fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse klaar voor Ajax

Vitesse begint zaterdagavond (18.30 uur) aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. In GelreDome staat er direct een topwedstrijd op het programma tegen landskampioen Ajax. Hoofdtrainer Leonid Slutskiy en verdediger Danilho Doekhi blikken vooruit.

Foto’s: Vitesse

Na het trainingskamp in Polen en zeven oefenwedstrijden gaat het nu dan echt beginnen. Slutskiy is tevreden over de voorbereiding op het nieuwe seizoen en heeft zijn ploeg klaar kunnen stomen voor het duel met Ajax. “Iedere trainer zou het liefst nog langer de tijd hebben. Maar de competitiestart komt eraan en we moeten er klaar voor zijn”, zegt Slutskiy die nog niet over een topfitte selectie kan beschikken. “Nog niet iedereen is honderd procent fit, maar daar zijn verschillende redenen voor. Sommige spelers zijn terug van een langdurige blessure of sloten later aan in de voorbereiding.” 

image

Dan naar Ajax, de tegenstander in de seizoensopener. Slutskiy zag vanaf de tribune hoe de Amsterdammers de Johan Cruijff Schaal wonnen ten koste van PSV (2-0). Slutskiy: “Ajax is een sterke tegenstander. Zij zijn de favoriet. Ajax is dan wel Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kwijtgeraakt, maar ze hebben er goede spelers voor teruggehaald.” Slutskiy verwacht ten opzichte van de Johan Cruijff Schaal een andere wedstrijd van Ajax. “Ze waren tegen PSV nog niet op volle sterkte en ik verwacht dat Ajax tegen ons wel met de beste elf spelers zal gaan starten.”

Voor Danilho Doekhi, die tussen 2016 en 2018 bij Ajax onder contract stond, betekent het een weerzien met zijn oude club. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij de duels moeten uitvechten met Kasper Dolberg. “Ik kijk ernaar uit. Ik weet hoe hij speelt. Ik ben blij dat de competitie weer begint. Het heeft een lange tijd geduurd.” 

image

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Milan Knol gamed in Pathé

De grote broer van Nederlands bekendse Youtuber Enzo Knol komt naar Arnhem om tijdens de weekend 30 en 31 augustus te game samen met andere gamers. Ze zullen het stategische oorlogsspel Post Scriptum spelen.

Foto: Bridge to Liberation

Om meer jeugd te betrekken bij de oorlog heeft de organisatie achter Bridge to Liberation de Youtuber Milan Knol uitgenodigd. Samen met zijn fans gaat hij 2 dagen lang een bioscoop omtoveren tot een Game Room. Tijdens een sessie van 2 uur lang gaan twee groepen gamers samen de strategische oorlogsgame Post Scriptum tegen elkaar spelen.

Milan Knol zal tijdens een van de twee game sessies aanwezig zijn en gaan vloggen. Tickets zijn te koop via de site en kosten €5,- voor gamers en €3,- voor kijkers.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Inbraak bij de mobiele fysio- en huidtherapeut in Elderveld

Op zondag middag 4 augustus 2019 is bij de Mobiele fysio- en huidtherapeut  locatie de Behandelbank in Elderveld ingebroken. De daders zijn in de nacht van zondag 4 op maandag 5 augustus tussen 00.00 uur en 02:00 uur terug gekomen om spullen in te laden. Alleen zijn de spullen die gestolen zijn niet verkoopbaar.

Foto: de Mobiele Fysio- en huidtherapeut

De daders zijn binnen gekomen via het raam dat grenst aan Apotheek Elderveld. De ravage was volgens de ondernemer enorm. “Hierbij zijn o.a. onze 2 LPG Endermologie apparaten gestolen, waarschijnlijk hadden de daders hierop hun pijlen gericht. Ook zijn er spullen gestolen van onze kapper Sjaak ten Velde.” aldus de ondernemer.

Geen verkoopwaarde

De gestolen LPG apparaten hebben geen verkoopwaarde. Ze staan constant in verbinding met de fabrikant en dus geblokkeerd, ze worden ook slechts door de oorspronkelijke fabrikant onderhouden en geüpdatet en zonder verbinding met het internet zijn ze nutteloos. De politie heeft de camera beelden in ontvangst genomen en is bezig met onderzoek. De ondernemer zoekt getuigen of eventueel iemand met camerabeelden uit de omgeving. Je kan de organanisatie bereiken op 026-3811436.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rots Bouw BV gaat definitief Museum Arnhem renoveren

Er is een aannemer geselecteerd die de verbouwing en vernieuwing van Museum Arnhem gaat uitvoeren. Rots Bouw BV uit Aalten gaat het bouwproject uitvoeren, waarvoor Benthem Crouwel Architects een ontwerp heeft gemaakt. Het huidige monumentale museumgebouw wordt gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel over de stuwwal, die een prominentere rol in de beleving van het museum krijgt. De verwachting is dat het gebouw eind 2021 klaar is en dat het vernieuwde Museum Arnhem begin 2022 zijn deuren opent. 

Foto’s: Ontwerp Benthem Crouwel Architects

Het pand aan de Utrechtseweg in Arnhem was oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en is later in gebruik genomen als museum. De locatie van het museum biedt een prachtige uitzicht over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Midden in de natuur en toch in de stad. In het museumgebouw komt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het monumentale pand. 

Benthem Crouwel Architects

Museum van nu

Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij de ambities van Museum Arnhem met grotere tentoonstellingen en veel activiteiten voor publiek. Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem is ongelofelijk blij met de definitieve gunning: ‘De definitieve gunning zorgt voor een stip op de horizon. Wij zijn nu even een museum zonder muren en zetten in op een innovatief programma waarmee we een potentieel nieuw publiek proberen te bereiken en de verbinding met het publiek versterken. We kunnen nu beginnen met het voorbereiden van de presentaties voor het vernieuwde Museum Arnhem.’

Benthem Crouwel Architects

Informele ontmoetingsplek

Museum Arnhem ziet het museum als een informele ontmoetingsplek, waarin programma’s worden geboden voor diverse bezoekersgroepen. Het ontwerp van de architect voorziet in een open gebouw, waarin fijn samenspel is tussen binnen en buiten. De focus ligt op kunst en ruimte voor publieksprogramma’s. De nieuwe expositieruimtes zijn sobere ruimtes die de collectie en de beleving van kunst centraal stelt. Met de grote raampartijen wordt de unieke ligging optimaal benadrukt. Ook de beeldentuin krijgt een belangrijke rol in het museum.

Benthem Crouwel Architects

Museum Arnhem blijft zichtbaar

Om de uitbreiding van het museum te kunnen realiseren is het museumgebouw aan de Utrechtseweg tijdelijk gesloten. Het museum blijft wel zichtbaar met tentoonstellingen en talloze activiteiten in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk op het Sint Walburgisplein 1. Tot en met 13 oktober is Stormy Weather te zien, een tentoonstelling over klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid. Aankomend schooljaar komt Museum Arnhem in de klas met werken uit de collectie van het museum, een vernieuwend kunsteducatieprogramma speciaal voor MBO-studenten.

Meer nieuws?Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair