun besluit, omdat de Rotterdamse driehoek (burgemeester, politiechef en officier van justitie) de veiligheid niet zou kunnen garanderen tijdens de vakantieperiode.

Verschuilen

Volgens Vitesse verschuilt de KNVB zich onterecht achter de driehoek omdat de bond in een eerder stadium verzuimd heeft eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de organisatie van het evenement. Bovendien valt er veel aan te merken op de besluitvorming. Te weinig clubs zijn bij de uitkomsten van de nieuwe aanpak betrokken, is het niet duidelijk hoe dit besluit precies is genomen en wie waar nu uiteindelijk mee heeft ingestemd.

“Dat wij nu met de gevolgen worden geconfronteerd is erg zuur”, zegt De Wit. “En dit gaat niet over de Johan Cruijff Schaal alleen. Het raakt aan een groter probleem dat we met elkaar hebben. Dit gaat opnieuw over draagvlak en de samenwerking tussen de clubs en de KNVB. Over de vraag waar de KNVB nu precies voor staat.

Zorgen

Het is niet de eerste keer dat dit in de afgelopen maanden ter discussie wordt gesteld, aldus De Wit. “Dat baart me zorgen. In de bijeenkomst van clubs en KNVB aanstaande maandag zal ik hier zeker vragen over gaan stellen.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

55 woningen en een mooi binnenplein op plek Feestaardvarken

feestaardvarken schoon

Ontwikkelaar Synchroon, eigenaar van de grond van het Bartok Park waarop nu het feestaardvarken ligt, heeft voor die plek ideeën voor de bouw van 55 woningen aan een mooi, openbaar binnenplein. Waarschijnlijk wordt ook een openbare fietsenstalling voor bezoekers van Rozet onderdeel van het ontwerp. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medewerking te verlenen aan verdere uitwerking van de plannen van Synchroon. Voor het feestaardvarken wordt in overleg met de kunstenaar Florentijn Hofman en de eigenaar Burgers’ Zoo naar een nieuwe plek gezocht.

Synchroon kreeg al eerder, in 2009 een vergunning voor de bouw van 50 woningen en 2300 vierkante meter winkelruimte op deze locatie. Vanwege de crisis is het plan destijds stil komen te liggen. Inmiddels is de ontwikkeling weer opgepakt en is het plan geactualiseerd. De meeste winkels die waren gepland zijn geschrapt en het binnenplein is vergroot. Het binnenplein sluit straks aan op terrassen van Bar de Groen en Theater aan de Rijn. Parkeren gebeurt als het mogelijk is, in de bestaande parkeergarages, zodat het binnenterrein autovrij kan blijven.

Behoefte aan woningen

Wethouder Hans de Vroome: “Dit past goed op deze plek, de schaal van de bebouwing past bij de bestaande binnenstad, en er ontstaat een aantrekkelijk nieuw plein. Aan woningen in de binnenstad is veel behoefte en het brengt ook levendigheid. We gaan natuurlijk op zoek naar een nieuwe plek voor het aardvarken. Het kunstwerk was tijdelijk, maar is zo populair dat we het graag willen behouden voor de Arnhemmers en de bezoekers.”

Feestaardvarken

Het feestaardvarken is een kunstwerk dat Burgers’ Zoo, in het kader van haar 100 jarige bestaan in 2013, in bruikleen heeft gegeven aan de gemeente Arnhem. Synchroon heeft haar grond daarvoor gratis ter beschikking gesteld, oorspronkelijk voor maximaal 5 jaar. Het feestaardvarken wordt door een groot deel van de Arnhemse bevolking geprezen en omarmd. Zelfs daarbuiten heeft Arnhem met het icoon faam gemaakt en komen toeristen er op af. 

Planning

De komende tijd zal Synchroon de plannen verder uitwerken en bespreken met de bewoners en ondernemers in de directe omgeving. Ook moet de haalbaarheid van de fietsenstalling en het parkeren buiten de locatie verder worden onderzocht. Naar verwachting zal over enkele maanden meer duidelijkheid komen over de ontwikkeling van het Bartok Park en over de toekomstige plek voor het feestaardvarken.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Meer misdrijven verwacht in Arnhem

aanhouding

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat de politie in de eerste negen maanden van 2019 in Arnhem 3.972 criminelen activiteiten heeft geregistreerd. De verwachting is dat de criminaliteit over heel 2019 zal stijgen ten opzichte van vorig jaar. Zo is er nu al een stijging te zien van drugs- en wapenhandel in de stad.

Foto: Politie

In 2018 waren er 5275 geregistreerde criminelen activiteiten waargenomen. RTL nieuws verwacht dat in 2019 zo’n 5.304 criminelen registraties plaats zullen vinden in Arnhem.

Meer drugs en wapens

In Arnhem is er een toename van drugs de afgelopen jaren. Waar in 2016 zo’n 157 keer drugshandel is geregistreerd, werd in 2017 zo’n 170 keer drugshandel geregistreerd en in 2018 171 keer. De prognose is dat in 2019 zo’n 229 registraties zullen plaats vinden.

Ook de wapenhandel heeft na een daling in 2017 weer een opmars gekregen. In 2016 werden er 62 wapenhandels geregistreerd, in 2017 waren het er 39, 2018 waren dit er 67 en in 2019 verwachten ze 104 geregisterde wapenhandels. Tot en met september van dit jaar telde de politie namelijk al meer zaken van zowel drugs- als wapenhandel in vergelijking met vorig jaar.

Meer inbraken dan gemiddeld

Na een daling van de afgelopen drie jaar, zit er weer een stijgende lijn te zien. In 2016 waren er 664 woninginbraken, in 2017 waren er 539 inbraken, in 2018 waren het 399 inbraken en naar verwachting zullen in 2019 het er bijna 100 inbraken bij komen en komen we op 492 woninginbraken. Opvallend is dat er juist een daling wordt verwacht in inbraak van schuren. Waar in 2016 nog zo’n 211 schuren werden ingebroken, 173 keer in 2017, 211 keer in 2018 is er weer een verwachte daling van 172 keer in 2019.

Van alle inbraken zijn er zo’n 8,7 % opgelost in Arnhem. Dit ligt 0,3% boven het gemiddelde van Nederland.

Moord en doodslag

In Arnhem zijn er minder moorden gepleegd. Zo waren er 43 registraties van moord en doodslag, was er tot oktober 2019 maar 20 registraties geweest. Ook zijn er minder mishandelingen die door de politie zijn geregistreerd. Zo waren het in 2018 er 640 en tot oktober 2019 zo’n 441. Op gebied van openlijk geweld tegen een persoon, waren het er 77 vorig jaar en tot oktober dit jaar 59 zaken. Ook de overvallen zijn stuk lager. Want in 2018 waren het er 15 overvallen en tot oktober 2019 zo’n 8. Wel zijn er meer straatroven geregistreerd. In 2018 waren dit 28 en tot oktober 2019 zijn dit er 32 geweest.

Overige misdrijven in Arnhem

Ook zijn er minder bedreigingen geweest. In 2018 was dit zo’n 386 keer en tot oktober 2019 waren dit er 287. De vernielingen zullen vermoedelijk wel stijgen. In 2018 waren er 886 vernielingen en tot oktober 2019 waren dit er 810. Ook zullen er meer brandstichtingen of ontploffingen zijn, waren dit in 2018 nog 63 zijn er al in oktober 2019 zo’n 60. Wel zal er een afname zijn van zakkenrollerij. Dit was in 2018 zo’n 265 en tot oktober 2019 129 keer. Ook diefstal van (brom)fietsen zijn er 1127 geweest in 2018 en tot oktober 2019 zo’n 843. De diefstal van motorvoertuigen zijn gedaald. Zo’n 240 nog in 2018 en 112 tot oktober 2019. Diefstallen uit motorvoertuigen zijn ook gedaald. Zo’n 657 in 2018 en 447 tot oktober 2019.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rozet op plek 2 in de lijst van best presterende bibliotheek van Nederland

In een vergelijking van alle 146 Nederlandse bibliotheekstichtingen staat Rozet op de 2 de plek, de bibliotheek van Stadskanaal is 1 ste geworden. Donderdagmiddag 19 december ontving Jenny Doest, directeur-bestuurder van Rozet, de bijbehorende oorkonde uit handen van Mark Deckers van Rijnbrink. Deckers is de samensteller van de vergelijking.

Over de knappe notering van Rozet schrijft Deckers: “In de top-20 van Best presterende bibliotheken zien we een oververtegenwoordiging van kleinere en middelgrote bibliotheken. Een witte raaf in dit geheel is Rozet Arnhem. Eigenlijk de enige echt grote stad in deze lijst. Vorig jaar nog zevende in deze lijst en dit jaar opgeklommen naar een tweede plek en in drie van de vier top-15’s had men zelfs een top-3-notering.”

Leden, bezoekers, uitleningen en activiteiten

Alle bibliotheken van Nederland zijn vergeleken op 4 onderdelen waar uiteindelijk een eindscore op wordt gebaseerd: leden, bezoekers, uitleningen en activiteiten.

Blij en trots

Rozet is blij en enorm trots op deze top-notering. Wij zijn van en voor alle inwoners van Arnhem en omgeving. Wij maken met taal, kunst en erfgoed persoonlijke ontwikkeling mogelijk voor alle inwoners met verschillende achtergronden, leeftijden en interesses.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair