fbpx
Connect with us

Nieuws

Vitesse ronde verder in toto KNVB beker

Vitesse heeft de achtste finale bereikt van de TOTO KNVB Beker. De Arnhemmers versloegen in GelreDome derdedivisionist ODIN ’59: 4-0. Voor Vitesse scoorden Thomas Buitink, Oussama Darfalou, Patrick Vroegh en Tomáš Hájek

Foto: Vitesse

Bij Vitesse waren er basisplaatsen voor Kostas Lamprou, Hájek, Buitink en Darfalou. Ook Riechedly Bazoer en Matúš Bero verschenen aan de aftrap. Zij keerden terug van een schorsing. Met een invalbeurt maakte Özgür Aktas nog zijn officiële debuut voor Vitesse. 

image

Na acht minuten kwam Vitesse voor het eerst dicht bij de openingstreffer. Buitink werd gelanceerd door Linssen en gaf de bal in één keer voor op Darfalou, maar de Algerijn kwam een teenlengte tekort om binnen te tikken. Niet veel later kreeg Darfalou de volgende kans, nu mikte hij op de paal na een slimme pass van Bero. Na 24 minuten was het voor het eerst raak in GelreDome: Bero vond Buitink en de spits wipte de bal koel over ODIN ’59-doelman Joost Meendering: 1-0.

image

Vervolgens was het duel binnen zes minuten gespeeld. Darfalou maakte de 2-0 met een kopbal, nadat Hájek even daarvoor nog had gemist met het hoofd. Na precies een halfuur besliste Patrick Vroegh de wedstrijd met zijn eerste officiële goal voor Vitesse. De middenvelder tikte simpel binnen na een knappe actie van Julian Lelieveld. Vlak voor rust scoorde ook Hájek zijn eerste officiële goal voor Vitesse. De verdediger knikte binnen uit een corner van Bazoer: 4-0.

image

Bryan Linssen bleef in de rust achter in de kleedkamer. De aanvoerder werd vervangen door Jay-Roy Grot. Vitesse ging op zoek naar meer doelpunten en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Buitink, Bero en Darfalou wisten het net echter niet te vinden. In de resterende minuten van de tweede helft waren de kansen aan beide kanten zeer schaars, waardoor Vitesse zich uiteindelijk makkelijk plaatste voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Aanstaande zaterdag wordt er in De Eretribune op FOX Sports geloot voor de achtste finale.

image

Op zondag 22 december (16.45 uur) speelt Vitesse in de Eredivisie thuis vs VVV-Venlo.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair