fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse puntloos naar huis

Foto’s: Vitesse

Vitesse heeft vanmiddag een zure nederlaag geleden op bezoek bij FC Groningen. In de absolute slotfase van het duel schoot invaller Mo El Hankouri raak achter goalie Eduardo, waardoor Vitesse puntloos huiswaarts keerde. Het werd in het hoge Noorden 2-1.

Door schorsingen voor Bryan Linssen en Alexander Büttner verscheen het elftal van hoofdtrainer Leonid Slutskiy opnieuw gewijzigd aan de aftrap. Met Navarone Foor als linkervleugelaanvaller en Max Clark links achterin werden de ontstane gaten gedicht.

image

De openingsfase van het duel was voor de thuisploeg. Vitesse kwam vrijwel direct na de aftrap onder druk te staan. Dat uitte zich in een aantal mogelijkheden voor de Groningers. Door ingrepen van Maikel van der Werff en Jake Clarke-Salter werden de eerste aanvallen met succes geneutraliseerd. Met amper een kwartier speeltijd op de klok kwam Vitesse alsnog op achterstand. Kaj Sierhuis dook tussen het centrale duo van Vitesse op en schoot een voorzet beheerst binnen in de verre hoek: 1-0.

image

Na de openingstreffer kwam Vitesse beter in haar spel. Vyacheslav Karavaev vond Mukhtar Ali met een strakke pass, maar de middenvelder mikte hoog over het doel van FC Groningen-sluitpost Sergio Padt. In de minuten daarna werd het doel van Padt meerdere malen onder vuur genomen door Oussama Darfalou, maar zonder succes. Na 35 minuten spelen was het dan toch raak voor de Algerijnse spits. Een uitstekende voorzet van Karavaev kwam voor de voeten van Darfalou, die goed afwerkte: 1-1.

image

In de tweede helft hadden beide partijen moeite met het creëren van kansen. Via Martin Ødegaard kreeg Vitesse nog wel een grote kans op de voorsprong, maar zijn schot verdween naast het doel van FC Groningen.

image

Het veelal slordige duel leek op een puntendeling af te stevenen. Tot in de slotfase van het duel de druk op het Arnhemse doel toenam. Van der Werff moest wegens een blessure in de extra tijd het veld verlaten. In het kleine tijdsbestek dat Vitesse met tien man in het veld stond sloeg de thuisploeg toe. El Hankouri dribbelde naar binnen en passeerde twee Vitessenaren, waarna hij hard raak schoot in de korte hoek: 2-1. Hierdoor ging Vitesse op het laatste moment onderuit in Groningen.

image

Volgende week speelt Vitesse weer een thuisduel. Willem II komt op zaterdag 16 februari naar GelreDome (aanvang 20.45 uur).

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Eurovisietune en ‘Arcade’ klinken uit kerktorens

Beiaardiers van Arnhem, Nijmegen en Huissen spelen de komende dagen de officiële Eurovisietune. Deze openingsprelude van het ‘Te Deum’ van componist Marc-Antoine Charpentier is een bekende melodie die menigeen zal herkennen.

Foto: Eusebius

laat de regio letterlijk horen dat zij het bid dat Arnhem gaat uitbrengen om het Songfestival te mogen organiseren ondersteunt. Naast de Eurovisietune zullen de beiaardiers ook het nummer Arcade van Duncan Laurence ten gehore brengen. Beiaardier Marcel Siebers bijt aanstaande vrijdag 5 juli om 15.00 het spits af. Vanuit de O.L.V. ten Hemelopneming Kerk in Huissen zal hij de twee muzieknummers ten gehore brengen. Zaterdag is het de beurt aan de Eusebiuskerk in Arnhem. Stadsbeiaardier Bob van der Linde bespeelt dan rond 10.00 het carillon in de toren. Maandag 8 juli is Nijmegen aan de beurt. Beiaardier Malgosia Fiebig laat dan om 11.00 de twee nummers horen vanuit de St. Stevenstoren in het centrum van de stad.

Bidbook

Woensdag stemde de gemeenteraad van Arnhem in met de kandidaatstelling van Arnhem als gaststad. Ook de provincie Gelderland steunde gisteren het initiatief van Arnhem om zich op te werpen als kandidaatstad. Het definitieve bidbook van Arnhem moet uiterlijk 10 juli worden aangeboden aan het organiserend comité.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Concertserie Nederlands Symfonie Project 2019

De jaarlijkse concertreeks van het Nederlands Symfonie Project (Nederlands Symfonie Project) vindt in augustus 2019 weer plaats. Dit projectmatige symfonieorkest bestaat uit conservatoriumstudenten, recent afgestuurde professionele musici en top-amateurs en heeft als doel jonge, getalenteerde musici ervaring op te laten doen met het spelen van grote werken uit het symfonische repertoire.

Daarnaast bevordert het Nederlands Symfonie Project artistieke kruisbestuiving door telkens de samenwerking te zoeken met andere kunstvormen. De artistieke leiding van het geheel is in handen van de jonge dirigent Pim Cuijpers.

Programma

Het Nederlands Symfonie Project presenteert de komende zomer een tot de verbeelding sprekend programma. Het openingswerk is Prélude à l’après-midi d’un Faune van Claude Debussy. Dit impressionistische werk, naar het gelijknamige gedicht door Stéphane Mallarmé, verhaalt over een faun, die op een zwoele ochtend wakker wordt en dagdroomt over sensuele nimfen.

Het concert

vervolgt met de Cinderella Suite no. 1 van Sergej Prokofjev. Hierin is het betoverende sprookje Assepoester te horen, met het bal, het glazen muiltje en de klok die middernacht slaat. Tijdens de uitvoering van deze suite zal zandkunstenaar Gert van der Vijver dit verhaal met zandschilderingen
nog een extra dimensie geven. Na de pauze speelt het orkest Richard Strauss’ magistrale Don Quichote. In dit werk over de gelijknamige Spaanse edelman die ten strijde trok tegen schapen en windmolens, de hoofdpersoon uit het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes, wordt de solopartij gespeeld door celliste Eline Hensels, winnaar van het Nationaal Celloconcours 2018. Met dit programma nemen de musici van het Nederlands Symfonie Project de luisteraar mee naar een andere werkelijkheid: één waarin fantasie, illusies, het bovennatuurlijke en bedriegende schijn hand in hand gaan. Het thema van het Nederlands Symfonie Project is dit jaar dan ook “schijn bedriegt”.

Concerten

Donderdag 22 augustus – 19.30 uur, Schouwburg Amphion, Doetinchem (gratis toegang)
Vrijdag 23 augustus – 20.00 uur, Musis Sacrum (Parkzaal), Arnhem
Zaterdag 24 augustus – 20.15 uur, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam
Woensdag 28 augustus – 20.00 uur, Hanzehof, Zutphen (opening Cellofestival Zutphen)
Zaterdag 14 september – 20.30 uur, festival Klassiek op het Amstelveld, Amsterdam

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

23 kinderen halen alsnog hun zwemdiploma via vangnet-schoolzwemmen

Al 23 kinderen hebben afgelopen tijd hun zwemdiploma behaald via het project vangnet-schoolzwemmen. Dit is een alternatief zwemprogramma voor kinderen die buiten de boot vallen, omdat schoolzwemmen niet meer standaard voor alle leeftijden wordt aangeboden en deze kinderen geen mogelijkheid hebben om naar reguliere zwemles te gaan.

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Vanaf maart hebben 30 kinderen wekelijks drie kwartier les gehad met het doel om voor de zomervakantie hun diploma te halen. Afgelopen dinsdag, 2 juli, heeft weer een groep kunnen afzwemmen. Onder brede belangstelling van ouders en bekenden op de tribune hebben 9 kinderen hun diploma A gehaald. Met de kinderen die al eerder mochten afzwemmen komt het totaal hierbij op 23. Gefeliciteerd! 

Merijn Wilde, coördinator schoolzwemmen, is trots op de groep en de lesgevers. “Vooraf hoop je dat een project als dit succesvol wordt. En het is nu gebleken dat het werkt. Voor ons is het een reden om na de vakantie hiermee door te gaan.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair