fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse pakt volle buit in spannend duel

Foto: Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond belangrijke punten gepakt door met 3-2 te winnen van Willem II. Voor de Arnhemmers waren Bryan Linssen, Martin Ødegaard en Max Clark trefzeker. Alexander Isak en Evangelos Pavlidis scoorden namens de Tilburgse ploeg.

image

Hoofdtrainer Leonid Slutskiy kon tegen Willem II weer beschikken over een bredere selectie. Bryan Linssen en Alexander Büttner keerden terug van een schorsing en mochten startten in het basiselftal van de geel-zwarten.

image

Het eerste gevaar van de Arnhemmers kwam van de voet van Martin Ødegaard. De op het middenveld spelende Büttner bracht hem in stelling, maar de spelmaker kon de kans niet verzilveren. Vlak daarna was het Max Clark die vanaf links een hoge bal het strafschopgebied in slingerde. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Bryan Linssen, die daar wel raad mee wist. De aanvoerder knikte de bal knap over Willem II-goalie Timon Wellenreuther heen, wat de 1-0 betekende.

image

Na twintig minuten spelen was het opnieuw Linssen die door de lucht werd gezocht. Ditmaal kon hij de afgemeten voorzet van Ødegaard niet omzetten tot een doelpunt. De rappe vleugelaanvaller liet zich van zijn beste kant zien in het eerste bedrijf, waarin hij voor veel gevaar zorgde. Vyacheslav Karavaev gaf, met ruim 25 minuten speeltijd op de klok, voor op Linssen. Deze keer zette hij niet zijn hoofd tegen de bal, maar was het zijn voet die via een omhaal het leer beroerde. De atletische inzet ging echter over het doel van Willem II. 

image

Tien minuten voordat het rustsignaal klonk moest Oussama Darfalou het veld noodgedwongen verlaten. Na een op het oog onschuldige tackle van Damil Dankerlui kon hij niet verder spelen. Mohammed Dauda maakte daardoor zijn debuut in GelreDome en kwam voor Darfalou binnen de lijnen. In het restant van de eerste helft konden beide ploegen geen vuist meer maken, waardoor Vitesse met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht. 

image

Na rust was het opnieuw Linssen die de defensie van Willem II tergde. De aanvaller kwam één op één met Wellenreuther, maar de Duitse doelman wist met een knappe save een tweede treffer van de nummer elf te voorkomen. Even later dribbelde Ødegaard naar binnen en nam het doel van Wellenreuther opnieuw onder vuur. Zijn inzet werd onderweg van richting veranderd waardoor de Tilburgse keeper kansloos was: 2-0.  

image

Aras Özibiliz kreeg na zestig minuten een grote kans namens Willem II. Eduardo moest gestrekt en verwerkte zijn schot met een goede reflex tot een corner. Luttele seconden later was het dan toch raak voor de Brabanders. Alexander Isak maakte zijn eerste doelpunt voor de Tricolores en bracht Willem II terug in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer namen de bezoekers het initiatief in de wedstrijd langzaam over. Dat resulteerde in een nieuwe kans voor Özbiliz, maar Eduardo wist het Tilburgse offensief met een goede redding af te weren.

image

De geel-zwarten werden, niet voor het eerst in de wedstrijd, een kwartier voor tijd gevaarlijk door het luchtruim. Clark kopte bij de eerste mogelijkheid op het houtwerk, waardoor de rebound bij Dauda belandde, maar het schot van de Ghanees werd van de lijn gehaald. Uit de daaropvolgende corner bereidde Vitesse de voorsprong dan toch uit. Clark dacht geen seconde na nadat het leer bleef liggen in het strafschopgebied en haalde met rechts hard uit: 3-1. Lang kon de ploeg van hoofdtrainer Slutskiy echter niet genieten van de verdubbeling van de marge, want invaller Pavlidis verschalkte Eduardo van dichtbij: 3-2.  

image

In de slotminuten was het spannend in GelreDome, maar uiteindelijk trok Vitesse aan het langste eind en bleven drie punten in Arnhem. Volgende week gaat Vitesse om 14.30 uur proberen om deze lijn door te trekken op bezoek bij FC Emmen.

image

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair