fbpx
Connect with us

Archief

Vitesse schopt PSV van eerste positie

Foto’s: Vitesse

Vitesse en titelkandidaat PSV moesten zondagmiddag in GelreDome de punten delen. Vitesse kwam drie keer op voorsprong, maar kon de drie punten uiteindelijk niet over de streep trekken. Doelpuntenmakers voor Vitesse waren Thulani Serero, Martin Ødegaard en Tim Matavz. Aan PSV-zijde vonden Luuk de Jong en Hirving Lozano (twee penalty’s) het net. 

De geel-zwarten begonnen de wedstrijd met aanvoerder Bryan Linssen terug in het basiselftal. De kopsterke aanvaller stond samen met de achttienjarige Thomas Buitink in de punt van de aanval.

image

De bezoekers stichtte als eerste gevaar in deze clash. Een schot van Jorrit Hendrix ging net voorlangs. Namens Vitesse was het Bryan Linssen die als eerste een kans kreeg. Na klaarleggen van Ødegaard schoot hij echter ruim over het doel van PSV-keeper Jeroen Zoet. Even later was het wel raak voor de thuisploeg. Serero dribbelde naar binnen en zette met een schijnbeweging verdediger Nick Viergever op het verkeerde been. Vervolgens haalde de controleur uit met zijn linker en plaatste hij de bal beheerst in de hoek van het doel: 1-0.

image

PSV was na twintig minuten spelen dicht bij de gelijkmaker. Lozano gaf de bal voor, maar zijn voorzet belandde onbedoeld op de bovenkant van de lat. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Vitessenaren meer grip op de Eindhovenaren. Na een verre uittrap van Pasveer werd Linssen de diepte ingestuurd. Hij was voor de PSV-verdediging niet meer te achterhalen. PSV-goalie Jeroen Zoet maakte een inschattingsfout, waardoor de bal over hem heen stuiterde en Linssen voor een vrij doel kon binnen schieten. Echter stond de grensrechter met de vlag in de lucht, het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. 

image

Uit een snelle counter van PSV kon Lozano alleen op de Vitesse-goal afstormen. De Mexicaan speelde de bal langs Remko Pasveer op en viel daarna over de keeper heen. In de ogen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük was dit een overtreding en ook de VAR greep niet in, dus kregen de Eidnhovenaren een penalty. Lozano bleef koel en schoot de gelijkmaker binnen. Aan de andere kant had de bal ook op de stip gekund nadat Matus Bero het strafschopgebied binnendrong en een voet tegen het hoofd kreeg. De arbiter vond het, na het bekijken van de beelden, niet genoeg voor een strafschop. Dit was het laatste moment van een interessante eerste helft. Waardoor de Vitessenaren met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten. 

image

Vitesse kwam sterk uit de kleedkamer. Serero liep na een aantal minuten het zestienmetergebied binnen en stortte ter aarde. Het Arnhemse publiek dacht aan een penalty, maar Gözübüyük had daarvoor Linssen een overtreding zien maken op Hendrix. Daarna werd Vitesse twee maal gevaarlijk uit een hoekschop. Eenmaal redde Zoet en de andere poging werd over gekopt door Linssen. 

De bezoekers kwamen vlak daarna bijna op voorsprong. Keeper Pasveer schatte een voorzet niet goed in en dook onder de bal door. Lozano leek het leer binnen te werken, maar Jake Clarke-Salter haalde de bal van de doellijn. Ødegaard zette één minuut later Vitesse op een 2-1 voorsprong. De Noor kreeg alle ruimte van de PSV’ers en haalde vervolgens verwoestend uit. Zijn schot vloog met een mooie curve achter doelman Zoet.

image

De equipe van Mark van Bommel leek op gelijke hoogte te komen via invaller Mohammed Ihattaren, maar Pasveer had een voortreffelijk antwoord in huis. De treffer van Rosario uit de rebound werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was het toch raak voor de Brabanders. Topscorer De Jong liep een voorzet binnen bij de tweede paal: 2-2.

image

In de 82e minuut kwam Vitesse opnieuw op voorsprong, dit maal via invaller Matavz. Uit een rebound belandde de bal op het hoofd van de goalgetter. Hij knikte van dichtbij het leer tegen de touwen. Vitesse-goalie Pasveer kroonde zich in de volgende minuten tot de man van de wedstrijd. Met een paar knappe reddingen onderscheidde hij zich en hield hij zijn team op de been.

image

PSV kwam echter vlak voor tijd toch weer op gelijke hoogte. Het was de vlugge Lozano die er in een tegenaanval met de bal vandoor ging. Maikel van der Werff trok aan de noodrem en vloerde Lozano in het strafschopgebied. Gözübüyük wees naar de penaltystip en stuurde Van der Werff met een rode kaart het veld. Lozano wist wederom de penalty te verzilveren, wat de 3-3 betekende in een hectisch duel. Het was billenknijpen, want PSV drong in de laatste minuten aan en kreeg enkele seconden voor het eindsignaal nog een goede kans op de 3-4. Pasveer wist de bal te keren en zorgde er met deze reflex voor dat Vitesse uiteindelijk één punt overhield aan de wedstrijd. 

image

Voor het volgende duel reizen de Arnhemmers af naar FC Utrecht. Om 16.45 uur wordt er dan afgetrapt in stadion De Galgenwaard.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Archief

Arnhemmer wint €41.400 bij Postcode Loterij Miljoenenjacht

De 53-jarige Rob uit Arnhem is de gelukkige winnaar van 41.400 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ dat zondag avond te zien was bij SBS6. Tijdens de zenuwslopende halve finale, besloot hij het spel te verlaten. Door op de rode knop te drukken verzekerde Rob zich van 41.400 euro. 

Foto: Roy Beusker Fotografie

Rob is met zijn vriendin Astrid naar de studio gekomen. Zij vertelt: “Van tevoren zei Rob dat hij niet voor een plaatsje achter de desk zou gaan en nu staat hij er toch.” Rob wint uiteindelijk 41.400 euro en reageert blij: “Dit is een mooi bedrag. Hier zijn we heel blij mee.”

Nog een Arnhemse wint prijs

Rob was niet de enige Arnhemmer die er met een mooie geldprijs vandoor ging: ook Desiree won 2.500 euro. Zij won dit bedrag nadat Klazien uit Dirksland deze prijs aan zich voorbij liet gaan door te kiezen voor de Gouden Fluit. Deze keuze leverde Klazien uiteindelijk 50.000 euro op.

Samen met buurtgenoten in de prijzen

In ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om verschillende grote prijzen. Rob won samen met 49 wijkgenoten uit postcodegebied 6845 een studioplek in de tv-show. Iedereen ging met een e-reader naar huis. Een inwoner uit Nederweert speelde in de finale het ‘Gouden Koffer Spel’ aan de desk met Linda de Mol en won 444.000 euro.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 6 oktober wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij SBS6.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Inwoners Arnhem jagen op miljoenen in Miljoenenjacht

Vijftig inwoners van Arnhem uit postcodegebied 6845 strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in tv-show ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’. Zij wonnen bij de Postcode Loterij een felbegeerde studioplaats in de spelshow die Linda de Mol presenteert. Of de inwoners van Arnhem daadwerkelijk in de prijzen vallen, is zondag 8 september vanaf 20.00 uur te zien bij SBS6.  

Foto: RTL

De 59-jarige Klaas uit Arnhem is één van de gelukkigen die afreizen naar de studio in Amsterdam: “Ik ben er klaar voor: ik heb me al verdiept in de spelregels. Of ik mijn gelukssokken aantrek om die miljoenen in de wacht te slepen? Nee hoor. Ik neem mijn vrouw mee: hoeveel geluk kan je hebben?! Wij zijn heel tevreden mensen. Maar mocht ik naar huis gaan met een geldbedrag dan komt er een nieuwe auto. Ons oude wrakje begint uit elkaar te vallen en is hard aan vervanging toe.”

Arnhem voor 5e keer op tribune 

Naast de inwoners van dit seizoen (postcodegebied 6845), wonnen voorgaande jaren vijftig geluksvogels uit de Arnhemse postcodegebieden 6823, 6846, 6824 en 6836 een studioplek. Zij gingen niet met lege handen naar huis. In het najaar van 2018 namen na de spelshow drie van hen (postcodegebied 6824) prijzen mee naar huis. Een van de gelukkigen was Joris. Hij verliet de studio met een bedrag van 230.000 euro, nadat hij aan de desk met Linda de Mol het ‘Gouden Koffer Spel’ speelde. En dit voorjaar wonnen alle aanwezigen uit het vak Arnhem (postcodegebied 6836) een cheque van 500 euro.

Kans op geldprijzen tot wel 5 miljoen euro

De vijftig inwoners van Arnhem zijn samen met inwoners van negen andere wijken uit heel Nederland aanwezig in de studio. Eén van de 500 aanwezigen maakt kans de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen. Door koffers te openen, maakt de finalist kans op een geldbedrag dat kan oplopen tot wel vijf miljoen euro.

De uitzending van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ met daarin de inwoners van Arnhem is zondag 8 september van 20.00-21.30 uur bij SBS6 te zien.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Ambachtelijke bakkers gezocht, en wel hierom!

De geur van versgebakken brood. Die tref je niet aan in de supermarkt. Wel bij de ambachtelijke bakker, maar daar komen er steeds minder van. Hoe komt dat? 

Dat komt niet omdat het bakkersvak niet tot de verbeelding spreekt, bakken is immers in. Maar het gaat in veel gevallen om brood en banket. Niet om louter brood. En juist daar blijkt behoefte aan. Zelfs een programma als Heel Holland Bakt kan daar niets aan veranderen. “Ze bakken geen brood. Dit is de cupcakegeneratie. Die willen kunstwerkjes maken,”
vertelt een bakkerszoon, die nog bij zijn ouders in de zaak werkt en de Nationale Bakkerij Academie doorliep. 

Wie houdt er niet van versgebakken brood?

Nederland telt vijftienhonderd ambachtelijke bakkerijen. Je zou verwachten dat dat niet verdwijnt, wat wie houdt er nu niet van versgebakken brood? Het zijn dan ook niet zozeer de klanten waar gebrek aan is, maar personeel of de bakker zelf. Er zijn gewoon geen nieuwe lieden, jonge mensen die bakker willen worden. 

Mogelijk spreekt een baan waarbij je met een chique laptoptas over je schouder naar kantoor gaat, meer tot de verbeelding. Het heel vroege opstaan en met de handen in het deeg, duidelijk minder. 

Bakkers organiseren workshops

Eenderde van de bakkers gaat de komende tien jaar met pension. Vijfhonderd bakkers minder. Vijfhonderd keer minder de geur van vers brood. Trouwens, van dat verse brood alleen kan een moderne ambachtelijke bakker niet meer rondkomen. Er moet meer bij en dus wordt er ook een grote aanspraak gedaan op creativiteit. Je bent niet de eerste
bakker die workshops organiseert. 

“Er worden allemaal eisen gesteld aan ondernemerschap: personeel, marketing, social media, boekhouding en wet- en regelgeving omtrent voedselveiligheid,” vertelt Babiche Van de Loo van de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij in een interview aan organisatie De Ondernemer. 

Veel oudere bakkers zijn daar niet voldoende in thuis. Ze kunnen geweldig brood bakken, maar daar red je het niet meer mee. Als je niet vooruit denkt, sta je op je 65ste met de handen in het haar en is er geen opvolger, vertelt een bakker die wél een opvolger heeft. Zijn zoon.

Er is een ondernemersopleiding voor bakkers

Er is in ons land de Nationale Bakkerij Academie, een ondernemersopleiding voor bakkers. Met die opleiding sta je
sterker als ondernemer. Volgens de ervaringsdeskundige bakkers moet je je -als je wilt overleven in de huidige markt, niet op prijs concurreren met de supermarkten, maar juist inzetten op sfeer. Het ambacht laten zien in al zijn facetten. Heb je die opleiding doorlopen dan weet je van wanten. 

Ander bijkomend nadeel: jongeren willen nauwelijks nog met hun handen werken. Toch liever die kantoorbaan? En hoe zit het met vrouwen of willen die ook liever met een dames laptoptas op pad? Daar rept de media niet over. 

Er is bovendien een verkeerd beeld over het bakkersvak ontstaan. Vroeger was het vele uren werken, maar tegenwoordig kan een moderne bakker als hij (of zij!) slim onderneemt gewoon met zestig uur toe.  Bovendien beginnen de meesten om 6 of 7 uur ’s ochtend. Dat is in de bouw niet anders. Ook een slimme bakker komt op deze manier aan
vakantie toe, travelbags inpakken en gaan.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair