fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse onderuit in slotfase tegen PEC Zwolle

Vitesse heeft het uitduel bij PEC Zwolle met 4-3 verloren. De Arnhemmers trokken aan het kortste eind na een krankzinnige slotfase, waarin maar liefst drie doelpunten vielen. Bij rust leidde Vitesse nog met 1-2, na goals van Tim Matavž en Oussama Tannane. Gustavo Hamer had de thuisploeg eerder nog op voorsprong gebracht. In de slotfase draaide PEC de wedstrijd om via Kenneth Paal en Reza Ghoochannejhad. Daar bleef het niet bij, want in de laatste minuten maakte Tannane met zijn tweede treffer van de avond gelijk, maar bezorgde Pelle Clement PEC Zwolle de zege.

Foto’s: Vitesse

Vitesse trad in Zwolle met dezelfde opstelling aan als een week geleden tegen PSV. De beginfase van het duel met de nummer zestien van de Eredivisie was knotsgek. In de zesde minuut vielen namelijk twee treffers. Eerst kon de thuisploeg juichen, toen Hamer ineens vrij stond voor het Vitesse-doel en koelbloedig afrondde: 1-0. Luttele seconden later had het bomvolle uitvak reden tot juichen. Matavz anticipeerde uitstekend op een te korte terugspeelbal en ook de Sloveense spits rondde koelbloedig af: 1-1.

image

Het spel bleef op en neer golven in Zwolle. Beide teams kwamen enkele keren gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Namens Vitesse was aanvoerder Bryan Linssen dichtbij een treffer. Linssen, die net op tijd hersteld bleek van zijn vorige week opgelopen gekneusde voet, reageerde alert op een lange bal van achteruit, maar mikte net over. In de 33ste minuut kwam de 1-2 alsnog op het scorebord. Tannane dribbelde zichzelf naar een kansrijke positie en leverde vervolgens een geweldige pegel af. Zijn afstandsschot draaide richting de kruising  en deed daarmee opnieuw het uitvak ontploffen.

image

Tien minuten na rust liet Linssen weer van zich spreken. Hij dribbelde het strafschopgebied in en schoot, maar de bal ging net voorlangs. Omdat Vitesse vergat het duel in het slot te gooien, bleef PEC Zwolle hoop houden. Een kwartier voor tijd kwamen de Zwollenaren op gelijke hoogte. Linksback Paal stoomde mee op, werd vrijgespeeld en schoot van dichtbij hard raak: 2-2. 

image

De gelijkmaker gaf de thuisploeg veel energie. Vitesse werd achteruit gedrongen en kwam goed weg toen Ghoochannejhad net niet kon binnen tikken uit een voorzet van Paal. Even later eisten die twee spelers weer een hoofdrol op. Volgens scheidsrechter Lindhout schoot Paal tegen de handen van Eli Dasa en de bal ging op de stip. Ghoochannejhad schoot vervolgens raak van elf meter: 3-2. 

image

Het bleek slechts het begin van een krankzinnige slotfase, want een minuut later was het alweer gelijk. Vitesse kreeg op een interessante positie een vrije trap en Tannane schoot hard raak, via een PEC-speler: 3-3. Daarmee leken de Arnhemmers een punt mee te nemen uit Zwolle, maar niets bleek minder waar. PEC kreeg nog een corner en Clement kopte raak: 4-3. Daardoor moest Vitesse een zeer pijnlijke nederlaag slikken.

image

Volgende week speelt Vitesse een thuiswedstrijd. Op zaterdag 7 maart is FC Twente de tegenstander in GelreDome (aanvang 19.45 uur).

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Geen test sirene in mei en juni

Elke eerste van de maand zal om 12:00 de sirene afgaan. Behalve in de maanden mei en juni. 

Foto: Wikipedia – T Houdijk

Door heel Nederland klinken iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur alle 4278 sirenes. Maar niet de aankomende twee maanden. Dan zullen ivm dodenherdenking en 2de Pinksterdag geen sirenes klinken. De sirene wordt namelijk nooit getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.

De sirenes loeien op iedere eerste maandag van de maand, zodat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het loeien van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzender (Omroep Gelderland) wordt meer informatie gegeven.

Dus kijk niet raar op als je geen sirene hoort in mei en juni.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Daar is tie weer, de Eikenprocessierups!

Afgelopen zomer was een hel voor sommige inwoners. Door de enorme toename van de Eikenprossierups hebben vele mensen last gehad van hun luchtwegen of het jeuken op hun lichaam. maandag is alweer de eerste rups waargenomen.

Foto: Pixabay

Op maandagmorgen 6 april zijn de eerste rupsen waargenomen in Ede. Biologen van het Kenniscentrum Eikenprocessierups hebben de ontwikkeling van de eitjes de afgelopen periode in de gaten gehouden. In hun voorspellingen hielden zij rekening met het uitkomen van de eitjes begin april. Dat is nu dus een feit. 

De reden waarom de Eikenprocessierups zo vroeg is, heeft er vooral mee te maken dat er een relatief warme winter is geweest en vroegtijdig warme lente.

Meer Arnhems nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Middeleeuws concept voor lokale voedselvoorziening in nieuw jasje

De stadsrand tussen Arnhem en Oosterbeek wordt een plek waar lokaal voedsel gezamenlijk wordt geproduceerd, verwerkt en verkocht. Een oud idee in een innovatief jasje. Om dit idee verder uit te werken, hebben vier voedselproducenten, een studio voor landschapsarchitectuur en de gemeenten Arnhem en Renkum de handen ineengeslagen.

De vier voedselproducenten zijn Hoeve Klein Mariëndaal, Rosanderund, Henk’s Pluktuin en Wijngoed Mariëndaal. Zij werken nu al in dit gebied, dat zich uitstrekt van Landgoed Mariëndaal tot de Rosandepolder. Samen met Le Far West landschapsarchitecten en de gemeenten Arnhem en Renkum werken zij aan het realiseren van een ‘moderne marke’. De oorspronkelijke marke, ook wel boermarke genaamd, is een middeleeuws collectief van grotere boeren die gezamenlijk het beheer en gebruik van hun gronden regelden.

Lokaal geteeld, verwerkt en geconsumeerd

De moderne marke is een voortzetting van dit idee, waarbij alle gronden – van tuin en openbare ruimte tot akker- en weiland – collectief in beheer worden genomen voor de productie, verwerking, distributie en afzet van voedsel. Lokaal geteeld, lokaal verwerkt en lokaal geconsumeerd.

Sterker landschap

Het wordt een plek waar mensen met elkaar en voor elkaar gewassen telen en oogsten, en vee houden. Een plek waar de buitenruimte optimaal wordt benut om voedsel te produceren, onderling verbonden door een padenstructuur die zowel distributie als beleving van voedsel mogelijk maakt. Dat alles op zo’n manier dat het landschap er sterker van wordt en de biodiversiteit toeneemt.

Woningbouw

Naast dit initiatief zijn in het gebied ook plannen gemaakt voor wonen en werken, zoals bij de herontwikkeling van de voormalige KEMA-terreinen De Brink en De Hes. Voor De Hes heeft investeerder en ontwikkelaar Amvest samen met de gemeente Arnhem en Renkum en omwonenden een gebiedsconcept opgesteld met enkele honderden woningen, werkgebouwen en culturele en maatschappelijke voorzieningen. Door de woon- en werkgebouwen te concentreren in compacte nederzettingen blijft het bijzondere landschap van De Hes behouden, krijgt de Slijpbeek alle ruimte en komen er paden naar de omgeving.

Samen werken aan landschap en voedsel

De samenwerking is van start gegaan onder de titel ‘Moderne Marke Slijpbeek’ en met steun van de Europese Unie en de Provincie Gelderland. Voor dit project is namelijk een POP3 subsidie verkregen, die een bijdrage levert aan het versterken van de samenwerking, visie- en planvorming en de uitvoering van concrete experimenten. Het consortium onder leiding van de gemeente Arnhem maakt gebruik van deskundige partijen (waaronder Wageningen UR, Hogeschool Van Hall Larenstein en Le Far West landschapsarchitecten) om in twee jaar het project uit te voeren.

Meer Gorinchem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair