fbpx

Vitesse verliest met minimaal verschil tegen PSV

Vitesse heeft vanavond met 1-0 verloren van PSV. De ploeg uit Arnhem wist niet te scoren in tegenstelling tot PSV. Siem de Jong was de enige doelpuntenmaker van de avond. Vlak na rust schoot hij de bal binnen en bezorgde de Eindhovenaren daarmee de drie punten.

Hoofdtrainer Henk Fraser startte met dezelfde basis elf als bij de thuiswedstijd tegen Sparta Rotterdam. Bij PSV stonden oud Vitesse-spelers Davy Pröpper en Marco van Ginkel op het middenveld. De eerste kans van de wedstrijd was voor Eindhovenaren.

Doelman alert

Pröpper gaf de bal mee aan Luuk de Jong, maar hij stuitte op doelman Eloy Room. Zijn broer, Siem de Jong, deed een minuut later een tweede poging maar wederom was de doelman alert en tikte hij de bal met zijn voet weg.

Na een fase zonder doelgevaar aan beide kanten volgde een mogelijkheid voor Vitesse. Nathan gaf een fraaie bal op Kevin Diks maar hij kwam net te kort. Even later was er dreiging voor het Arnhemse doel. Pröpper schoot maar zag zijn schot gekeerd worden door Room.

1-0 vlak na rust

Vlak na rust opende Siem de Jong de score namens de Eindhovenaren. Zijn schot belandde tussen de palen en zette PSV op voorsprong: 1-0. Via een aanval van Milot Rashica en Lewis Baker kreeg Vitesse een grote kans om iets terug te doen.

De razendsnelle Kosovaar gaf de bal goed voor op de Engelsman. Hij schoot maar PSV-keeper Jeroen Zoet had de bal in tweede instantie klemvast. Ook Navarone Foor kreeg de mogelijkheid om de score gelijk te trekken maar zag zijn schot over het doel verdwijnen.

Druk

De ploeg uit Eindhoven bleef in de slotfase druk uitoefenen op de Arnhemmers. Jürgen Locadia zag zijn schot tegen de paal spatte, een mogelijkheid van Siem de Jong verdween net naast het doel en op katachtige wijze haalde Room een bal van Van Ginkel van de doellijn. Daarmee bleef de stand in Eindhoven 1-0.

Vitesse speelt haar eerstvolgende wedstrijd op zondag 2 april. In GelreDome wordt er dan afgetrapt tegen NEC. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op Vitesse.nl/tickets.

Bron: Vitesse

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Back to top